|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
facet z "przeszłością"
.
Edytowane przez InViolet Czas edycji: 2010-11-12 o 21:00 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: facet z "przeszłością"
po co żyć przeszłością? chyba liczy się to co tu i teraz.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Owszem, ale nigdy nie da się uniknąć porównań, dla autorki wątku to pewnie w jakimś stopniu przeszkoda, no bo jednak z tamtą kobietą łączyły go poważne relacje, może jednak "coś malutkiego" do niej czuje, może o niej myślał poważniej itp
Zależy jakie kto ma podejście, dla jednych to nie przeszkoda a dla drugich spory problem
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest tzw robienie z igły wideł, nie ma problemów w związku to na siłę sobie szuka i przypomina, że on kiedyś miał dziewczynę
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Zastanów się czy Twój TŻ miałby powód do zmartwień, gdybyś to Ty miała wcześniej narzeczonego, ustaloną datę ślubu i wspólne mieszkanie, ale rozsypało się, a teraz kochasz jego. Kochałabyś go jakoś nie do końca?
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
My oboje byliśmy/jesteśmy taką parą
Obecnie - małżeństwem, a że każde z nas wcześniej było zaręczone- cóż, tak bywa. Nie widzę powodu do paniki. Ludzie czasem się rozstają.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez prettycow Czas edycji: 2011-07-16 o 17:04 Powód: :) |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
sądzę, że przeszkadzałby mi ten fakt i byłabym troszkę zazdrosna o jego byłą, ale na szczęście mój Tż przede mną nie miał praktycznie żadnego poważnego związku
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
prettycow witaj w klubie
ja tez z rozwiedzionym, w sierpniu slub i tez dzieciaty i zgodze sie z twoja wypowiedzia, to naprawde zalezy od ludzi kazdy jest inny, mi akurat nie przeszkadza mojego Tz przeszlosc bo liczy sie tu i teraz ze mna, kazdy ma jakas przeszlosc a jakbym miala byc zazdrosna o wszystkiego jego bbyle dziewczyny (a bylo ich okolo 20) to.... |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Ja również mam faceta, który jest po rozwodzie, ma córkę, która nigdy mnie nie zaakceptuje jako partnerki swojego taty, dobrze wiedziałam na co się piszę, wszyscy odradzali mi ten związek, ale w takim wypadku serce było górą i wybrałam jego, a teraz jesteśmy razem szczęśliwi. Oczywiście nie raz jest mi przykro kiedy opowiada coś i się zapomni i mówi, np. teść ma takiego psa itp. a dobrze wiem, że chodzi mu o ojca jego byłej żony, ale cóż staram się go poprawiać a wiem też, że on nie robi tego specjalnie. Ludzie się rozstają przecież to normalne, ale właśnie dzięki takim rozstaniom mogłam spotkać miłość swojego życia.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Jest teraz z Tobą,to co było to przeszłość,liczy się teraźniejszość i przyszłość
Bez sensu rozpamiętywanie tego co było,po co sobie komplikować życie?
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam wasze podejscie do sprawy. Mam nadzieje, ze tez kiedys takie bede miec
Ja nadal jestem zazdrosna o przeszlosc mojego faceta, mimo, ze nie byla jakas burzliwa, nie jest ani rozwiedziony, ani dzieciaty, ani nawet zareczony nie byl (choc jak sie go pytalam, czy sie oswiadczyl swojej ex, to serce mi tak walilo i marzylam, zeby uslyszec 'nie'). Jednak byl ze swoja ex bardzo dlugo, dluzej 2,5 raza niz ze mna, wiec to mnie tak troche czasem gasi. Nie mam powodow, bo jest naprawde do rany przyloz, ale ja oczywiscie czasem musze powiedziec swoje i skomplikowac nam zycie. Mam nadzieje, ze kiedys mi to przejdzie. Na szczescie widze poprawe i z czasem juz coraz mniej o tym gadamy i coraz mniej sie wkurzam, jesli temat sam jakos wyjdzie. |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez InViolet Czas edycji: 2010-11-12 o 21:02 |
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja jestem taką właśnie "kobietą z przeszłością" - tzn. miałam narzeczonego, wspólne mieszkanie, pierścionek na palcu, ustaloną datę ślubu..... 4 lata związku..... i wszystko się skończyło........ Powiem Ci że nie jest lekko uporać się samej sobie z taką "przeszłością", ale jednak człowiek staje się dojrzalszy, rozsądniejszy..... Nie myśl o byłej swojego faceta..... nikt z nas nie jest białą kartką..... to nie jest niczyja wina że nie poznał Cię wcześniej, że tak mu się ułożyło.... Nie myśl że ona była lepsza - ja zgodziłam się na ślub bo tak naprawdę byłam jeszcze smarkata, myślałam że to wielka love na zawsze no i zostały mi wielkie ale nie plany ale żale.. No ale powiem Ci z własnego doświadczenie - to że Tobie po 3 m-cach się nie oświadczył nie znaczy że jesteś mniej wyjątkowa, mniej kochana itp..... on po prostu już trochę przeszedł i wie że są sprawy, w których pośpiech jest złym doradcą..... i powinnaś się cieszyć, bo gdy Ciebie poprosi o rękę, myślę że będzie tego pewny w 100000% bo ja - jeśli kiedykolwiek jeszcze będę o to poproszona- to będę pewna na bank zanim odpowiem. Zapewniam Cię że po takich poważnych związkach nie jest łatwo się podnieść, i szukając nowego partnera oczekuje się zrozumienia, to co było - to już jest zamknięta przeszłość i liczy się to co będzie. Skup się na waszej przyszłości - teraz Ty jesteś jego kobietą ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

Zależy jakie kto ma podejście, dla jednych to nie przeszkoda a dla drugich spory problem
Obecnie - małżeństwem, a że każde z nas wcześniej było zaręczone- cóż, tak bywa. Nie widzę powodu do paniki. Ludzie czasem się rozstają.

Bez sensu rozpamiętywanie tego co było,po co sobie komplikować życie?