|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
Pokaż wyniki sondy: Czy rady w jakikolwiek sposób Ci pomogły? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 72,73% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 27,27% |
Głosujący: 11. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() DZIŚ - 27kg mniej :)
Wątek zaczerpnęłam z innego forum, na którym również postanowiłam dać swoją historię.
![]() Walczysz o swój nowy wygląd? Nie wiesz od czego zacząć? Masz trudności z motywacją? Pomogę Ci zrzucić zbędne kg, opowiadając swoją historię. Nie jest to żadna dieta cud, nie będę ukrywać, że będziesz musiała się przyłożyć, ale gwarantuję Ci, że dzięki temu co przeczytasz i zobaczysz zechcesz powalczyć o swoje ![]() Zapraszam do lektury! Na poprzednim wątku: "21 kg mniej" już opisywałam sposoby i wzmagania z nadmiernymi kg. Założyłam wątek dla osób, które marzą o tym, żeby wreszcie stać się inną osobą, mam nadzieję, że ktoś to przeczyta i zechce ćwiczyć i stawać się lżejszym tak jak ja ![]() ![]() Przyznam szczerze, że to nie było łatwe, byłam bardzo leniwą osobą, bardzo zakompleksioną i nawet najmniejszy ruch pionkiem w cel przyszłości był dla mnie bardzo dużym ciężarem, nie wierzyłam, że mogę coś zdziałać. Dużo się w moim życiu działo, ale niestety w negatywną stronę, byłam osamotniona, widziałam jedynie innych jak korzystają z życia, jak się bawią! Ja byłam tylko pionkiem w grze - ludzie potrzebowali mnie tylko do pomocy, zamknęłam się w sobie, bo po co miałam działać skoro byłam już na stopniu załamania? Wpadłam w depresję, tyłam i tyłam, na początku tego nie zauważałam, myślałam, że wszystko jest jak dawniej, ciągle tylko siebie krytykowałam i jeszcze bardziej wpływałam na zaparcie do motywacji, nikt i nic mi nie pomagało. Pewnego dnia weszłam na wagę, zobaczyłam 95kg żywej wagi, załamałam się... Stawałam się coraz bardziej słaba emocjonalnie, cięłam się z różnych powodów, kilka razy chciałam się zabić, nie tylko z powodu wagi, ale między innymi. Pewnego dnia powiedziałam sobie: "Dziewczyno co Ty robisz? Do jakiego stanu chcesz się doprowadzić?!" I wtedy weszła we mnie niepokonana siła, którą mam do dziś, wprowadziłam w swoje życie kolory, przestałam być ospałym mamutem, który umie tylko wyć jak dzikie zwierze, zaczęłam ćwiczyć, dużo chodzić, jeść jak należy i do dziś dzień to robię, stałam się innym człowiekiem. Jestem silna duchowo, zobaczyłam co to znaczy być docenianą, zauważaną, ludzie mnie akceptują, bo stałam się milsza, nie patrzę już na świat przez czarne okulary, zmieniłam swoje horyzonty, chcę spełnić swoje marzenia, schudnąć, potem dostać się na studia[fotografia lub psychologia] i robić coś dla siebie, zawsze żyłam dla innych, ale cieszę się, że zrobiłam krok dla swojej osoby nie zmieniając się w negatywną stronę ![]() Mam nadzieję, że komuś przydadzą się moje rady i same/i stwierdzicie, że jeżeli się chce - to się DA! Może ta historia z życia wzięta da niektórym ludziom motywację do pracy nad swoją osobą, nie jest łatwo, ale warto. Moja egzystencja nie jest pusta jak dotychczas, zmieniłam się na zewnątrz i w środku, chcę się tym dzielić z innymi, być może są ludzie, którzy nie wiedzą jak się za to zabrać, życzę powodzenia! DAJĘ ZDJĘCIA PRZED I PO: ) WAGA STARTOWA TO 95KG - DZIEŃ DZISIEJSZY - 68KG WYZWANIE PODJĘTE MNIEJ WIĘCEJ W LUTYM. Często zadajecie mi pytania jak tego dokonać: Mój sposób: 1.Nie jedz słodyczy - jeżeli już musisz to w ilościach nisko gramowych! 2.Wyklucz ze swojego jadłospisu rzeczy tłuste, kiełbasy, kotlety itp. 3.Staraj się spożywać ciemne pieczywo. 