Szukam chętnych na zakupy Biżuterii z Tajlandi i Indii - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 22:27   #1
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Szukam chętnych na zakupy Biżuterii z Tajlandi i Indii

A więc ..... zobaczcie http://silver-jewellery-wholesaler.com/polish.htm szukam chętnych na zakupy z tej strony lub http://www.wholesale-indian-silver-j...com/polish.htm Nigdy nie kupowałam nic poza allegro.Jak myślicie uda się ???Ceny są niskie przy zakupie większej ilości wysyłka gratis.Choruję zwłaszcza na te cacka http://silver-jewellery-wholesale.wh...iew.php?id=257 Mogę się zająć póżniejszym rozdzieleniem i rozesłaniem biżuterii tylko ktoś musi mi pomóc przy ewentualnym zamówieniu.Czekam na Wasze propozycje.
Mam nadzieję że post nie łamie regulaminu.Absolutnie nie reklamuję tych sklepów.Widziałam że na innych forach np.perfumy dziewczyny robią wspólne zakupowe aukcje.A jeżeli ktoś wie gdzie taką biżuterię dostanę w Polsce proszę o wiadomość prywatną.

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2010-01-01 o 22:36 Powód: dopisek
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 23:11   #2
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali
Dot.: Szukam chętnych na zakupy Biżuterii z Tajlandi i Indii

Nie znam wogóle tych sklepów i raczej nie upatrzyłam tam nic ciekawego dla siebie

Edytowane przez Rossali
Czas edycji: 2010-01-01 o 23:16
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 23:32   #3
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez Rossali Pokaż wiadomość
Nie znam wogóle tych sklepów i raczej nie upatrzyłam tam nic ciekawego dla siebie
No różne są gusta.Ja uwielbiam naturalne kamienie. Czekam na odpowiedzi.
Stary 2010-01-01, 23:45   #4
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Generalnie to mu tu same robimy biżu...

I jeśli chodzi o taką masówkę to raczej mało która gustuje w tego typu rzeczach.... raczej.

Gdybyś rzuciła hasło "kupujemy fajne kamienie" to zapewne znalazło by się wiele chętnych, ale na taką biżu może być ciężko
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 00:11   #5
Lilnut
Rozeznanie

GG do Lilnut

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Generalnie to mu tu same robimy biżu...

I jeśli chodzi o taką masówkę to raczej mało która gustuje w tego typu rzeczach.... raczej.

Gdybyś rzuciła hasło "kupujemy fajne kamienie" to zapewne znalazło by się wiele chętnych, ale na taką biżu może być ciężko

to samo pomyślałam... przejrzałam i nic ciekawego nie znalazłam...
niektóre rzeczy kojarzą mi się z allegro. ale nie pamiętam nazwy sprzedawcy. moze tam mogłabyś poprosić aby ściągnęli dla ciebie to co ci się spodobało.

i 2 sprawa... obawiam się że z szraczkami nie będą gadać nawet...
pozdrawiam,

III faza 8 VII - 10 XI

Lilnut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 03:17   #6
substytut
Zakorzenienie

tu nawet sa kamienie
http://www.wholesale-indian-silver-j...com/index.html
ale ja dziekuje i tak
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 08:46   #7
smoczek
Zakorzenienie

Ja się od takich miejsc trzymam z daleka. Na allegro jest taka laska jakaś bellojeweles czy jakoś tak, która sprzedaje kamienie tanio, właśnie z podobnych źródeł. No i wszystko fajnie, póki się celnicy nie zainteresują. Wtedy dostajesz kamienie w cenie 200% tego co chciałaś. Poczytałam sobie kiedyś jej komentarze. Od dziewczyny, która z kolei kupowała takie kamienie i biżu słyszałam, że straszna jakość zwłaszcza tych pierwszych - a dziewczyna zajmuje się mineralogią półzawodowo (kolekcjonuje i sprzedaje).
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 09:27   #8
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Dzięki kochane za odpowiedzi no właśnie na allegro jest przebitka trzykrotna lub czterokrotna na jednej sztuce.Czekam dalej może znajdzie się ktoś chętny.A znacie może wątek na wizażu lub stronkę gdzie jest objaśnione jak kupować z takich stron??????
Stary 2010-01-02, 09:52   #9
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
Ja się od takich miejsc trzymam z daleka. Na allegro jest taka laska jakaś bellojeweles czy jakoś tak, która sprzedaje kamienie tanio, właśnie z podobnych źródeł.
No i ma zawieszone konto ;]
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 09:58   #10
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Dziewczyny a czy któraś z Was robi biżuterię srebrną z kamieniami tylko nie na linkach ale kutą taką w stylu tej z linków?????
Stary 2010-01-02, 12:45   #11
anika7
Rozeznanie

Na linkach?? chyba nie bardzo rozumiem?
To co pokazałaś, że Ci się podoba to raczej nie kute a oprawiane w cargi (zakuwane) i lutowane z innymi ozdobnymi elementami. Rozejrzyj się po galeriach artystycznych.. widziałam sporo dziewcząt pracujących w ten sposób
anika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 13:22   #12
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez anika7 Pokaż wiadomość
Na linkach?? chyba nie bardzo rozumiem?
To co pokazałaś, że Ci się podoba to raczej nie kute a oprawiane w cargi (zakuwane) i lutowane z innymi ozdobnymi elementami. Rozejrzyj się po galeriach artystycznych.. widziałam sporo dziewcząt pracujących w ten sposób
Na linkach tz.że elementy biżuterii są nawlekane na linki żyłki jubilerskie przekładane srebrnymi rurkami,koralikami , kamieniami.Nie jestem obeznana w słownictwie fachowym z góry przepraszam .A mi chodzi o biżuterię zakuwaną.Szczególnie z kamieniami rubin szmaragd szafir ,onyks krzemień, pasiaty ,turkus naturalny.Poluję też od downa na wisior z rzeżbionej kości bawolej w kształcie twarzy w srebrze i z kamieniami.
Stary 2010-01-02, 13:34   #13
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Zajrzałam sobie na te strony i to, co mnie rozłożyło to "profesjonalne" przygotowanie wersji językowych dla swoich customers No żenada po prostu
A wracajac do bizuterii- to typowa masówka i raczej tandetna w wiekszości- raczej wśród dziewczyn które robia naprawde przepiękną i unikalna bizuterie nie znajdziesz chetnych na zakupy......

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 13:36   #14
anika7
Rozeznanie

Przepraszam zafiksowałam się na tych wisiorach ze strony, która Ci się podoba i nie wiedziałam o co chodzi z tymi linkami w tej sytuacji Teraz już wiem, że to było ogólne stwierdzenie
Radzę jednak rozejrzeć się po naszej rodzimej produkcji. Tajlandia czy Indie często nie mają próbowego srebra (mało srebra w srebrze ) Poza tym w większości jest kiepsko wykonana... nie generalizuję, bo różnie może być ale nie wiadomo na co się trafi.
anika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 13:48   #15
picabo
BAN stały

takiej biżuterii jest u nas mnóstwo.Wiele firm sprowadza bardzo tanio taka biżuterię/.Jakosc jest mizerna.Oczywiscie żalezy od producenta.Kamienie wypadaja dosc często.Na dodatek uzyte kamienie a raczej ich rozmiar jest nietypowy więc przy ewentualnej naprawie nie mozna ich kupic bo ich nie ma.Po za tym takie jest moje zdanie iż taka biżuteria to nie biżu tu nie ma własnych inspiracji pomysłow i sztuki artystycznej.To są odlewy czyli masówka więc gdzie tu artyzm.Ale jesli sa odbiorcy to niech i ona będzie.
picabo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 17:35   #16
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez picabo Pokaż wiadomość
takiej biżuterii jest u nas mnóstwo.Wiele firm sprowadza bardzo tanio taka biżuterię/.Jakosc jest mizerna.Oczywiscie żalezy od producenta.Kamienie wypadaja dosc często.Na dodatek uzyte kamienie a raczej ich rozmiar jest nietypowy więc przy ewentualnej naprawie nie mozna ich kupic bo ich nie ma.Po za tym takie jest moje zdanie iż taka biżuteria to nie biżu tu nie ma własnych inspiracji pomysłow i sztuki artystycznej.To są odlewy czyli masówka więc gdzie tu artyzm.Ale jesli sa odbiorcy to niech i ona będzie.
Tu bym się nie zgodziła mam już kilkanaście różnych wisiorów i kolczyków i każde miło próbę i wygląda raczej solidnie i odpukać nic nie wyleciało.A patrząc na końcowe ceny na allegro nie nazywała bym ich tandetą.
Stary 2010-01-02, 17:56   #17
ojejka89
Zadomowienie

a mnie te twarze strasznie smiesza z jakimis bajkami mi sie kojarza;p
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 18:10   #18
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Tu bym się nie zgodziła mam już kilkanaście różnych wisiorów i kolczyków i każde miło próbę i wygląda raczej solidnie i odpukać nic nie wyleciało.A patrząc na końcowe ceny na allegro nie nazywała bym ich tandetą.
cena często nie jest wyznacznikiem estetyki i jakości.....cóż- dla mnie coś może kosztować nawet milion a byc niczym wiecej jak tandetą lub zwykłym kiczem. No ale wszystko jest rzeczą gustu. Ja osobiscie wole wydac pare stówek na prace chociażby dziewczyn z forum ale mieć cos wyjątkowego, estetycznego i W JEDYM EGZEMPLARZU niż płacić mase kasy za przeładowany kamyczkami świecący masowy kicz ( bez obrazy- po prostu dla mnie ta bizuteria naprawde jest kiczowata- ale to kwestia mojego gustu)

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości