dziwna budowa dlaczego?/ zdjęcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 08:39   #1
jagodzianka612
Raczkowanie

dziwna budowa dlaczego?/ zdjęcie

czesc nie wiem czy na wlasciwym forum zamieszczam ten watek ale dobra. Mam problem z moja budowa . chodzi mi o to wciecie ponizej bokow wiecie o co chodzi. dlaczego ja tak mam>??mam bardzo szeroka miednice a nizej jakies taki dziwne wciecie, i od razu mowie ze na tych bokach nie ma za duzo tluszczyku to sa kosci!! niewiem dlaczego mam taka budowe nigdy niczego takiego u kogos nie widzialam.. nie moge ubrac zadnej obcislej sukienki ani nic takiego.. wiecie mzoe dlaczego tak jest co to wogole jest?? a moze ktos ma jeszcze taka budowe moze nie jestem sama.. a i cenzurka zeby nie bylo ze sie publicznie obnażam
jagodzianka612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 09:03   #2
Ilena
Zakorzenienie

Dot.: dziwna budowa dlaczego?/ zdjęcie

ja znam dużo osób z takim czymś ale nie wiem od czego to .. one jakoś nie mają kompleksu i nie zwracają na to uwagi
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 16:11   #3
Wenja
Zadomowienie

Ha! moja siostra ma to samo a jest wprost powiem koscista... tez ma takie wystajace kosci i nie wie od czego... wydaje mi sie ze taka juz jej uroda... tak samo jak twoja...
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 17:49   #4
jagodzianka612
Raczkowanie

o widze ze nie jetsem sama ..nawet nie wiecie jak zazdroszcze innym dziewczyna ktore maja moze troche wiecej cialka ale nie maja tych wystajacych kosci.wolalabym juz miec wielki tylek niz takie cos ale coz trzeba sie ztym pogodzic i tyle kosci sobie nie zmniejszetylko sie wlasnie zatsnawiam dlaczego tak mam czy to jakas wada nie wiem i chcialam sie dowiedziec
Stary 2009-11-19, 20:11   #5
spring7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagodzianka612 Pokaż wiadomość
wolalabym juz miec wielki tylek niz takie cos
oj nie chciała byś
nie jest źle moja droga taka uroda

' obmyśliłam dla nas dobry plan,
razem zestarzejmy się...' ;*
spring7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 11:20   #6
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Jagodzianka... Nie jesteś sama Ja mam identyczną budowę. Kiedyś usłyszałam, że to od spodni biodrówek ale wątpię w to Tak żeśmy zostały stworzone i przypuszczam, że nic się z tym nie da zrobić Spadłam teraz ok 7,5 kg i dalej mam to wcięcie pod biodrami więc to chyba taka nasza natura

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 15:04   #7
jagodzianka612
Raczkowanie

od biodrowek??watpie ja nigdy nie nosilam biodrowek jakbym ubrala to wy mi sie boki wylalypreferuje spodnie tylko z wysokim stanem. o to widze ze sama nie jestem ale ta budowa jest dobijajaca nigdy w zyciu nie zaloze sukienki typu tuba ani spodnicy ehh ;/ ja teraz tez sie odchudzam wazylam 61,5 2tygodnie temu wczoraj sie wazylam waze 59 chce zejsc tak do 52 moze moje ogromne boki sie chociaz odrobinke zmniejsza wkoncu troche tluszczyku tez na nich jest a jak myslicie cwiczenia na "boczki" cos dadza w moim przypadku naarzie cwicze od 2 tyg co 2 dni ale efektu oczywisie narazie zadnego nie ma bo za wczesnie. moze jakis bedzie zobaczy sie
Stary 2009-11-22, 22:08   #8
Hazel Eyes
Rozeznanie

ja tez mam wystajace kosci w tym miejscu i pomimo ze nie aleze do najszczuplekszych to i tak sa one widoczne.
Stary 2009-11-23, 08:27   #9
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
od biodrowek??watpie ja nigdy nie nosilam biodrowek jakbym ubrala to wy mi sie boki wylalypreferuje spodnie tylko z wysokim stanem. o to widze ze sama nie jestem ale ta budowa jest dobijajaca nigdy w zyciu nie zaloze sukienki typu tuba ani spodnicy ehh ;/ ja teraz tez sie odchudzam wazylam 61,5 2tygodnie temu wczoraj sie wazylam waze 59 chce zejsc tak do 52 moze moje ogromne boki sie chociaz odrobinke zmniejsza wkoncu troche tluszczyku tez na nich jest a jak myslicie cwiczenia na "boczki" cos dadza w moim przypadku naarzie cwicze od 2 tyg co 2 dni ale efektu oczywisie narazie zadnego nie ma bo za wczesnie. moze jakis bedzie zobaczy sie
moja siostra to prawdziwa chudzina i ma tak i ja tez mysle ze to taka budowa cialka...
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 11:35   #10
Abuuu
Raczkowanie