4.Jedz dużo potraw gotowanych, nie smażonych! 5.Pokochaj owoce i warzywa. 6.Pokochaj rower i schody. 7.30 mi dziennie na skakance [aktualnie przesunęłam czas od 40min - 60min] 8.Brzuszki [500dziennie lub więcej] 9.Nie słodź herbaty i kawy. 10.Nie pij gazowanego. 11.Pij bardzo dużo wody. [nie napoje!] 12.Staraj się spożywać ziemniaki w baaardzo małych ilościach. 13.Nie podjadaj między posiłkami. 14.Ostatni posiłek do 18! 15.Staraj się jeść w miarę mało, ale zdrowo. 16. Spożywaj nabiał i inne produkty polecane przez dietektyków. ![]() Róża- metamorfozy [2000-2009 i dalej ;] (59).JPG ![]() Róża- metamorfozy [2000-2009 i dalej ;] (60).JPG ![]() Róża- metamorfozy [2000-2009 i dalej ;] (153).jpg ![]() Róża- metamorfozy [2000-2009 i dalej ;] (297).JPG ![]() Róża- metamorfozy [2000-2009 i dalej ;] (1197).jpg ![]() Róża- metamorfozy [2000-2009 i dalej ;] (906).jpg ![]() DSC00581.JPG ![]() DSC00582.JPG ![]() DSC00603.JPG ![]() Pozdrawiam serdecznie! ![]() ![]() [nie mogę zmienić płci, nie wiem czemu wyświetla się ON :/] Edytowane przez Letasha151 Czas edycji: 2009-11-24 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: DZIŚ - 27kg mniej :)
wow naprawde Cie podziwiam ! i gratuluje że mimo wszystko udało Ci się pokonać swoje słabosci
![]() ![]() moje gg.1410360 ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- masz świetną zieloną sukienke ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Babki to jednak mają power!
![]() Widzę, że jak się uprzemy, zaweźmiemy...to nie ma bata! U Ciebie totalna metamorfoza ![]() Teraz, o dziwo, z rodziny nikt mnie nie chwali, że schudłam (bo przecież to takie normalne być chudym!), ale znajomi i ja sama...jestem tak z siebie zadowolona...jak nigdy. Noszę rozmiar 38 i mam taką siłę w sobie, że o 360 stopni wywróciłam całe swoje życie... Stałam się nową osobą. A jaki jest Twój cel - waga do której teraz dążysz? <u mnie widać w opisie pod postami...że jeszcze kilka kilo do zrzuty zostało>
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Słonko gratuluję! Wyglądasz rewelacyjnie! Podziwiam upór i tą Twoją siłe
![]() mam nadzieję,że i mnie się udzieli Twój entuzjazm i ''siła'' chociaż trochę ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Gratuluje ;*;*
Ja wlasnie od jutra zamierzcham sie odchudzac, zeby w lato wskoczyc w stroj kapielowy ![]() mam do zrzucenia jakoes 7-10 kg, by osiagnac moja wymarzona wage ;D Jeszcze raz gratuluje ;*
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wow : ) gratuluje ; ) jak widac jak sie chce to mozna, bardzo dobre rady, dzieki : *
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a i jeszcze mam jedno pytanie nie dotyczace tematu niestety ;p
Jak moge zalozyc nowy watek ? xD jestem nowa i nie wiem ;/
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Efekt osiągnęłam mniej więcej w 7-8miesięcy. Opisz mi swoją historię może coś Ci doradzę ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Bardzo Ci dziękuję ![]() Mnie uświadomiła rodzina, bo sama nie wiedziałam, że schudłam... nie wiem jakim cudem.. po prostu zawsze myślałam, że nic się ze mną nie da zrobić... Mój cel - 60 a potem 50kg. ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Dziękuje Ci bardzo! Ja również mam nadzieję, że Ci się uda! ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() powodzenia życzę!!! Chętnie wysłucham Twojej historii. A co do stroju... nadal się wstydzę, dlatego marzę o 50kg ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jejku !
