![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pierwszy raz ??
Hhmmm..moze zaczne od tego że mam 16 lat i jestem dziewicą!!! od...no prawie 4 miesięcy (minie za 11dn
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy raz ??
Pytasz sie na forum o sprawe swojego pierwszego razu, dosyc powaznej decyzji ktora moze , nie musi, ale moze zawazyc na reszcie twojego zycia...
wg mnie, nie jestes gotowa. Gotowi na seks ludzie nie zadaja takich pytan na forum. To jest moje zdanie. I nie chodzi mi tu o Twoj mlody wiek co raczej o dojrzalosc emocjonalna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Skoro sama nie wiesz czy jesteś gotowa - to znaczy, że chyba faktycznie jeszcze za wcześnie. Lepiej poczekaj... a kiedy poczujesz, że nie masz już żadnych wątpliwości - wtedy ewentualnie podejmij ten krok.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
lepiej z tym zaczekaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jeżeli pytasz sie czy jestes gotowa, to ja jestem przekonana, że gotowa nie jesteś.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
poprę dziewczyny - jeśli jest się gotowym, to się to po prostu czuje i wie
![]() jeszcze poczekaj.. jeszcze nie czas.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie jestes gotowa.
Raz ze prawie 4 miesiace to malo Dwa ze 16 lat to tez malo ![]() Trzy ze sama nie wiesz Cztery ze chlopak o tym nawet nie mowi, a Tobie juz to w glowie?? Daj sobie na wstrzymanie,jeszcze zdazysz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Popieram ... wg mnie, również, założycielka watq nie jest gotowa na współżycie ze swoim chłopakiem
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
to nawet z nim o tym nie rozmawialas a myslisz o seksie? nie rob nic pohopnie (pochopnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kochana, my nie możemy zdecydować za Ciebie czy jesteś gotowa czy nie? Uwierz mi, że jesli bedziesz gotowa na wspóółzycie to nie bedziesz sie pytać nikogo o zdanie i o to czy słuszną decyzje podjełaś
![]() ![]() ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A mnie dziwią odpowiedzi typu "16 lat- to za mało", "Jesteś za młoda" etc. etc.
Wiek nie ma nic do znaczenia [no, chyba, że chodzi tu o 10 lat]. Jeśli się jest dojrzałym, gotowym i odpowiedzialnym do pierwszego razu, to napradwe wiek nie gra roli. A ty skoro masz wątpliwości to oznacza, ze musisz jeszcze troche poczekać. Wogóle dziwi mnie, że pytasz o to na forum. Sama powinnaś to wiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiek wbrew pozorom ma wielkie znaczenie. Nie mowie aby czekac z seksem do zdobycia stalej pracy i wlasnego mieszkania. Ale trzeba miec swiadomosc, ze osoba gotowa na wspolzycie to osoba gotowa na ewentualna ciaze /przeciez zadne zabezpieczenie nie daje 100% pewnosci/ . Bardzo ladnie ma to ujete w podpisie Jaga. Jakos ciezko mi sobie wyobrazic aby 16-to latka dala sobie z dzieckiem rade i nie zaprzepascila szans jakie jej daje zycie. kkiinniiaa - jesli pytasz to jeszcze nie jestes gotowa.Ciesz sie z chlopakiem z odkrywania coraz to nowych przyjemnosci z bliskosci. Seks to nie tylko wspolzycie to bliskosc, dotyk, napiecie jakie jest miedzy wami, pieszczoty, poznawanie swoich cial, pocalunki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A czy ty uważasz, ze ja pisałam o "sprzątaniu klatki" itd.
Pisałam o tej samej odpowiedzialności co ty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nietak skoro ty zrobilas to w wieku 16 to ok,zabepieczylas sie itd.Nie bedzie z tego konsekwencji.ale mysle ze osoba ,ktora pyta o to na forum,sama nie wie czego chce,niewiadomo czy wie cos o antykoncepcji na pewno nie jest gotowa na ten krok.Tym bardziej ze zna faceta 4 miesiace. Edytowane przez bess Czas edycji: 2006-12-11 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
dzieki za wypowiedzenie sie na ten temat...weim że nie jestem gotowa, przemyślałam to !! z chłopakiem gadam na ten temat, tylko...a zreszta, nie ważne
![]() ![]()
Miłość, to nie pluszowy miś..ani kwiaty, to tez nie diabeł rogaty ani miłość, kiedy jedno płacze, a drugie po nim skacze! Miłość, to zaden film w żadnym kinie..ani róze, ani całusy małe, duże!! ale miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję podjęcia słusznej decyzji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzynastolatka, ktorej przykladem sie posluzylam _czuje sie_ odpowiedzialna, bo przeciez radzi sobie ze swoimi obowiazkami ktore bardzo mozliwe ze sama sobie wybrala... Kto jej zabroni miec burze hormonalna, czuc sie gotowa i odpowiedzialna? Tak samo moze byc i z 15-to czy 16-latka. Nie ma miernika odpowiedzialnosci - w postaci komisji,testu, czegokolwiek. Sa pewne warunki, jakim nie bedzie mogla sprostac zarowno 13-to czy 16-to latka. I to dla mnie one sa wyznacznikiem... Bess - nie wchodze, omijam szerokim lukiem. Nie mam sily... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
sama będziesz wiedziała kiedy będziesz gotowa,będziesz to czuła to sama w sobie
![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
slusznie postapilas. to Twoj pierwszy chlopak, jestescie ze soba bardzo krotko - nacieszcie sie soba! naprawde nie tzreba od razu wskakiwac do lozka - zreszta naprawde nie jestes gotowa... jak juz bedziesz to nie bedziesz musiala pytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
*sportaddict*
|
znam starsze
![]() Cytat:
![]() i na czym polega "odpowiedzialność do 1 razu"? EDIT: właśnie sprawdziłam, widzę, ze sama masz 16 lat. Nie mam więcej pytań ![]() ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2006-12-14 o 07:12 Powód: uzupełniam myśl :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
zgadzma sie z Vadi, 16latka nie jest dojrzala psychicznie. nie jest gotowa na konsekwencje wynikajace z seksu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.