| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-12-30, 21:09 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | bolące piersi

od kilku dni bolą mnie obie piersi zą lekko podpuchnięte co to może być i co mam robić proszę pmóżcie czy powinnam iść do lekarza? Ból powoli słabnie ale nie wiem czy sam ustąpi czy ktoś z was miał taki problem

| 
|     |   | 
|  2005-12-30, 21:25 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
				 | 

Dot.: bolące piersi

w jakiej fazie cyklu jestes?czy zdarzalo sie to wczesniej?moze ciąża?

| 
|     |   | 
|  2005-12-30, 21:38 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

zdażyłoi mi się coś podobnego dokładnie rok temu i to mnie też zastanawia i wtedy samo ustąpiło ciążę raczej wykluczam

| 
|     |   | 
|  2005-12-31, 08:53 | #4 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cytat: 
 Jesli nie i wykluczasz ciaze, mozliwe jest zaziebienie piersi ( na skutek wychlodzenia, przewiania itd.) 
				__________________ Intuicja-najwartościowsze źródło poznania | |
|     |   | 
|  2006-01-02, 11:45 | #5 | 
| Raczkowanie | 

Mnie np. bolą piersi przed okresem (ok. tydzień przed) są bardzo czułe i wyczuwam w nich grudki, ale po wystapieniu krwawienia to znika i tak co miesiąc. Też nie wiem czy to normalne?

__________________ aga ; ) | 
|     |   | 
|  2006-01-02, 14:06 | #6 | 
| Raczkowanie | 

aga, jak najbardziej normalne   nie masz się czym martwić   
				__________________ ..::twórz swoje życie, nie kopiuj go::..    | 
|     |   | 
|  2006-01-02, 14:31 | #7 | 
| Raczkowanie | 

ufff, dzięki     
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-01-02, 14:57 | #8 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Ból piersi, to że są opuchnięte przed okresem to norma  -także jeśli jesteś przed miesiączką nie martwiłabym się na zapas, ale jeśli jesteś niespokojna to zawsze przecież można pójść do ginekologa dla świętego spokoju. Mnie ostatnio bolała tylko jedna pierś w jednym konkretnym miejscu i mimo, że to było przed okresem i tak wspomne o tym na wizycie, bo różnie to bywa i lepiej zawsze sprawdzić. 
				__________________ Nie palę  http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka  | 
|     |   | 
|  2006-01-02, 15:15 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: stary gród słowiański 
				 | 

Na wszelki wypadek zbadaj piersi u lekarza. Upewnisz się, że to nie torbielki.

__________________ „Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 00:09 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: PL 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2006-02-09, 07:59 | #11 | 
| Raczkowanie | 

Sovilo: ja biorę tableki anty i na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że one nie łagodzą dolegliwości związanych z bólem piersi

|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-02-09, 17:16 | #12 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Cytat: 
 to świadczyć o zachwianiu równowagi hormonalnej .Lekarz powinien zlecić badania hormonalne.Natomiast jeśli piersi są opuchnięte ,zaczerwienione,bolące to może być mastitis-zapalenie gruczołu sutkowego.Najczęsciej dotyczy kobiet karmiących ale jego przyczyną może być na przykład gronkowiec,sarkoidoza ,grużlica,kiła itp. Lekarz powinien dać ci skierowanie na usg piersi,aby postawić prawidłową diagnozę. | |
|     |   | 
|  2008-06-12, 11:17 | #13 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

ja mam pytanie takie. Mianowicie spóźnia mi sie okres co nigdy nie miało miejsca.dziś jest 37 dc a normalnie mam maksymalnie 32 raz zdarzyło sie w 34. jestem dziewicą, ale z partnerem uprawialiśmy petting. Zrobiłam test w 35 dniu. nic nie wykazał.Do lekarza mnie nie przyjęli mówią ,że za wcześnie. Piersi mam z grudkami ale nie są obolałe-opuchnięte. Nie boli mnie brzuch.co to jest? ciąża?

| 
|     |   | 
|  2008-06-13, 11:00 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: stary gród słowiański 
				 | 

Dziewczyno, idź do lekarza. Przypuszczam, że jesteś młoda, a wtedy podejrzewa sie co najwyżej ciążę. Tymczasem prawdopodobnie masz zaburzenia hormonalne. To żaden dramat ale trzeba iść do lekarza, opisać objawy i brać lek. Grudki w piersiach mogą być cystami, choć niekoniecznie. Ale to wyraźnie budowa mastypatyczna piersi. A nieregularny okres, to podejrzenie cykli bezowulacyjnych. Przypuszczam, że masz bardzo oibfite, lejące się miesiączki. Na tym tle lubią z czasem robic się mięśniaki macicy. Trzeba nad tym popracować. Nie czekaj na lepsze czasy, tylko coś z tym zrób. Nie twierdzę, że mam w 100 % rację ale lepiej to wykluczyć lub leczyć. Pozdrawoiam cię serdecznie!

__________________ „Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand | 
|     |   | 
|  2008-07-01, 11:43 | #15 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-02 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Mam podobne pytanie jak justynazofia. Nie mogłam znaleźć profesjonalnego forum na którym bym mogła dostać rzetelną odpowiedź w tym temacie, więc zawitałam tutaj. Od jakiegoś tygodnia bolą mnie piersi. Zaczęło się to wszystko po 2 tygodniach od wystąpienia krwawienia. Czytałam, że bóle piersi mogą wystąpić w tym czasie, ale że trwają jedynie około kilku godzin. U mnie trwa to już tydzień. Około 3 dni przed ostatnią miesiączką doszło do wytrysku, ale nasienie nie dostało się do pochwy. Poza tym ze swoim partnerem jeszcze nie współżyjemy a pieszczoty ograniczają się tylko do peetingu. Nigdy wcześniej nie czułam takiej tkliwości piersi. Pojawiło się to niedługo rpzed tym jak stwierdziłam, że czuję w jednej z nich zgrubienie które mnie boli podczas dotykania. Obecnie mam nawet wrażenie że trochę mi rosną (nigdy nie miałam dużych piersi, rozmiar mojego stanika to jedynie 38/75). Mam 23 lata i nie wiem co się dzieje. Proszę o pomoc. 
				__________________ Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. Vitor de Lima Barreto | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-07-01, 12:30 | #16 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Z tym zgrubieniem do lekarza - nie iwem oc Was hamuje. Ja mam dizś pierwszą wizytę i nie odśc, żen ie mogę isę odczekać roziwania moich obwa i drobnych problemów to dziwie sie jak mozecie wytrzymać i isę zamartwiac zamiast iśc i się dowiedzieć? niestety ot oc mówią w telewizji, ze społeczeństwo jest bardzo nieświadome zagrożen chorobowych jest prawdą...  Jak czytam ,ze ktos ork ma problemy ze zdrowiem w częściach intymnych i nie idzie do lekarza ot mnie krew zalewa - ciemnogród, za przeproszeniem. Idź do lekarza, zeby się nie martwić, bo po co?

| 
|     |   | 
|  2009-12-14, 17:59 | #17 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

mi okres sie spóżnia 3 miesiące i boli mnie 1 pierś nie wiem czego ;(

__________________ Czekam na Lato !    | 
|     |   | 
|  2009-12-14, 18:05 | #18 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-01-04, 22:30 | #19 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 |  Dot.: bolące piersi 

Witam. Mój problem wygląda następująco. 27 listopad ostatnia miesiączka, od 4 dni piersi mnie bolą mam opuchnięte i czuje jakby miały zaraz pęknąć, miesiączka powinna pojawić się ponad tydzień temu a tu nic. Do lekarza idę dopiero jutro wieczorem a chciałabym wiedzieć co to może być. Dodam, że piersi nigdy  mnie były opuchnięte nigdy nie bolały nawet przed miesiączką.  I co  to może być? Może któraś z was się orientuje w temacie?   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Ginekologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.