Rozstanie z dziewczyną - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 13:17   #1
dogu18
Przyczajenie

Rozstanie z dziewczyną

Witam was

rozstałem się tydzień po walentynkach z dziewczyną (ona stwierdziła ze powinniśmy się rozstać ale ze zostaniemy przyjaciółmi). było ok wszystko fajnie gadaliśmy śmialiśmy się było ok jak przyjaciele

w ten weekend oznajmiła mi ze zaręcza się z chłopakiem którego zna od roku:/ i teraz pojawił się straszny ból, nie dociera do mnie ze moja Ania nie będzie już tylko moja no i to na zawsze:/ niby gadamy dalej ze sobą i i powiedziałem jej co czule ale dalej mnie to strasznie w sercu boli:/

poradzicie co zrobić??
dogu18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 13:30   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Rozstanie z dziewczyną

Cytat:
Napisane przez dogu18 Pokaż wiadomość
Witam was

rozstałem się tydzień po walentynkach z dziewczyną (ona stwierdziła ze powinniśmy się rozstać ale ze zostaniemy przyjaciółmi). było ok wszystko fajnie gadaliśmy śmialiśmy się było ok jak przyjaciele

w ten weekend oznajmiła mi ze zaręcza się z chłopakiem którego zna od roku:/ i teraz pojawił się straszny ból, nie dociera do mnie ze moja Ania nie będzie już tylko moja no i to na zawsze:/ niby gadamy dalej ze sobą i i powiedziałem jej co czule ale dalej mnie to strasznie w sercu boli:/

poradzicie co zrobić??
Koniec z tą "przyjaźnią" (która tak naprawdę przyjaźnią nie była i nie będzie, bo liczyłeś po cichu, może nawet podświadomie, na jej powrót, na to, że kontynuowanie znajomości po zerwaniu jednak daje nadzieję na zejście się) i tyle. Niczego innego nie można poradzić, bo wszystko sprowadza się do jednego: jesteś o nią zazdrosny jak facet o kobietę, a to wyklucza bezinteresowną przyjaźń. Wasza znajomość nie jest wolna od uczuć, których powinno nie być, skoro ona jest z kimś innym, w dodatku jest to poważny związek.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 13:37   #3
dogu18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Koniec z tą "przyjaźnią" (która tak naprawdę przyjaźnią nie była i nie będzie, bo liczyłeś po cichu, może nawet podświadomie, na jej powrót, na to, że kontynuowanie znajomości po zerwaniu jednak daje nadzieję na zejście się) i tyle. Niczego innego nie można poradzić, bo wszystko sprowadza się do jednego: jesteś o nią zazdrosny jak facet o kobietę, a to wyklucza bezinteresowną przyjaźń. Wasza znajomość nie jest wolna od uczuć, których powinno nie być, skoro ona jest z kimś innym, w dodatku jest to poważny związek.
no właśnie nie umie tak. nie jestem zazdrosny o tego faceta... po prostu nie umiem się pogodzić z tymi zaręczynami, ze tak szybko po naszym rozstaniu. mimo to che być dla niej jak najlepszym przyjacielem byliśmy przyjaciółmi przez 3 lata potem byliśmy praż na odległość przez rok (pół roku 60km odległości potem 100) nie widywaliśmy się często :/ po rozstaniu sytuacja wróciła do stanu z przed związku, było ok.
Stary 2010-03-17, 13:43   #4
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
no właśnie nie umie tak. nie jestem zazdrosny o tego faceta... po prostu nie umiem się pogodzić z tymi zaręczynami, ze tak szybko po naszym rozstaniu. mimo to che być dla niej jak najlepszym przyjacielem byliśmy przyjaciółmi przez 3 lata potem byliśmy praż na odległość przez rok (pół roku 60km odległości potem 100) nie widywaliśmy się często :/ po rozstaniu sytuacja wróciła do stanu z przed związku, było ok.
W takim razie przeczekaj - powiedz jej, że musicie nieco ograniczyć kontakt. Ty nie przeszedłeś żałoby po Waszym związku - i to nie jest dobre. Po to się właśnie po związku ma nieco czasu tylko dla siebie, na ochłonięcie, aby uporać się z pewnymi uczuciami. A Wy od razu przeszliście na stopę przyjacielską - za piękne to, aby było prawdziwe, co widać teraz - ona coś w życiu zmienia, a Ty nie umiesz sobie poradzić z nagromadzonymi uczuciami.