RESPECT! Podziwiam Cię ![]() Totalna zmiana. ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
O matko, 50kg?
W mordkę jeża, nawet ja nie mam takich aspiracji (kurcze wiesz, coraz trudniej mi się chudnie i chyba organizm nie chce oddać tego pozostałego ciałka!). Wierzę, że Ci się uda. Już teraz tyle osiągnęłaś! A ile masz wzrostu? Może masz dla mnie (starej dietującej wygi) jakieś rady w tej materii? Jestem na diecie prawie 9 miesiąc, ćwiczę codziennie (ok. 45-60min. rowerek+ stepper) + co drugi dzień 30 min. ćwiczeń na kręgosłup, a waga prawie już stoi...jak to pchnąć do przodu, hm?
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Witaj letasha151. Moje wielkie gratulacje!!!!
Napisz coś takim zagubionym jak ja troszkę więcej o Twoim sposobie dochodzenia do swojej wagi. Ile i jak ćwiczyłaś? Co jadłaś? Może jakieś przykładowe menu dzienne? Może dzięki Tobie kolejnych kilka dziewczyn w koncu zacznie być szcześliwymi? ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Historia bardzo podobna do mojego zycia wiele zalamek ktore daja kopa i robimy wszystko aby schudnac idzie dobrze pozniej znowu zalamka ja bardzo SCHUDLAM na DIECIE KOPENHASKIEJ wtedy czulam sie cudownie taka malutka szczuplutka Dziewczynka!! spodnie bluzki wszystko wisialo poniewaz wazylam 64kg gdzies a jak schudlam to 55kg jakos. Teraz rozstalam sie z Chlopakiem po 2 latach zwiazku zalamka mnie dopadla i zaczelam tyc
![]() ![]() Ty schudlas strasznie duzo wygladasz teraz swietnie ale wiem ze chcesz jescze poniewaz malo nie wazylas ale ogladajac fotki jestem w szoku wczesniej bylas strasznie gruba bez obrazy ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie Odchudzajace Dziewczynki!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za miłe słowa, będę walczyć ile się da! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Schudłaś ładnie, zmieniłaś się bardzo, ale Twoich metod nie popieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
nawet sobie nie żartujcie z jakimiś tabletkami, jak się odchudzac to tylko zdrowo. takie tabletki wyniszczaja organizm chyba , że zostały zapisane przez lekarza ( w PL to Zelixa i Meridia) lepiej sobie kupcie blonnik jesli nie chcecie odczuwac głodu a nie chińską szmire!!!!! wiem co mówie - studiuje dietetykę DZIEWCZYNY NIE TRUJCIE SIE |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Niesamowita jesteś. Gratuluję!
Już teraz wyglądasz bardzo ładnie. Myślę , że jak już osiągniesz 55 to będzie super! Super dziewczyna jesteś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Letasha151 gratuluje kochana ;* super wygladasz a kiecka zielona jest boska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
podziwiam cię kobieto
![]() ![]() cytat: "16. Spożywaj nabiał i inne produkty polecane przez dietektyków." mogłabyś napisać czym są "inne produkty"?? ![]() czy ograniczałaś liczbę kalorii, indeks glikemiczny lub mierzyłaś porcje aby były konkretnej objętości? jeśli tak, to proszę cię, napisz ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ograniczam liczbę porcji i mniej więcej staram się liczyć kalorie, dziś ważę 60kg, czyli już -35kg.
Dzisiaj jadłam np. kaszę ciemną, na obiad ryż + udko gotowane z kury. Musisz po prostu starannie dobierać posiłki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.