|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co zrobić z tymi włosami? (zdjęcie)
hej. mam problem ze swoimi włosami. są nijakie. po wstaniu rano na dole się kręcą, z góry są w miare proste. Kiedyś ktoś mi doradził, żebym na mokre włosy dała piankę, wtedy powinny się ładnie zakręcić. tak też zrobiłam i ani drrgnęły, może troche końcówki. są strasznie gęste, gdy je wyprostuje, wystarczy lekko wiglotne powietrze, zaczynają się puszyć i kręcić spowrotem. zazwyczaj więc chodzę w monotonnej fryzurze- włosy związane w nieładny kok lub kucyk. nie czuje się z tym za dobrze. nie mam pojęcia co z nimi robić, a na stylistów mnie nie stać. Pewnie powiecie, żebym poszła do dobrego fryzjera u mnie w mieśce. niestety, tutaj takiego nie znajdę.. na wielkie wyjścia, czy imprezy, zawsze je prostuje bo nie mam pojęcia co innego można z nimi robić. dodam, że noszę grubą, ciężką grzywkę. aa i jeszcze jedno. farbowanie nie wchodzi w grę. lubie swój kolor włosów, i nie chcę ich niszczyć farbowaniem, nawet szamponetką
![]() nie wiem czy się udało, ale załączam zdjęcie. oceńcie same.. z góry dziękuje za jakąś rade. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: co zrobić z tymi włosami? (zdjęcie)
Masz bardzo ładne, zdrowe włosy
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tez bym je wycieniowala, zeby stracily troche na gestosci, a wtedy na noc 'ugniatalabym' po kolei kazde pasmo wlosow, i szla w tym spac, a rano mialabym sliczne loczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ale one są wycieniowane!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No to idź to dobrego fryzjera i niech Ci je porządnie wycieniuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja mam bardzo podobne wlosy i u mnie po wycieniowaniu bardziej odstawaly i bardzo sie puszyly.Mi fryzjerka powiedziala ze takie wlosy powinny miec jednakowa dlugosc, ale mogla sie mylic.moze ja milam zle wycieniowane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
też miałam takie włosy i to była tragedia...
ale jak poszłam do dobrego fryzjera który mi porządnie wycieniował, kupiłam też preparat do włosów puszących się i zaczęłam prostować to wyglądały przyzwoicie ;] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze, mimo Twoich przypuszczen, radze po prostu poszperac troche, zamiast nowe watki zakladac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
piekne masz włosy żadko przychodzą kobiety domnie do salonu z takimi włosami kolor masz ładny wiec niewarto ich farbować lepiej poczekać aż beda siwieć i dopiero wtedy zacząć co do twojego problemu albo je bardzo mocno wycieniuj i włosy wtedy powiny lepiej się kręcić bo beda lrzejsze a karzde włosy jak wiadomo im dłuszy i cięże tym gorzej sie kręcą ale używania pianki ci napewno niepolece ja swojim klientką stanowczo odradzam pianek bo włosy są po klejone cieżkię bo pianka je obciąża bez sensu lepiej zainwestować w płyn do modelowania loków i wysuszyć włosy na najmniejszych obrotach wyciskając loki lub użyc dyfuzora a jeśli chcesz mieć proste włosy to też użyj płynu do modelowania najpierw wyczesz dobrze włosy na najbrubszą okrągłą szczotke a potem dobrze je wyprostuj czyli karzde pasmo 3 razy powinaś przeprostować a na koniec użyc jedwabiu a no i taka rada włosy sie myje rano nie wieczorem bo włosy sie odgniotą jesli myjesz je wieczorem pamietaj też ze szampon dobiera sie do skóry głowy a odzywke do włosów kosmetyki tez musisz umiec dobrze dobrac i to tyle jesli chodzi o moje rady napisz jesli wykorzystasz moje rady czy dały jakis efekt jesli nie to pomysle moze nad czyms innym
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.