|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Metalowe koraliki
Witam dziewczyny. Mam mały problem. Od niedawna zajmuję się tworzeniem własnoręcznej biżuterii. Chciałam zrobić naszyjnik na rzemieniu, tylko mam mały problem. Chciałam także dodać metalowe koraliki, niestety, mają one bardzo małe oczko. Jak mogę przepuścić ten rzemień? Bardzo proszę o radę, bo już wszedzie szukałam i nic nie znalazłam. Na forum wizażu także.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Metalowe koraliki
proponuję poszukac koralików z większa dziurką..np. modułowe/ pandora itp.. cienki rzemień może się zerwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja widzę tylko jedną radę : przewiercić rozwiercić!! większą dziurę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie nie, w metalowych to nie da się raczej rozwiercić, przynajmniej takie o jakich ja myślę (typu 2-3mm, "posrebrzane") to po prostu pękną. No nie ma wyjścia, trzeba po prostu znaleźć koraliki z większą dziurką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie widziałem koralików, ale myślę, ze zależy jeszcze czym chcesz to wiercić i na jakich obrotach, ręcznie lub na małych obrotach niby czemu miały by pęknąć? Podczas wiercenia, czy później z powodu zbyt dużej dziurki?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Takie, których sama używam - 2mm, tzw. "posrebrzane", chociaż ze srebrem to one się nigdy nie widziały pewnie - pękają czasem nawet podczas próby przeciągnięcia przez nie zbyt grubej igły z nitką. Dlatego wydaje mi się, że o ile Mikserek ma takie właśnie typowe i najbardziej chyba dostępne koraliki, to własnie to może się z nimi wydarzyć ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.