|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Przeniesienie-studia
Witajcie Kochane, mam pytanie dotyczące studiowania. Na czym polega przeniesienie się z jednej uczelni na inną na ten sam kierunek(chodzi tu tylko o zmianę miasta)??? Jak można zaliczyć przedmioty, które się nie pokrywają?
![]() W moim przypadku chodzi o uczelnię artystyczną, ale może zasady są podobne wszędzie...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeniesienie-studia
Proponowałabym się dowiedzieć w dziekanacie danej uczelni do której masz zamiar się przenieść ...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
to by było najlepsze tyle, że dziekanat jest otwarty wtedy kiedy mam zajęcia i nie mam jak tam dotrzeć, ani za bardzo zadzwonić...może by mi na maila odpisali...:p
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie możesz zadzwonić? W końcu każdy dziekanat urzęduje kilka godzin. Plus- większość uczelni na stronie internetowej wypisuje warunki przeniesienia.
Ja sama zmieniałam uczelnię, z reguły wszystkie formalności załatwia się w maju/czerwcu, pod uwagę bierze się średnią, potrzebna też bywa opinia z uczelni, ale to już ustala uczelnia/wydział. Ważne jest, by liczba przedmiotów zaległych do zaliczenia nie przekraczała pewnej (indywidualnej dla uczelni) ilości. Zaliczasz je albo uczęszczając na zajęcia przez cały rok, albo zaliczając egzaminy w ustalonym przez wykładowcę terminie. Innymi słowy - masz jakiś termin (np. koniec sesji letniej następnego roku) na zaliczenie wszystkich różnic programowych, resztę ocen Tobie przepisują. Poza tym - nie bądź - nomen omen - niezdarą, możesz chyba wziąć 1 dzień wolnego na uczelni i przejechać się do dziekanatu? Chyba, że to drugi koniec PL, to wtedy więcej fatygi. Na maile raczej nie licz, bo nigdy nie dowiesz się wszystkiego.
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2009-12-25 o 23:37 |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Warunki przeniesienia powinny być zawarte w regulaminie studiów.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.