|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Tajemne schowki, ukryte przejścia... ;)
Znalazłyście kiedyś coś takiego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tajemne schowki, ukryte przejścia... ;)
Tak
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak tajne to tajne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro o Warszawie przedmowczyni wspomniala
![]() Na cmentarzu zydowskim przy ulicy Okopowej znajduje sie tajemne wejscie (miedzy grobami) do kanalow. To byla droga ku wolnosci dla wielu Zydow. Nie wiem, czy nowy dyrektor pokazuje to miejsce ludziom, ktorzy zwiedzaja cmentarz. Stary dyrektor, czyli pan Szenicer, chetnie dzielil sie tajemnicami tego miejsca. Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2009-12-26 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
O, przypomniałaś mi - w moim mieście znajduje się takie przejście, znam 2 wejścia - od strony parku i od strony ulicy, przejście jest pod kościołem takim stareńkim. Owe lochy ponoć ciągną się pod pobliskim zamkiem z 14 wieku, i - natomiast nie wiem, ile w tym prawdy - można nimi przejść aż do pewnego pałacu. Obecnie przejścia są zamknięte, ale jeszcze 10 lat temu można było tam pobuszować. Część jest zasypana, ponoć to Niemcy w czasie 2 wojny św. zasypali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie ukrywam-licealistka,wraz z kumplami mamy kilka tajemnych kanciap w naszym LO.Niby nowoczesne budownictwo a jednak jakie komnaty kryje.. np.za pokojem nauczycielskim anglistow sa schody na wieze(doslownie,krete schody i szpiczasty dach) gdzie na szczycie jest cala przeszklona i widac cale miasto...nasze ulubione miejsce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
kiedyś mój sąsiad robił tajemnicze schowki w miejskim chodniku
![]() pozatym nie znam żadnych innych schowków... jedynie w moim kościele jest pełno małych dźwiczek,schodków itp. itd. zawsze były tam zamknięte drzwi.W tych podziemnych schowkach są pochowane dwa ciała,bo są tabliczki: "Tu spoczywa...." A! U mojej babci (na wsi) na polu jest taki jakby podziemny korytarz.To z czasów wojny.Zawsze mnie tam ciągło jak byłam mała ale nigdy tam nie byłam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Słyszałam, że w moim mieście jest coś w rodzaju podziemnego przejścia z parku, w którym mieści się zespół pałacowy książąt, którzy zamieszkiwali niegdyś miasto, do innego parku, w innej części miasta.
Znajoma mi opowiadała, że kiedyś, gdy była jeszcze ze swoją klasą w muzeum w tym parku, proponowano im, aby zobaczyli sobie te tajemne korytarze, ale odmówili, bo przestraszyli się grasujących tam szczurów ![]() Ale nie sądzę, aby te opowieści były prawdziwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
u mnie w miescie jest szpital dla chorych psychicznie, w ktorym jest gdzies przejscie podziemne az na drugi koniec miasta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ciekawy watek
![]() ![]() ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
U mnie coś jest pod zamkiem podobno (Oświęcim) i moim byłym bloku można było sobie pomiędzy piwnicami przechodzić na całej długości tego budynku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
w Gdyni na ulicy Morskiej przy 4lo jest schron podziemny-korytarz którym można było dojść aż na dworzec główny, niestety został zasypany chyba w połowie. ale drzwi-właz nadal stoją.
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Przychodnia, w której pracuje moja mama jest połączona podziemnym przejściem z dworcem kolejowym. Nie mam pojęcia w jakim celu zostało to przejście zbudowane, ale raczej można nazwać je tajnym.
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja niestety nigdy czegos takiego nie znalazłam,ale bardzo bym chciała
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
W Rytwianach znam jedno tajne przejście:
a mianowicie korytarze ciągnące się pomiędzy klasztorem pokamedulskim, zamkiem jastrzębców, a pałacem w Kurozwękach! Są tak szerokie że mogły nimi jeździć karety! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
o jakie to ciekawe ;>
Dla mnie jest ciekawe, poniewaz uratowalo zycie wielu osobom-doroslym i dzieciom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam młodsza, to bardzo mnie interesowały wszelakie tajne przejścia i lochy.
![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jakby się z kimś kłocić, że encyklopedia jest bardziej wartościową książką niż harlekin ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.