|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
poszukuję dobrego podkładu
Dzieńdoberek ! Kochane dziewuszki, pomóżcie! Nigdy się nie malowałam, czasami rzęsy, a teraz muszę ( przebarwionka). I nie bardzo wiem jaki podkład będzie dla mnie najlepszy. Chciałabym znaleźć taki, który maskowałby moje przebarwienia, jednocześnie żeby nie tworzył na pysiu maski ! Dodam, że mam cerę raczej suchą ( czasami mieszaną), nie mam pryszczyków, ani nic takiego, tylko te cholerne przebarwienia w okolicach nosa i na czole. Bardzo proszę o poradę.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Re: poszukuję dobrego podkładu
Przejrzyj sobie kasiu KW
Z tego co wiem najbardziej kryjącym podkładem jest La Roche-Posay, Unifiance (podkład korygujący) |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Re: poszukuję dobrego podkładu
Moze po prostu dobrze dobrany korektor i puder sypki? (spojrz do KW)
Skoro jak mowisz wiekszych problemow poza przebarwieniami nie ma (rozumiem, ze problem przebarwien nie jest rozlegly) A skoro nie uzywalas nigdy podkladu to każdy moze Ci sie wydawać zbyt ciezki - szczegolnie teraz - na lato cmoki
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
oszaleję z tymi podkładami!
Kochane, ratujcie, bo zwariuję!!
Było tak: przez 2 szczęśliwe lata używałam NAJWSPANIALSZEGO na świecie podkładu Estee Lauder Enlighten 12 (najjaśniejszy). Życie było bajką... I zaczęła się moja epopeja poszukiwawcza. Oto co przetestowałam: Estee Lauder Lucidity 03 Estee LauderSo Ingenious 01 Estee Lauder Lucidity 34 (próbowałam pozostać wierna firmie Guerlain Divinora 520 Diorlight 100 Chanel Universal najjaśn. Słuchajcie, każdy z tych (drogich) podkładów ma dla mnie jakieś ZASADNICZE wady: wszystkie prócz Chanel są za ciemne; te 3 produkty Estee zostawiają plamy i wysuszają; zachwalana Divinora też odpada.. I wczoraj znalazłam podkład - cud. Przypadkiem dostałam próbkę Sisley Phyto-Teint Eclat 01 Ivory. NIESAMOWITY! Ale...290 złoty za 40 ml.!?!? Aż tak swej urody nie cenię.. Po raz setny przejrzałam KW. Mam kolejne typy: - Versace Smoothing Skin Foundation - Lancome Photogenic Foundation - Isa Dora Velvet Touch - Givenchy Teint Mirroir Satine - Helena Rubinstein Illumination - Nina Ricci Nuanceclat Soft Touch Moisturizing Make-Up, ale powoli wykańcza mnie to bieganie po próbki. Jakieś sugestie? Dla jasnej, suchej, z kilkoma przebarwieniami i sporadycznymi wypryskami. Nie używam żadnych innych drogich kosmetyków; tylko na podkład jestem skłonna wydać do 180 zł. Jeśli zależy Wam na zdrowiu psychicznym jednej małej wizażanki, to proszę POMÓŻCIE! Zmarnowana Tymi "Przejściami" Spinja |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Re: oszaleję z tymi podkładami!
Ojej
Jak sobie jeszcze coś przypomne to się odezwę, buźka
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Ja osobiście polecam Illumination Helenki R.
Przetestuj w perfumerii. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
a ogladalaes Adaptive Lancoma? ladnie wtapia sie w skore
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
I naprawdę Chanel Universel jest dla Ciebie niedobry? Ja tez przetestowałam ostatnio masę podkładów, z dziką determinacją po prostu, i Chanelka wydała mi sie najlepsza. Nie wysusza, wtapia się, nie wałkuje no i - jasny kolorek, co bardzo ważne. Daje satynke, ale taką zmatowioną. Może spróbuj na innym kremie? Też fan-tas-ty-czny jest podkład nawilżający Clarins Teint Fluid Hydratant, nawet lepszy od Universel, bo przepięknie pachnie, wtapia sie równo, nawilża, wygładza itd - ale - no niestety - brakuje mu filtrów. No i nie jestem pewna, jak wyglądają jasne kolorki, czy w ogóle są? bo ja mam teraz na lato taki ciupinke ciemniejszy.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za pomoc..w gruncie rzeczy i tak muszę pozmagać się jeszcze z próbkami, ale jakoś mi lżej na duszy, że Wy WIECIE, jaka mnie bieganina czeka...
Pozdrawiam serdecznie, Spinja. PS. Pewnie jak już WRESZCIE cosik znajdę, to napiszę Wam entuzjastycznego posta triumfalnego! |
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
pomocy ! :P jaki podkład ??
bardzo proszę ,żeby ktoś mi pomógł znaleźć jakiś dobry podkładzik . Wcześniej używałam Max factor LAsting perfomenca , Maybelline non stop i L'Oreal Transluctide.
Są to podkłady raczej średnio kryjące tylko ,że ja musialam nakładać po aż dwie warstwy ,żeby na całej twarzy rozłożyć je równomiernie i wtedy zdecydowanie tapetka była zbyt widoczna , nie ładnie i nienaturalnie wyglądała . Czy jest ktoś w stanie polecić mi jakiś podkład średniokryjący ,w beżowym odcieniu ,który po nałożeniu dwóch warstw będzie jeszcze w miare naturalnie wyglądać |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Re: pomocy ! :P jaki podkład ??
poczytaj opinie na temat Colorstay Revlona - może to podkład w sam raz dla Ciebie? wg. mnie i Lasting Performance i Non Stop to bardzo kryjące podkłady, ale jeśli rzeczywiście tworzą one za cienką warstwę jak dla Ciebie to poczytaj o Colorstay'u.
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
a jaka jest cena Colorstay Revlona ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc nie wiem, ale zajrzyj do KW i wpisz w wyszukiwarkę na głownej stronie COLORSTAY - dziewczyny na pewno o tym pisały.
|
|
#14 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
To ja Ci poradzę abyś kupiła sobie podkład Revlona colorstay w szklanej buteleczce( znajdziesz opinie o nim w KW ) i wtedy na pewno nie będziesz musiała nakładać dwóch warstw, a efekt moim zdaniem jest naprawdę bardzo naturalny
Taki ładny kolor chłodnego beżu ma 02 PS. i on na pewno nadaje się do Vanisha, ale może się okazac, że już nie będziesz potrzebowała tego korektora Serdecznie pozdrawiam AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
W Polsce kosztuje chyba ok. 70 - 75 zł, ale moim zdaniem jest wart tej ceny i jest bardzo wydajny.
AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
brzmi bardzo przekonywująco
|
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
chciałam bardzo przeprosić za problem
Dlatego pytam o Revlona ,bo skoro on jest bardzo kryjący |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Nie masz naprawdę za co przepraszać
A jeśli mogę coś radzić, to najlepiej zrobisz jak załatwisz sobie taki mały pojemniczek i odlej sobie trochę w jakimś sklepie na próbę. To najlepszy sposób sprawdzania podkładu Serdecznie pozdrawiam AgaZ
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
ciemu wszyscy mówią ,że używają go w zime
Znaczy chciałabym go zacząć używać tak od września ... czy mozie on sie nie nadaje na takie pory I rozumiem ,że można dostać go przeważnie w każdym sklepie kosmetycznym |
|
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
ciemu wszyscy mówią ,że używają go w zime
Znaczy chciałabym go zacząć używać tak od września ... czy mozie on sie nie nadaje na takie pory I rozumiem ,że można dostać go przeważnie w każdym sklepie kosmetycznym I jeszcze chciałam sie zapytać czy jak sie użyje Vanishu a ktoś jest np bardzo opalony to czy jak nakłada podkład to pod oczy ma go tak samo wklepywać jak i na policzki czy czoło ? i czy ten Vanish sie nie zetrze ? |
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
tani podklad
mam tlusta cere z wypryskami szukam podkladu ktory dobrze je ukryje i nie bedzie tworzyl plam i smug kupilam juz chyba 10 podkladow i zaden mi nie odpowiada szukam czegos naprawde taniego bo mam pustki w kieszeniach
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Re: tani podklad
Dziewczyny polecaly z tych najtańszych podkład Mariza (link do KW: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=921 ) kosztuje kilka PLN
A jezeli chcesz dobrać podkład to raczej zamiast kupować korzystaj z próbek cmoki
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.