Niech Ci będzie - może jesteś o nią zazdrosny tylko jak przyjaciółka o przyjaciółkę, a nie jak facet o kobietę (chociaż jednak wątpię, że nie chodzi również o relacje damsko-męskie), ale tak, czy inaczej musisz mieć czas na uporanie się z tymi uczuciami i zaczęcie żyć bardziej własnym życiem. Pewne "pozwiązkowe" uczucia z czasem wyblakną, ostudzą się, ale to wymaga... no właśnie CZASU. Czy jej wyjdzie ten związek, czy nie, Ty musisz zacząć żyć myślą, że nie zawsze będziecie mieć dla siebie dużo czasu i tak mocny kontakt.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-03-17 o 13:45
Stary 2010-03-17, 16:49   #5
loottie
Raczkowanie

nie chcę być złośliwa, ale gratuluje Ci byłej dziewczyny. 21.02 sie rozstaliście, około 15 marca zaręczona. 1) ma niezłe tempo jeśli chodzi o angażowanie się, 2) robiła Cie na boki jak byliście razem z "kolegą którego zna od roku". Nie warta łzy Ci powiem
pozdrawiam
loottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 16:52   #6
dogu18
Przyczajenie

zareczona jeszcze niejest oficjalnie. wspominała mi tylko ze chce się zaręczyc za miesiąc... wiem mi też si to wydaje szybko i to mnie boli
Stary 2010-03-17, 17:01   #7
lily92920
Zakorzenienie

Czyli ona od roku miala innego, a spotykala sie z Toba... Ech. Skoncz ta znajomosc.
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 17:12   #8
Agata1983
Rozeznanie

Na pewno się z nim spotykała nie tylko na uczelni, skoro miesiąc po Waszym rozstaniu już myśli o zaręczynach i co za tym idzie o ślubie z innym facetem. Widocznie Cię nie traktowała poważnie, więc nie warto tracić na nią czasu mimo, iż to na pewno trudne do zrobienia w obliczu silnych uczuć i emocji. Nie sądzę też, żeby jej zależało na przyjaźni z Tobą, przypuszczam, że zaproponowała to 'z głupa', żeby Cię nie zostawić z niczym.

Strasznie Ci współczuję, musisz czuć się cholernie oszukany!
Trzymaj się ciepło!!

BMI 27...24.8...21

Agata1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 17:15   #9
dogu18
Przyczajenie

Anie znam nie od dziś i zasze miała dużo znajomych wkoło...

liczę ze przyjażn moze się udac a przynajmniej bardzo dobra znajomośc...

z tym facetem to była jakaś dziwna hostoria ale trudno ... jak ją znam to zwiazek pewno się rozpadnie przed slubem o ile wcześniej się nie pojawi dziecko....:/ale cuż... Raczej nie mam co liczyc na powrót do Ani jako partner...
Stary 2010-03-17, 20:18   #10
Olean
Wtajemniczenie

Cytat:
Anie znam nie od dziś i zasze miała dużo znajomych wkoło...

liczę ze przyjażn moze się udac a przynajmniej bardzo dobra znajomośc...

z tym facetem to była jakaś dziwna hostoria ale trudno ... jak ją znam to zwiazek pewno się rozpadnie przed slubem o ile wcześniej się nie pojawi dziecko....:/ale cuż... Raczej nie mam co liczyc na powrót do Ani jako partner...
Bardzo Ci współczuję. Rozstania są straszne. Swoją drogą złoty z Ciebie chłopak, a ona nie była Ciebie warta. Przecież ona prawie na 100% kręciła z tym chłopakiem kiedy była z Tobą, a Ty chcesz ją usprawiedliwić... szczerze mówiąc gdybym była na Twoim miejscu nie chciałabym jej znać. Zrobiła Ci świństwo. Głowa do góry. Może znajdziesz kogoś bardziej odpowiedniego.
Stary 2010-03-17, 20:21   #11
diwa82
BAN stały

GG do diwa82

Jeśli podejrzewasz, że tak się zakończy związek Anii, to daj sobie z nią spokój. Po co Ci takie problemy? Na pewno znajdziesz normalną uczciwą dziewczynę
diwa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 21:11   #12
zawsze_ona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Czyli ona od roku miala innego, a spotykala sie z Toba... Ech. Skoncz ta znajomosc.

