|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jedna szansa na rozmowe kwalifikacyjną?
Jakiś czas temu byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do firmy, w której chciałabym pracować. Nie przygotowałam się do niej za bardzo, miałam zły dzień, źle mi poszła i mnie nie przyjęli. Teraz znowu jest oferta pracy w tej firmie. Zastanawiam się czy się tam aplikować jeszcze raz. Podczas poprzedniej rozmowy pani rekruterka oczywiście skrzętnie notowała wszystko co mówię. Czy firmy przechowują te informacje o kandydatach? Boję się, że jestem tam już spalona.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedna szansa na rozmowe kwalifikacyjną?
to zależy ile osób przewija sie przez rekrutacje. Jeśli tłumy to nie sądzę żeby pamiętała a jesteś w lepszej sytuacji bo wiesz o co pytali i wiesz czego się spodziewać.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To po pierwsze a po drugie po zakończonej rekrutacji firma powinna zniszczyć lub odesłać ci dokumenty (chyba że wyrazisz zgodę na późniejsze przetwarzanie twoich danych osobowych - np. żeby były w bazie kandydatów przez x miesięcy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa jak wcześniej opowiadałaś bajki a teraz chcesz sie podrasować. Można popracować nad wrażeniem ale co do faktów to nie można ich naginać. A nuż ktoś zapamiętał Ciebie jako dziewczynę która uwielbia podróże ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem ciekawa. Raz poszłam do firmy, gdzie dali ogłoszenie w necie po moim zawodzie i to jeszcze absolwenta. Miałam tam 15 min autobusem, poszłam żeby dać CV osobiście i spytać się kiedy można się spodziewać ewentualnej rozmowy. Niestety babka przeprowadziła jak to nazwała 'wstępny wywiad' ze mną. Nie poszło mi dobrze, nie byłam przygotowana. Powiedziała że w następnym tygodniu będą rozmowy i może mnie zaprosi, jednak nie zaprosiła na rozmowę. Firma niedawno powstała tzn założyli tam nowy oddział i mówiła że pewnie będą potrzebować pracowników później. Też się zastanawiam czy np. na wiosnę nie dać im znów CV. Byłam tam jakoś w październiku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.