Też tak mam Jedynym ratunkiem byłoby chyba umiejscowienie tłuszczyku w miejscu tego wcięcia, tylko jak...?
Abuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 17:16   #11
jagodzianka612
Raczkowanie

chyba tak niestety sie nie da a szkoda chetnie bym wstrzyknela troche tluszczu z brzuchola

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 10:38   #12
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Też nie brałam tych biodrówek na poważnie Ja sporo schudłam ale i tak to wiadać. Co do spódnicy czy sukienki ... Nosze od czasu do czasu choć nie bardzo lubię, na jakieś ważne okazje mam małą czarną bardzo dopasowaną (teraz na bank do przeróbki) i dobrze się czułam, TŻ był zachwycony efektem więc chyba dobrze wyglądałam. Nie pozostaje nic jak się przyzwyczaić

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 11:08   #13
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam jedno pytanie - czym jest to, co masz powyżej "wgłębienia" to kość? Mięśnie? Czy tkanka tłuszczowa ze skórą? Bo jesli to ostatnie, to moze byc wynikiem choćby... noszenia źle dopasowanej bielizny, bo nie od dzisiaj wiadomo, że ciało przybiera formę w która się je wtłacza - jak ktoś nosi biodrówki i mu się tłuszczu wylewa ponad spodnie, to ma dużą szansę, że boczki mu zostaną i po zdjęciu spodni, nie raz to widziałam. Tak samo bułki przy staniku - jak się źle stanik nosi to się tluszcz z piersi pod pachy przesuwa, bo tłuszcz jest plastyczny, dzięki czemu można modelowac ciało.

edit:
Na potwierdzenie moich słów, tutaj wypowiedź modki fitnessowej, Midi w innym wątku na ten sam temat
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...n#post14844484

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość

Dokładnie - to nie kości są przecież "zdeformowane", a nosząc źle dobrany rozmiar i/lub fason odzieży dodatkowo deformujesz miękką tkankę tłuszczową, i jeszcze optycznie podkreślasz ten efekt.

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-11-24 o 11:55
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 13:35   #14
jagodzianka612
Raczkowanie

powyzej tego wglebienie mam kosci takie szerokie troche tluszczu tez tam jest ale bez przesady takie kosci mi wystaja. czy od bielizny?? hmm..nie mam pojecia taka budowe od zawsze tzn.zaczelam w sumie sie tym przejmowac jakos w podstawowce jeszcze,napewno bielizna mi nie zrobila takiego wglebienia w kosci ale dziekuje za pomysl skad to sie moze bracc

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

bez bielizny to wglebienie tak samo wyglada ale musialam zalozyc gacie do zdjecia hehhe
Stary 2009-11-24, 13:37   #15
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
bez bielizny to wglebienie tak samo wyglada ale musialam zalozyc gacie do zdjecia hehhe
Tu nie o to chodzi - problem w tym, że długotrwałe noszenie ciasnej bielizny powoduje ugniatanie tkanki, tworząc TRWAŁE, właśnie tego typu jak Twoje, jak u niektórych boczki, czy bułki przy stanikach - fałdy tłuszczowo-skórne i zmiana na moment ubrania czy bielizny nic nie daje, trzeba nad tym później pracować równie długo jak się pracowałao nad tym, aby to powstało.
Stary 2009-11-24, 17:51   #16
jagodzianka612
Raczkowanie

sama nie wiem moze i masz racje ale jakos trudno mi uwierzyc ze od bielziny mi sie tak zrobilo wiekszosc osob nosi tego typu bielizne a akurat ja to mam. a jest na to jakies lekarstwo jakies cwiczenia czy cos??
Stary 2009-11-24, 23:48   #17
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

też mam podobnie, ale zawsze myślałam że to wina tłuszczyku/ wpijajacych się w niego majtek...
Chociaż biodrówki nosze od czasu do czasu tylko...
I majtkek nie mam za ciasnych

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Acha i jeszcze jedno nie przeszkadza mi to aż tak, nie rzuca się to w oczy..Nosze obcisłe sukienki i spódnice i czuję się w nich sexy

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!