Nic dodać, nic ująć...
zawsze_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 21:13   #13
dogu18
Przyczajenie

dziwczyny bedzie ze bronie Ani ale moze nie zdradzala co maial klege nigdy jej tego nie broniłem. a ze wyszlo jak wyszło to trudno boli alep rzerzyje
Stary 2010-03-17, 21:46   #14
zagubiona89r
Zakorzenienie

Są dwie opcje:

-zdradzała Cię przez rok- niezła z***** no nie powiem na głos, ale szacunku żadnego do takich kobiet nie mam.

-po miesiącu związku z innym chce brać z nim ślub- jest zwyczajnie głupia.

Tak czy siak nie warta zachodu i uwagi.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 06:24   #15
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Są dwie opcje:

-zdradzała Cię przez rok- niezła z***** no nie powiem na głos, ale szacunku żadnego do takich kobiet nie mam.

-po miesiącu związku z innym chce brać z nim ślub- jest zwyczajnie głupia.

Tak czy siak nie warta zachodu i uwagi.
Amen.

Człowieku, po co Ci ktoś, kto Cię nie kocha, a nawet nie szanuje? POZWALA Ci się ze sobą "przyjaźnić", bo fajnie mieć na orbicie zauroczonego i ślepego na prawdę chłopaka, który w razie czego zrobi dla niej wszystko. To nie jest przyjaźń, a miłość z jej strony również raczej nie była.
Stary 2010-03-18, 09:43   #16
ap1
BAN stały

Człowieku ogarnij sie.Nie rób z siebie większego jelenia niż jesteś.Była z toba i spotykała sie na boku z kimś innym.Chcesz sie przyjażnić?A niby po co,w jakim celu?Wiem, masz nadzieje że skruszona wróci do ciebie.Powiem ci tak:wróci ale tylko wtedy gdy poczuje twój brak,gdy zobaczy ze bez niej radzisz sobie równiez dobrze,gdy zobaczy cię z inną fajną laską.A utrzymywanie kontaktu temu nie słuzy.Podstawowa sprawa to zebyś jej nie "stawiał na piedestale".Ona nie jest taka niezwykła jak sie tobie wydaje.
ap1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 09:55   #17
Kwas
Raczkowanie

To bylo tak: laska z Toba gadala a z nim sypiala dlatego chce byc z nim nie z Toba Poprostu traktowala Cie jak kolezanke z penisem w dodatku oszukujac Ciebie.Czesto tak jest z kobietami ze podswiadomie(czasami swiadomie ale to juz inna sprawa) wykorzystuja facetow ktorzy im na to pozwalaja a przyciagaja ich tacy ktorzy maja silna psychike i charakter i to wlasnie z nimi sypiaja a innych traktuja jak zabawki

Kwas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 09:57   #18
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ap1 Pokaż wiadomość
Człowieku ogarnij sie.Nie rób z siebie większego jelenia niż jesteś.Była z toba i spotykała sie na boku z kimś innym.Chcesz sie przyjażnić?A niby po co,w jakim celu?Wiem, masz nadzieje że skruszona wróci do ciebie.Powiem ci tak:wróci ale tylko wtedy gdy poczuje twój brak,gdy zobaczy ze bez niej radzisz sobie równiez dobrze,gdy zobaczy cię z inną fajną laską.A utrzymywanie kontaktu temu nie słuzy.Podstawowa sprawa to zebyś jej nie "stawiał na piedestale".Ona nie jest taka niezwykła jak sie tobie wydaje.
Albo po to, by mieć kogoś, kto będzie ją ślepo adorował, a ona i tak dalej będzie robiła swoje - na boku. Takie typy są niereformowalne.

Prawdziwa przyjaźń opiera się na całkiem czym innym.
Stary 2010-03-18, 10:06   #19
NiUnIa140588
Raczkowanie

NiE rozumiem i nie szanuję takich kobiet.

Zastanów się czy chęć przyjaźni z Tobą nie jest spowodowana tym, że chce sobie poprostu zostawić sobie Ciebie jako tego "awaryjnego" Wiesz w razie jakby z tamtym nie wyszło...

