Wymianka walentynkowa ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 21:43   #1
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Wymianka walentynkowa ;)

Pomysł pojawił się już przy naszej zabawie mikołajkowej, więc w sumie - czemu nie

Reverie zaproponowała, żeby prace w tej wymiance tematycznej były np: w kolorze czerwonym, co Wy na to? A może jeszcze jakieś inne pomysły dotyczące specyfiki tworów walentynkowych?

Regulamin każda zna, ale żeby formalnościom stało się zadość bezczelnie go skopiowałam i do tego tematu

Cytat:
1. Wymiana jest dobrowolna i każdego obowiązują w niej takie same zasady.
2. Wymiana dotyczy osób będących czynnymi członkami forum, a zwłaszcza podforum : zrób to sama > biżuteria.
3. Aby wziąć w niej udział należy mieć nienaganną opinię na forum, staż minimum od września 2009 roku, minimalnie 100 postów oraz DZIAŁAJĄCE miejsce, gdzie można by obejrzeć prace (blog, strona internetowa, wątek na wizażu - w wypadku 2 pierwszych poproszę linka do tego miejsca na wiadomość prywatną, lub umieszczenie ich w swoim podpisie) - ma to na celu niedopuszczenie do gorzkiego rozczarowania w razie gdyby komuś zachciało się oszukiwać... Już się tak podobno zdarzało...
4. Kwota do jakiej ma zostać wykonana praca będzie ustalona wspólnie, jednak nie zawsze przekłada się ona do zużycia materiałów (przykład: prace wirewrapping, plecionki). Ja proponuję kwotę 30pln z przesyłką.
5. Każdy prezent ma zostać zapakowany bezpiecznie i antypocztowo. Z oznaczeniem na kopercie (ostatnio nie bardzo nam to wyszło, tym razem proponuję po prostu małe, czerwone serduszko ). Żeby od razu było wiadomo, co jest w środku.
6. Dane osobowe, preferencje oraz inne informacje będą znane tylko mi i osobie, która daną wylosuje.
7. Osoby zgłaszające chęć wzięcia udziału zostaną wpisane na listę dopiero po tym, jak otrzymam na PW dane do wysyłki i preferencje (bardzo fajny pomysł Killa Ree ).
a) preferencje, czyli: przeznaczenie biżuterii (ucho, szyja, ręka, kostka), wielkość (ciężkie, lekkie, długie, krótkie, szerokie, wąskie i inne) oraz kolorystyka, ewentualnie materiały
8. Zgłoszenia i ewentualne rezygnacje (naturalnie dobrze by było, gdyby ich nie było, ale życie to życie... ) będę przyjmować do 25.12.2009 (wiem, że to niewiele czasu, no ale musimy zdążyć wykonać prezenty ) i w niedzielę 27.12.2009 roześlę adresy biorącym udział.
9. Pamiętajmy, żeby wysłać niespodzianki minimum na tydzień przed 14 lutym.
10. Prace muszą być wykonane w srebrze. Chodzi o ich trwałość.
Zgłaszajcie się, wypisujcie sugestie, kwoty, tematy prac i co tylko Wam przyjdzie do głowy

Cytat:
Przebieg zabawy:
a) zgłaszacie się w komentarzach jednocześnie wysyłając odpowiednie informacje do mnie na PW
b) po zamknięciu listy (25.12.2009) mam 2 dni na wykonanie losowania (i w tym miejscu prosiłabym Was o adres jakiegoś generatora liczb, bo na zabawę z losami raczej nie będę miała czasu)
c) rozsyłam Wam na PW (27.12.2009) dane wylosowanej dla Was biżuteryjki
d) macie czas do tygodnia przed 14 lutego, żeby wykonać, zapakować i wysłać prezencik dla swojej Kobiety
e) Paczki otworzymy 14.02.2010 w niedzielę i pokażemy wszystkim, jakie to cuda dostałyśmy jako niespodzianki
Cytat:
Wygląd zgłoszenia:
Nick
Imię i Nazwisko
Ulica
Miasto, kod pocztowy

Preferencje, czyli co to ma być (kolczyk, bransoletka etc), w jakich kolorach, materiały jakie się lubi bądź nie, obwód nadgarstka... itp.

Proszę nie pisać np: "Lubię bogate bransoletki, obwód 20 cm, a z kamieni to rubiny"... Dziewczyny, wiecie, bez abstrakcji Chyba że te rubiny to z plastiku mogą być :P
LISTA BIORĄCYCH UDZIAŁ:

1. Sol89
2. Nemala
3. Sasilla

Edytowane przez Sol89
Czas edycji: 2009-12-17 o 13:56
Sol89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 23:05   #2
nemala
Zadomowienie

Dot.: Wymianka walentynkowa ;)

Zgłaszam się i wyszło że jestem pierwsza po organizatorce
Dziewczyny serdecznie zapraszam !!!!!!!!
nemala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 23:15   #3
sasilla
Raczkowanie

GG do sasilla Send a message via Skype™ to sasilla

Ja tez sie zglaszam, pw wysle jutro, bo dzis juz nie mam sily na kreatywny opis

"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz

Moje preferencje wymiankowe

sasilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 23:57   #4
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

ja nie wiem czy mi się uda srebro kupić w najbliższym czasie...wiec waham się ze zgłoszeniem

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 08:25   #5
viktorej
Wtajemniczenie

Na mnie też raczej nie liczcie, chociaż strasznie bym chciała . Ale i tak się martwię, że nie wyrobię z tą wymianką na Dzień Kobiet .
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 08:29   #6
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

No niestety, ja również nie dam rady. I tak będę musiała się wziąć prędzej za wymiankę na Dzień Kobiet, ponieważ luty - marzec mam praktyki i mi się wszystko znowu "rozłazi" na ponad miesiąc, więc na 2 wymianki się nie wyrobię, niestety.
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 14:51   #7
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

mogę? czy muszę być bardziej zestażowana w biżu? ^.^
kocuria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 02:03   #8
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Hmm, ponieważ zgłosiła się zawrotna ilośc 3 osób, zastanawiam się, czy jest sens robi wymianę, czy raczej darujemy sobie i poczekamy do tej na Dzień Kobiet?
Stary 2010-01-15, 18:11   #9
dorkabest
Raczkowanie

na dzień kobiet to może spełnię "surowe kryteria"

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości