|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Żywe czy sztuczne kwiaty na auto?
Oglądam często na allegro dekoracje na auto.
Podobają mi się sztuczne róże. Że mój bukiet będzie z zielonych i kremowych róż, chce aby auto zostało udekorowane także w tych kolorach. Koleżanka która miała wesele nie dawno odradza mi sztuczne kwiaty na auto. Nie wiem co mam robić? Denerwuje mnie fakt,że nie będę wiedziała jak auto zostanie udekorwane przez kwiaciarkę.Jeżeli mam wydać tyle samo pieniędzy na kwiaty sztuczne co żywe to wolę sztuczne, wiem że się nie zniszczą. Czy nie będzie to kiczowate? Podoba mi się coś takiego : http://allegro.pl/item659050865_niep...e_ratan_n.html |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żywe czy sztuczne kwiaty na auto?
A dlaczego koleżanka odradzała Ci kwiaty sztuczne?
Według mnie to kwestia gustu - mi się sztuczne kwiaty nie podobają, natomiast żywe bardzo. Ale jeżeli ty wolisz mieć sztuczne to nie wiem czemu masz z nich rezygnować. Ta dekoracja bardzo ładna delikatna, nie przesadzona
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiem czemu mi odradza.
Ja myślę w ten sposób,że nie będę wiedziała co kwiaciarka wymyśli i nie będę miała tego pod kontrolą. A co z żywymi kwiatami?W sensie tym,że ślub mam 17 sierpnia i możliwe że będzie upał, nie zwiędną z braku wody?a nie daj Boże jak zacznie padać? to co wtedy płatki połamane będą... Jaka masz wizje tego? |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatki na pewno nie zwiędną bo są specjalnie przygotowywane, i podobnie jest z wiatrem - tym nie masz się co przejmować
![]() A poza tym sama możesz sobie wybrać dekorację jaka będziesz chciała na samochodzie. Przecież możesz powiedzieć kwiaciarce jaka chcesz mieć i wszystko możesz mieć pod kontrolą
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tez sie podoba ta dekoracja, tez zastanawialam sie nad kupnem takiego zestawu na swoj samochod. a czy sztuczne czy prawdziwe to fakt kwestia gustu. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, ze kwestia gustu. Ja osobiście nie lubię sztucznych kwiatów, ostatecznie moga być w zimie na cmentarz...Zamówiliśmy żywekwiaty, pan nam włożył w gabkę więc były świeże, na przyssawkach i prezentowały się super. Teraz ususzone stoją na regale
A taka kompozycje mozna zrobic i zzywyvh kwiatków![]() Nasze auto wyglądało tak, dekoracja kosztowała 100 albo 120zł |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
według mnie w tym momencie mamy już tak ładne te kwiaty sztuczne, że nie warto przepłacać i kupować żywe, które mogą zdechnąć, oklapnąć i nie wiadomo co jeszcz ( np. od upału)... ładnie skomponowana wiązanka ze sztucznych kwiatów może na prawdę ładnie wyglądać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego koleżanka Ci odradza sztuczne? Podała jakiś powód, czy po prostu "bo nie" ? Kwiaty sztuczne mogą wyglądać równie pięknie, jak żywe, co więcej wiemy jakie będą, bo kupujemy wcześniej, a kwiaciarka nie zawsze okazuje się uczciwa i czasem kwiatki wyglądają po prostu tragicznie
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
prawde mowiac postanowilam wozic pary do slubu i przy okazji miec w zapasie sztuczne kwiaty. gdzies na jakies wystawie przepiekne róze materialowe w kolorze ni to różowe ni to kremowe w kazdym badz razie wygladalo to cudnie do tego koncowki platkow byly opsypane bladziutkim brokatem chyba to byl bialy, dla mnie wygladalo to cudownie napewno takie cuda mozna kupic na gieldzie kwiatowej. to wygladalo cos w stylu retro jak kiedys kobiety nosily kapelusze oblepione kawiatami. pieknie rozlozone platki. i zastanawiam sie czy tego typu kwiaty pasowalyby na samochod? a przystrojenie samochodu wcale nie jest takie trudne wystarczy wyobraznia.
ponizej link do podobnych róż, ale te nie odzwierciedlaja tamtych tamte byly cudne http://images46.fotosik.pl/60/8bcbd19c6bc02293med.jpg Edytowane przez bochema Czas edycji: 2009-06-23 o 09:40 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
a jak Wam się te dekoracje podobują?
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2009-06-23 o 16:28 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podobają bardzo
Ale ja bym tam jednak dała prawdziwe kwiaty. Jakoś nie mogę się przekonać do sztucznych![]() A to jest chyba dekoracja tego samego typu co w pierwszym poście autorka wątku pokazała
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
ja się zastanawiam nad 1 lub 3
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w 100%
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczynki
albo w ogóle wziąć dekoracje tylko na klamki?
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
To ja bym właśnie na klamki nie dawała dekoracji a na przód tak.
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jednak pozostanę przy sztucznych.
Znalazłam na allegro piękne kwiaty które nie wyglądają kiczowato. Teraz tylko zastanawiam się nad ułożeniem ich na aucie. http://allegro.pl/item670090560_roze...to_jaguar.html |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro zdecydowalas sie na to to kup pokombinuj na jakimkolwiek samochodzie, porob zdjecia a my ci podpowiemy ktory pomysl jest fajny
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
No zakupiłam kwiatuszki.
I wymyśliłam sobie wraz z narzeczonym jak będzie to wyglądało ![]() Jak nie zapomnę to wstawię zdjęcie. Póki co czekam na przesyłkę.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż ja dałabym o kilka elementów mniej
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2009-06-24 o 11:41 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie mniej kwiatków tylko na masce to końca szyby (od prawej do lewej)
Potem tylko na klamkach i jeden stroik na szybie z tyłu. Z innych kwiatków niż na na tek aukcji co wysłałam. Będzie z takich : http://allegro.pl/item670090560_roze...to_jaguar.html |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam kwiatki żywe,nic nie zastąpi tego pięknego koloru i również zapachu.Dekoracja jest wcześniej przygotowywana na warunki pogodowe,a istnieją również takie małe pojemniki an wodę,by kwiaty nie zwiędły
.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba taka dekoracja
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1245744372 do tego dałabym tez na klamki |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
kiedy w miniona sobote wiozlam pare do slubu dostalam na pamiatke dekoracje z samochodu. Kwiaty żywe. Bukiet z maski stoi nadal w duzym pokoju bo podlewam ta gabke do ktorej sa przymocowane kwiaty i jak sie wejdzie do pokoju jest niesamowity zapach
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Jestem ciekawa czy mój TŻ w końcu kiedyś poprosi mnie zebym sie z nim chajtnęła . Bardzo mnie sie to marzy mimo ze juz bralam w czyms takim udzial. Ale tym razem bedzie wszystko wygladalo inaczej, piekniej mimo ze o koscielnym moge zapomniec .
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Ja również planuję sztuczne kwiaty na samochód. Zgadzam się, że żywe mają swoją klase ale my postawiliśmy na wygodę. Samochód udekorujemy spokojnie dzień wcześniej. Nie ukrywam, że będzie o wiele taniej niż kupując w kwiaciarni wiazanki na samochód. Sztuczną dekorację planuję robić sama, kupiłam już sztuczne kwiaty, listki, ratan, przyssawki i perełki i niedługo zabieram sie do pracy. A planuję zrobić coś takiego.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Ja również planuję sztuczne kwiaty na samochód. Zgadzam się, że żywe mają swoją klase ale my postawiliśmy na wygodę. Samochód udekorujemy spokojnie dzień wcześniej. Nie ukrywam, że będzie o wiele taniej niż kupując w kwiaciarni wiazanki na samochód. Sztuczną dekorację planuję robić sama, kupiłam już sztuczne kwiaty, listki, ratan, przyssawki i perełki i niedługo zabieram sie do pracy. A planuję zrobić coś takiego. Co sądzicie o tej dekoracji. myślałam też o takiej jak załaczyła JOANNA16. Nie mogę się zdecydować
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Upssss, dwa razy ten sam tekst
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale za drugim razem będzie zupeeeeełnie inaczej. Przepraszam za offtop, ale brakuje mi wątku pod tytułem: "Do dwóch razy sztuka, Wizażanki, którym nie udało się małżeństwo, ale chcą spróbować jeszcze raz łączcie się!"
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2009-06-24 o 23:18 |
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dekoruj samochodu dzien wczesniej, chyba ze masz garaz i samochod bedzie trzymany w garazu. przez te 24h od chwili wyczyszczenia samochodu zewnatrz moze sie zmienic pogoda, jesli nawet nie bedzie padac to samochod sie zakurzy, wiec na drugi dzien warto go jeszcze troszke przetrzec szmatka. Cytat:
bo ja z jednej strony bym baaaaaardzo chciala wziac ponownie slub z drugiej strony sie boje. P.S. Podoba mi sie tytul to go zaloz |
||
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
(edytowane)
Edytowane przez KasiaB Czas edycji: 2009-06-25 o 11:47 Powód: jeszcze jedna taka akcja i zegnamy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

A taka kompozycje mozna zrobic i zzywyvh kwiatków

.