|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Dieta,dieta a co po diecie??
Drogie Wizazanki. Od jutra zaczynam stosowac diete kopenhaska o ktorej juz bylo duzo mowione na forum. Zastanwiam sie nad jejna rzecza. Co mam zrobic po diecie?? Jak jesc?? Czy moge rozpoczac kolejna diete np. 1000 kalorii?? Co jest w ogole zalecane po ukonczeniu diet?? Prosze o pomoc
Pozdrawiam pap
|
|
|
|
|
#2 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Dieta,dieta a co po diecie??
Dieta kopenhaska jest najlepsza dla osób z dużą nadwagą... ale nie o tym mialam pisac
Po samej diecie powinno się kilka dni przetrzymać na "tysiącu", a potem już na 1500 kcal powinno wystarczyć. Tak mi się przynajmniej wydaje Ja sama po trzynastce od razu rzuciłam się na jedzenie. I cóż, od razu jo-jo
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Czyli po diecie jeszcze troche przetrzymac sie na 1000 kalorii a pozniej ciut zwiekszyc. A moze ktos ma jakies jeszcze po,mysly??
Pozdrawiam papa
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja też jetem po diecie, ale nie wiem jak jeść. niby jestem po, ale jem jak na diecie....
|
|
#5 |
|
... choć nie Westwood
|
Bo dieta to w sumie... tak na zawsze
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety bardzo trudno jest wyjść z diety.
Najlepiej robić to jak najmniej drastycznie czyli stopniowo wprowadzać coraz to nowe produkty do diety i co tydzień zwiększać dzienne spożycie kalorii o 150-200 kcal, co zajmie nam kilka tygodni aż dojdziemy do naszego normalnego zapotrzebowania (powiedzmy 1800-2200 kcal) Można tez od czasu do czasu zaszaleć np. zjadając kawałek ciasta czy pizzy, ale lepiej 2 razy w tyg. zjeść coś mniej zdrowego niż najeść się raz, ale "pod korek"
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem po ukończeniu diety, żeby uniknąć efektu jojo trzeba zwiększać, co tydzień, zapotrzebowanie kalorii o 50-150, tak mniej drastycznie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Pozdrawiam pap 

Pozdrawiam papa