Edytowane przez wsiowy_gupek
Czas edycji: 2009-11-24 o 23:51
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 10:28   #18
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

tez mam taki problem, znalazłam jeszcze jeden wątek o tej tematyce, który pokazuje przyklad ciała za którym szaleją faceci a ma ten sam 'syndrom'

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=266509
Stary 2009-11-25, 10:58   #19
jagodzianka612
Raczkowanie

no faktycznie u Jessici Alby tez troszke widac tez defekt ale minimalnie jakbym tak miala bo bym skakala po niebiosa ja teraz jestem na diecie i cwicze chce schudnoac 10kg jak schudne pierwsze 5kg wtedy dodoam zdjecie jak tez moje boki wygladaja. narazie 2kg w dol moze lekka roznica jest ale minimalna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 18:39   #20
olusja
Raczkowanie

a ja myslalam ze majtki mi sie wbijaja w boki......mam to samo.....masakra
olusja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 19:27   #21
cytddz
Przyczajenie

ten sam problem. jestem szczupła. wypukłość wyżej to mięsień, tłuszcz i skóra, a ta niżej to kość.szerokość ustawienia tych dwóch kości jest o wiele większa od tłuszczyku wyżej. przestrzeń pomiędzy tymi dwoma wypustkami to tylko skóra. bardzo się wstydzę mojej budowy, dlatego ze różnica jest ogromna... nie chodzę na basen bo się wstydzę, nie opalam się, przed chłopakiem nie stanę w samej bieliźnie, nie ubiorę obcisłej sukienki. ciężko mi z tym.
cytddz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 22:17   #22
jagodzianka612
Raczkowanie

mi tez jest z tym ciezko. jak miaalm ubrac stroj kapielowy to prawie ryczalam a w lustro nawet nie patrzylam. najgorzej jest jak kupuje spodnie i akurat trafie na te z nizszym stanie jak stoje w przymierzalni to chce mi sie palakac mam 2 pary spodni w ktorych jakos tako wygladam bardzo ciezko jest mi jakiekolowiek kupic zebym w miare wygladala.. terazz cwicze na twisterku i jestem na diecie moze troche spadnie mi tluszczyku z tym wystajacych okolic ale kosci niestety mi sie nie zmniejsza ehh latwego zycia to my nie mamy trzymaj sie
Stary 2009-12-03, 11:35   #23
olusja
Raczkowanie

nie przesadzajcie! większosc ludzi nawet na to nie zwraca uwagi...... poza tym to są gorsze defekty i laski sie nie wstydzą.......;]
olusja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 13:36   #24
jagodzianka612
Raczkowanie

a skad wies ze nie zwracaja na to uwagi??moze porpstu o tym nie mowia??ja na poczatku sie tego wstydzilam chodzila tylko w luznych koszulkach i nikomu o tym nie mowilam i wszyscy pewnie sadzile ze jest ok. jakbys sama miala taka budowe inaczej bys mowila. wiem ze nie jest najgorzej ludzie maja gorsze defekty w budowie ciala ale uwierz ze nam tez nie jest latwo
Stary 2009-12-25, 22:06   #25
1qazse4
Raczkowanie

jak dla mnie wystarczy dobrac lepsze (wyzsze i wieksze gatki), bo te tylko potęgują ten efekt. Oczywiście to nie zlikwiduje problemu, bo prawdopodobnie poza opercją plastyczną nie da się z tym nic zrobic, ale na pewno bedzie wygladac o niebo lepiej. Niestety kazda z nas ma taka,a nie inna budowe ciala i wielu spraw nie da się zmienic.

Edytowane przez 1qazse4
Czas edycji: 2009-12-25 o 22:10
1qazse4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 22:33   #26
sailormaary
Zadomowienie

też mam podobnie mam kości biodrowe potem wcięcie i takie wybrzuszenie od ud a chciała bym mieć okrągła pupę ale ja mam jeszcze takie wcięcie w pośladkach taki dołek muszę coś z nim zrobić :P
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 17:05   #27
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Dla mnie wygladasz normalnie. Tzn jak normalna niezbyt wysportowana osoba. Po bokach miednicy tez sa miesnie. Jakbys je cwiczyla, do tego miala wycwiczony brzuch, zwlaszcza tu mowie o skosnych miesniach to nie wygladaloby to az tak "drastycznie".
Inna sprawa, ze jak dla mnie to jakies mega dziwne to nie jest. Ot, ludzie maja rozna budowe. Niezbyt rozumiem twoj problem. Nie masz jakiegos uposledzenia, normalnie wygladasz. Niebardzo rozumiem pytanie "od czego to mam?"/ "dlaczego tak jest w ogole?". Od tego, od czego ja np mam brazowe oczy. OD URODZENIA! ;D

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 17:33   #28
Pati137
Przyczajenie

moim zdaniem normalnie wyglądasz
Pati137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości