![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() pomocy! jestem nowa :)
chcia³abym zmieniæ swój wygl±d...
metamorfoza z dziewczynki z kobietê! jak pewnie zauwa¿y³y¶cie mam dziecinn± bu¼kê i zupe³nie nie wiem co z tym zrobiæ... ró¿e? podk³ady? cienie? bronzery? nie mam pojêcia.... ![]() liczê na pomoc z Waszej strony dziewczyny! i doradzenie co i jak ![]() z góry dziêki ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Dot.: pomocy! jestem nowa :)
m³oda jeste¶ i nie bêd± Ci potrzebne te wszystkie rzeczy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Tusz do rzês-obowi±zkowo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
tylko to jest zdjêcie bez niczego, specjalnie po to aby¶cie wiedzia³y jak wygl±dam naturalnie
![]() na co dzieñ u¿ywam tuszu i b³yszczyka :P ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() a ró¿?
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 528
|
wedlug mnie jestes bardzo mloda, masz ladna cere i szkoda jej niszczyc podkladami i pudrami
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego w³a¶nie chcia³abym to zmieniæ! ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 670
|
Jeste¶ ¶liczn± dziewczyn±
![]() ![]() Masz ³adne oczka i pe³ne kszta³tne usta. Wiêc podkre¶li³abym albo jedno albo drugie, ¿eby nie przesadziæ ![]() Z tego co widaæ, (mog³aby¶ dodaæ wiêcej zdjêæ, ³atwiej by³oby oceniæ, bo te s± pod ¶wiat³o) masz ³adn± cerê, lekki podk³ad (polecam Avene https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...e-fluidzie.htm -genialny dla Ladnej cery, bo bardzo nie kryje i jest delikatny, nie zapycha) albo jaki¶ krem koloryzuj±cy tylko ![]() Na Twoim miejscu podkre¶li³abym brwi o³ówkiem lub cieniem, trochê domalowa³abym bli¿ej nosa. Mo¿esz te¿ wymodelowaæ policzki ![]() W ogóle to zapraszam Ciê do Moich Makija¿y. Mo¿e odwa¿ysz siê pokazaæ jak siê malujesz, a dziewczyny na pewno wspólnie co¶ pomog± ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=29 Przyjd¼, mo¿e co¶ podpatrzysz ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzieki wielkie Maliniarko
![]() a jaki olowek do brwi bys mi polecila? ![]()
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Rzeczywi¶cie mog³aby¶ przyciemniaæ brwi. Ja bym ci radzi³a kredkê ciemnobr±zow± albo grafitow±, czarna by tu raczej nie pasowa³a.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mia³am tylko 2 o³ówki i z obu by³am do¶æ zadowolona:
Oriflame: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ki-do-brwi.htm Inglot: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ek-do-brwi.htm Mia³am jeszcze ¿el do brwi Oriflame, ale chyba ju¿ go nie produkuj± a by³ super(teraz jest jaki¶ przezroczysty) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ajacy-brwi.htm Poczytaj sobie KWC Je¶li chodzi o brewki to grunt, ¿eby dobraæ odpowiedni odcieñ ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
aha
![]() a co myslicie o rozu? ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
ró¿ odpada, strasznie nienaturalnie wygl±da
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
no... musze sprobowac
![]() chociaz dziewczyny polecaja mi podklad z Inglota wiec najpierw tego sprobuje ![]() ale dzieki za pomoc arielko ![]() ps. co myslicie o tuszu Maybelline Colosal? bo czytalam o nim na KWC i nie jestem pewna czy kupic ![]()
![]() |
#14 |
Konto usuniête
|
Ja mam ten tusz i uwa¿am, ¿e jest ok. Mo¿e nie jestem expertem w tej dziedzinie (przerobi³am zaledwie kilka tuszów) ale u¿ywa³am na pewno o wiele gorszych. Ten siê nie obsypuje, nie skleja rzês i daje niez³e efekty. U¿ywam koloru br±zowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochê umiejêtno¶ci i daje piêkny naturalny i dziewczêcy efekt
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;20464779]Ró¿ wygl±da nienaturalnie tak¿e wtedy, gdy wybierze siê nieodpowiedni odcieñ.[/QUOTE]
Racja ![]() ponoæ je¶li nie wie siê jakiego odcienia u¿yæ trzeba szukaæ mo¿liwie najbli¿szego barwie ust ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
aha! bo ja ostatnio kupilam sobie roz Maybelline expertwear blush o odcieniu 57 peachy i wlasciwie wcale nie widac go na moich kosciach policzkowych... to dobrze?
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
Witaj!
![]() Pomy¶la³am ze siê wypowiem bo z urody to jeste¶my podobne ![]() ![]() Racja mo¿e nie wygl±dasz na 19lat bo teraz dziewczyny w twoim wieku wygl±daja na 25 wzwy¿ ![]() ![]() Masz tak piêkna buzke ¿e wystarczy lekki podk³ad(patrzac na zdjecie nie masz problemow z cer± ani wiekszych przebarwieñ) polecam od siebie Rimmel Lesting Finish 16h mienralny odcien 103(koszt ok26z³)W naturze jest teraz po 21,99 ![]() Tez mam jasn± cere podobnie do Ciebie Typ mieszana Podk³ad idealnie stapia sie z cer±,po przypruszeniu pudrem(mój faworyt Vipera odbijaj±cy ¶wiat³o ,tu link poczytaj sobie o nim http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...rec-409830.htm) Cera wygl±da korzystnie nawet do wieczora.Do tak jasnego podk³adu super wygl±da ch³odny odcieñ ró¿u(taki typowy pink ![]() Tusz polecam (z lepszych i drozszych) Max Factor Mastepiece Max. PROSZÊ eksponuj te piekne usta ![]() ![]() Daje transparentny efekt mokrych be¿owych ust.Koszt ok 10z³ Na lato mo¿na zabawiæ siê w roz¶wietlacze, bronzery.Masz buzie okr±g³± tutaj ma³e wska¿ówki jak nak³adaæ : podk³ad - nanosimy po obydwu stronach czo³a i ¿uchwy, wysoko a¿ do linii uszu ró¿ - nak³adamy na ko¶ci policzkowe rozja¶niacz - centralnie na ¶rodek czo³a, nos, brodê i policzki edit. Taka moja ma³a pro¶ba podmaluj siê i wrzuæ proszê zdjêcie chociazby z pomalowanymi rzêsami Z pewno¶ci± bêdziesz wygl±daæ kobieco ![]() A-a-a! napisa³a¶ ¿e u¿y³a¶ ró¿u i nie widaæ go.czy nak³adasz go pêdzlem do ró¿u? najlepsze s± z naturalnego w³osia mo¿na kupiæ w rossmanie za 19,90 ale je¶li nie masz to mo¿e byæ zwyk³y z drogerii ze sztucznego. Tu pare wskazówek jak nak³adaæ: (skopiowa³am z jakiekos artku³u ![]() Po na³o¿eniu pok³aduu... 1. Pierwszy krok to u¶miech w stronê lustra. Podczas niego uwydatniaj± siê miejsca - "jab³uszka", czyli najbardziej wystaj±ce miejsca policzków. W tych miejscach nale¿y nak³adaæ ró¿, zawsze w kierunku zewnêtrznych k±cików oczu. 2. Nigdy zbyt blisko ust i nosa! Bo bêdziesz wygl±da³a, jakby¶ wypi³a zbyt du¿o alkoholu. 3. Je¶li masz cerê t³ust± lub mieszan±, ró¿ w kremie nak³adaj na skórê tylko posmarowan± kremem. Dopiero potem pokryj j± warstw± podk³adu lub pudru. 4. Ró¿e modeluj±ce (w odcieniach br±zu) nak³adaj tu¿ pod ko¶ci± policzkow±. Dziêki temu wyostrzysz rysy twarzy i nadasz jej wyra¼ny charakter. Czasem warto zast±piæ ró¿ pudrem delikatnie br±zuj±cym (najlepiej w odcieniach brzoskwini z nut± ró¿u). 5. Uwaga! Ró¿e w tonacji czerwono-ceglastej wymagaj± g³adkiej, nieskazitelnej cery. Unikaj ich, je¶li masz skórê naczynkow± lub sk³onno¶æ do tr±dziku ró¿owatego, poniewa¿ podkre¶laj± one niekorzystny kolor skóry.( Ty nie unikaj bo masz idealna cere hehe ![]() Efekt koñcowy laleczka ![]()
dbam o w³osy i skóre - naturalnie ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-05 o 12:08 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 429
