|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Cepan, Contractubex, Alcepalan, Tointex... stosowanie
Witam,
Panie Doktorze mam pytanie odnosnie stosowania wyżej wymienionych preparatów na blizny po trądziku, w przypadku gdy karmie piersią swoje dziecko???? Dodam tylko, że blizny jakie mam są w małych ilościach, małe powierzchniowo, proszę napisać coś więcej o tych specyfikach, jeżeli będzie możliwość zastosowania ich nieszkodliwie dla zdrowia dziecka to się skuszę jesli nie to sobie daruję, bo zdrowie mojejgo dzidziusia jest najważniejsze. Pozdrawiam cieplutko. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Cepan, Contractubex, Alcepalan, Tointex... stosowanie
Jeszcze jedna prośba do pana doktora, mieszkam w Warszawie, na Kabatach lub Ursynowie jak kto woli, może poda mi Pan namiary na jakiegoś dermatologa, który pomoże mi w walce z tym trądzikiem.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...attern=tointex
W opisie maści Cepan podano -"brak doniesień na temat negatywnych skutków stosowania leku podczas ciąży i karmienia piersią". Co oczywiście nie daje 100% pewności, że takowe nie istnieją. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Basiu, rzeczywiście ja też spotkałam się z takową opinią, dlatego piszę na forum by doradzali mi eksperci, w końcu zdrowie mojego malca jest na pierwszym miejscu...
Pozdrawiam http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon40.gif |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli blizny już są to wymienione preparaty ich nie zmniejszą. Szkoda wysiłku. Proponuję poczekąć do zakończenia okresu karmienia i zabrać się za walkę z bliznami bardziej radykalnie. Stosowanie jakichkolwiek preparatów w ciąży i okresie karmienia należy ograniczyć do minimum. I problem nie tkwi nawet w bezpośredniej szkodliwości danej substancji. Po prostu ilośc uczulę u dzieci jest tak znaczne a konsekwencje tak długotrwałe, że nie warto ryzykować. Formułka o "braku doniesień" jest zwykłym wybiegiem. To znaczy, że nie udowodniono takiego negatywnego wpływu, ale przecież u kobiet w ciąży się takich badań nie robi i trzeba dużych kłopotów by ktoś skojarzył stosowanie jakiegoś preparatu z późniejszymi w sumie nieznacznymi problemami zdrowotnymi dziecka.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cepan, Contractubex, Alcepalan, Tointex... stosowanie
Krem na blizny - https://allegro.pl Dwudziestoletnie blizny stają się płytsze, a skóra się wygładza. Dla mnie jest to niesamowite odkrycie i produkt, który mogę zdecydowanie polecić.
Edytowane przez volobueva93 Czas edycji: 2021-01-14 o 10:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.