|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Moje fotki . ;)
Kilka moich amatorskich fotek, mile widziana konstruktywna krytyka
![]() Edytowane przez pacia001 Czas edycji: 2009-12-29 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje fotki . ;)
1. Brak mocnego punktu obrazu, słowem zdjęcie bardzo monotonne
2. Nieciekawa kompozycja( poczytaj na temat geometrii obrazu), przepały świetlne, ostrość również do poprawy ![]() 3. W tym przypadku kompozycja również jest minusem, powinnaś się skupić na detalu/barwie, która jest częścią języka wizualnego. Pamiętaj, że fotografując obiekty z dużą ilością zieleni, najczęściej nie doświetlamy zdjęcia 4. Układ świateł i cieni stanowi kompozycję świetlną, użyłaś światła błyskowego co okazało się nietrafionym pomysłem, gdyż należy też wziąć po uwagę dodatkowe źródło oświetlenia, im bardziej światło błyskowe zostanie rozproszone tym lepiej. Drugi podstawowy błąd to kadr. 5. Liczne niedociągnięcia w obróbce zdjęcia. Życzę wytrwałości, powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
zwierzętom się nie wali lampą błyskową po oczach, zapamiętaj i nigdy tego nie rób.
![]() |
#4 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
W sumie, to chyba najbardziej pomysłowa jest piątka - ale reszta cieniutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A gdzie fotki wcięło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Brak fotek ... Czuję tutaj naruszenie regulaminu!
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
No nie, zakłada taki, taka pacia001 wątek, a po kilku godzinach wcina wszystkie fotki - nieładnie!!! Tak nie robimy !!! Tym bardziej, że oczekujesz
No rozumiem, że matra^ przywaliła z grubej rury ( jak zawsze ), ale to o co prosisz na tym właśnie polega - jeśli chcesz być całowanym ( na ) po dupci, to nie prosząc o Konst..Kryt... !!! Jak myslisz, wszyscy mają zasiąść i przeżywać zdjęcia zrobione w 30 sek !!! Na szczęście widziałem te dzieła - albo chcesz oceny, albo nie pokazuj ich w sieci, no bo jaki to ma sens...??? Edytowane przez stiket Czas edycji: 2009-12-30 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.