|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
W jaki sposób szybko nauczyć się języka ?
Jak w temacie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: W jaki sposób szybko nauczyć się języka ?
czy pracujesz zawsze? przeciez sa szkoly jezykowe oferujace nauke np. w soboty, albo wieczorami
poza tym, to czy da sie nauczyc w poł roku zalezy od 1. twoich zdolnosci do przyswajania jezykow obcych - jednym to idzie lepiej, innym gorzej 2. od tego czy lubisz francuski czy nie - a z tego co piszesz wyglada na to ze niezbyt, tylko jestes zmuszona - wiec nie wiem jak ci to pojdzie 3. od tegop czy potrafisz sie zmobilizowac i sama sie nauczyc - przeciez w dzisiejszych czasach, kiedy jest taaaaaaki dostep do wszelkich zrodel, mnostwo ksiazek , internet... mozna naprawde wiele. Ale tak jak mowie to wszystko zalezy od tego czy CHCESZ. jak sie chce, to wydaje mi sie ze jest mozliwe. chociaz piszesz ze w stopniu podstawowym , a chcialabys rozumiec mowe i sama mowic - a przeciez np. niemieckiego ja sie ucze od podstawowki (jestem w liceum) i to nigdy nie mialam klopotow z niemieckim- ale nie zrozumialabym chyba mowy Niemca w rozmowie wykraczajacej poza podstawowe konstrukcje i podstawowe slowka.. i musialby mowic bardzo powoli zebym cos skapowala.. wiec nie oczekuj zbyt wiele. nie sadze ze po pol roku bedziesz sie swietnie porozumiewac....... w ogole nie sadze ze po pol roku bedziesz umiala tak jakby zsynchronizowac to co sie uczylas z tym co w danej chwili wykorzystac. Ale tu nie ma regul , wszystko zalezy od Ciebie. i zalezy co masz na mysli mowiac 'w stopniu podstawowym' pozdrawiam/ Edytowane przez gosiak2009 Czas edycji: 2009-12-29 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Fajną metodą jest blended learning, czyli kurs online połączony z zajęciami raz w tygodniu, w pół roku doprowadza ludzi od zera do poziomu B1, ale niestety jedyna znana mi w Polsce szkoła, która uczy metodą blended learning na razie prowadzi tylko angielski. Wpisz sobie w google "Metoda Colina Rose", może Cię to zainteresuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ciężko będzie Ci się nauczyć francuskiego samemu - naprawdę łatwy to język nie jest, szczególnie jeśli chodzi o wymowę. Lepiej zainwestuj mimo wszystko w jakiś weekendowy kurs
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Co do kursów korespondencyjnych - kupiłam na allegro (za ok. 50 zł) cały kurs do nauki niemieckiego, myślę że można się tak nauczyć podstaw, do kompletu jest dołączony zestaw płyt cd, więc fonetyka też nie jest problemem... jest tam sporo ćwiczeń, wszystko dość jasno wyjaśnione
Jeśli potrzebujesz tylko podstaw to myślę że taki kurs ci wystarczy, a co najważniejsze to od ciebie zależy w jak szybkim tempie go przerobisz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sita chyba bazuje na metodzie nauczania nazywanej sugestopedia. Nauka poprzez wprowadzanie w relaks i takie tam. Ja w to nie wierzę
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.