|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nadżerka a ciaza
Witam nie wiem czy taki temat juz byl ale rozpoczne watek
![]() Mam taki problemik i nie mam zielonego pojecia co dalej zrobic.... Kiedys bylam u ginekologa i powiedziala mi ze mam malutka nadzerke ktora jest czyms normalnym u kobiet po 20-stce i nie trzeba z nia nic robic, pol roku pozniej zaszlam w ciaze, urodzilam synka ale nadzerka zostala nie wchlonela sie co niby czasami sie dzieje w ciazy.....po 6 tyg od porodu jak poszlam do gina to powiedzial ze nadzerka jest i jest duza, kazal przyjsc za pol roku na cytologie....poszlam...zr obil cytologie, wynik wyszedl chyba wporzadku bo nie dzwonili do mnie (co mieli uczynic w razie zlego wyniku) i lekarz kazal mi przyjsc umowic sie na usuniecie tej nadzerki ale jeszcze do niego nie doszlam (ide po nowym roku) i w zwiazku z tym mam pytanko poniewaz na koniec stycznia mamy zamiar starac sie o drugie dziecko i nie wiem co zrobic z ta nadzerka czy isc ja usunac? jesli tak to w jaki sposob najlepiej i jak dlugo po usunieciu nadzerki nie mozna zajsc w ciaze i czy jest to prawda ze po usunieciu nadzerki jest gorzej zajsc w ciaze lub jest problem z donoszeniem ciazy ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-12-28 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadżerka a ciaza
Nadżerkę najlepiej usuwac po ciąży,chyba obecnie stosuje sie wymrażanie co daje bdb efekty.
Nie slyszalam aby usunięcie nadżerki mialo jakikolwiek wplyw na kolejne ciąże raczej jej nie usunięcie może byc przyczyną dalszych infekcji i klopotów. Usuniesz ,poczekasz na wygojenie ok 10 dni,poczekasz na naturalny cykl i mozesz sie starac o ciążę. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-12-28 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nadżerka a ciaza
Po usunięciu nadżerki, należy się wstrzymać z sexem przez kilkanaście dni, ale jej wymrożenie nie wpływa na donoszenie ciąży. A może lekarz zdecyduje się zrobić zabieg dopiero po następnym porodzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.