|
Przede wszystkim - ¶liczna z Ciebie dziewczyna
![]() Pierwsze, co mi siê rzuci³o w oczy to niepodkre¶lone brwi - jaka¶ kredka i bêdzie piêknie. Sama u¿ywam z Essence i jestem zadowolona, zreszt± poczytaj na KWC. Takiej ³adnej cery chyba nie ma sensu zamêczaæ podk³adem.. Je¶li ju¿, to wybierz co¶ lekkiego i dostosowanego do rodzaju cery. I oczywi¶cie - koniecznie traf z kolorem, bo inaczej bêdzie bubel. Jaki¶ dobry tusz do rzês, lekko mu¶niête ró¿em policzki i bêdzie piêknie. Tylko nie przesad¼, bo naturalno¶æ jest najwa¿niejsza, a co¶ czujê, ¿e w Twoim wydaniu bêdzie osza³amiaj±ca ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
dzieki wielkie judge!
![]() a ten podklad co pisalas to we fluidzie? bo zastanawiam sie jeszcze nad Inglotem <mysli> :p a tusz, to kupilam dzisiaj maybelline Colosal... to zle? ![]()
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rimmel jest we fluidzie ![]() Wszystkie recenzje kosmetyków znajdziesz na kwc(kosmetyk wszech czasów) t³umacze bo wiem ze jeste¶ nowa ![]() Jak dla mnie jest to skarbnica W zasadzie ju¿ niczego nie kupujê bez owczesnego przeczytania recenzj na kwc Jak masz jakie¶ pytanka to pisz S³u¿e rad± ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() zastanawiam sie nad kredka do brwi... Inglot ma takie fajne z grzebyczkiem... myslisz, ze powinnam kupic wlasnie ten? i jak sie go konkretnie uzywa? ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Skoñczy³ mi sie i nie trafi³am na niego w ¿adnej drogerii i kupujê henne "krakowsk±" jako¶ tak sie nazywa Koszt 2,z³ Efekt utrzymuje sie do dwoch mies oczywiscie kolor br±zowy Tak¿e twój wybór najmii ![]() Oczywi¶cie je¶li chcesz sprobowaæ kredki to ja nie protestujê Ach i nie jestem ¿adnym znawc± sk±d¿e znowu ![]() Buzka ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
chyba jednak kupie ta z Delii ktora mi polecasz Judge
![]() jest latwiejsza w uzyciu dla takich poczatkujacych jak ja i tansza wiec jakby co to nie trace zbyt wiele ![]() zastanawiam sie jeszcze nad tym blyszczykiem z Bell... na KWC nie sa zbyt dobre recenzje ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
wierzê Ci na s³owo wiêc przy nastêpnej zakupowej okazji (jutro xD) kupiê go i ten tusz do brwi te¿!
![]() be¿owy odcieñ tak? ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- który z tych odcieni Judge pasowa³by do mnie? ![]() http://www.moda.na14.pl/sklep/files/bell_milky.jpg
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
porady cioci Judge xD
ok, to zobaczymy jak kupiê ![]() ale jeszcze raz dziêki za pomoc! ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 372
|
na temat makija¿u by³o juz wiele.
Ja mo¿e odniosê siê do fryzury. Wydaje mi siê, ¿e masz za ciê¿k± grzywkê, przyt³acza Cie trochê, i kolor wydaje mi sie zbyt ciemny. Nie mysla³a¶ nad zmian±?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.