ślub cywilny 30.07.2009

14.08.2010

...Jestem mamusią ...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nm8gg8hs93.png
NiUnIa140588 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 10:17   #20
Biedrona_88
Raczkowanie

Boze chlopaku, widac, ze cos jeszcze do niej czujesz. Daj sobie spokoj! To nie ma najmniejszego sensu. W sumie po tym jak ona postepuje widac, ze nie jest jeszcze gotowa na jakikolwiek powazny zwiazek. Nie pchaj sie w to, tylko w nogi!
Biedrona_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 10:29   #21
Ivi 1988
Zakorzenienie

Kolego, wez sie w garsc i miej odwage kopnac ja w d...
A poza tym to niezla latawiczka z niej, grac na 2 fronty a potem odejsc od jednego i brac slub z drugim. I glupia i latwa. No sorry.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 10:49   #22
ap1
BAN stały

A może jest tak że ona cię cały czas traktowała jako przyjaciela tylko teraz zaczeła grac w otwarte karty.Dopóki coś czujesz do niej doputy ta przyjażń nie ma sensu.A po tym co tobie zrobiła raczej nie powinna zasługiwac na miano przyjaciela już nigdy bo sorry ale rozstanie to normalna sprawa ale bycie z kimś mając kogoś na boku już nie.

Edytowane przez ap1
Czas edycji: 2010-03-18 o 10:51
Stary 2010-03-18, 12:32   #23
take me away
Raczkowanie

Rozstaliście się po walentynkach, a ona miesiąc później oznajmia Ci, że się zaręcza z innym? Coś mi tu nie gra. Nie wierzę, by tak nagle w miesiąc zakochała się w kimś bez pamięci i od razu chciała wyjść za niego. ;//

Albo działała na dwa fronty, jak jeszcze była z Tobą i wybrała tamtego. Albo zwyczajnie jest niedojrzała emocjonalnie.

walczę..
take me away jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 14:50   #24
Diversification
Rozeznanie

Nie sądzę, aby którakolwiek rozsądna i dorosła kobieta tak szybko zdecydowała się zaręczyć i wyjść za mąż, więc będąc z Tobą zapewne działała na dwa fronty. Wówczas ja bym nie żałowała rozstania z taką osobą.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 16:30   #25
dogu18
Przyczajenie

dobra ludzie ludzie skaczcie już pisać wiem Ania była jaka była ale ja będę z nią kolegą i tyle.!!!

koniec tematu proszę admina o zamkniecie tematu!!!
Stary 2010-03-18, 16:34   #26
kselokss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
madrze prawisz kobieto
Stary 2010-03-18, 16:43   #27
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ludzie ludzie skaczcie już pisać wiem Ania była jaka była ale ja będę z nią kolegą i tyle.!!!

koniec tematu proszę admina o zamkniecie tematu!!!
Chciałeś rady, a jak usłyszałeś coś innego niż się spodziewałeś - oburzenie. Normalka.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 16:48   #28
ap1
BAN stały

Dogu odp.mi na pyt.Do czego jest ci potrzebna przyjazn z tym aniołem co sie zwie Ania?Zastanawiam sie jakich rad oczekiwałes?
Stary 2010-03-18, 16:49   #29
dogu18
Przyczajenie

moze nie oburzenie zrobie sobie z anią przerwe zeby dojas do siebie i w ogóle lae jednak chce teocha znajomosc przytrzymac...

a jak narazie mialem wyoadek samochodowy i niemysle o niczym. przepraszam.

mimo to dzięki wszystkim za fajne i niefajne wypowiedzi i prosze o zamkniece tematu.

pozdrawiam
Stary 2010-03-18, 20:39   #30
Diversification
Rozeznanie

Cytat:
moze nie oburzenie zrobie sobie z anią przerwe zeby dojas do siebie i w ogóle lae jednak chce teocha znajomosc przytrzymac...

a jak narazie mialem wyoadek samochodowy i niemysle o niczym. przepraszam.

mimo to dzięki wszystkim za fajne i niefajne wypowiedzi i prosze o zamkniece tematu.

pozdrawiam
To po co w ogóle zakładałeś ten wątek? I nie sądzę, aby "przytrzymywanie" tego związku było rozsądne, bo będziesz tylko i wyłącznie cierpiał, a ona bez oleju w głowie będzie opowiadać Ci jak jej się cudownie układa z narzeczonym/mężem tak samo jak bezmyślnie powiedziała Ci o planowanych zaręczynach.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości