![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Wątek dla Patriotek - Zapraszamy wszystkie polskie dziewczyny .!Zapraszamy do udzielania się w tym wątku poświęconym Patriotyźmie. Tu możecie dodawać swoje ulubione teksty POLSKICH piosenek , Przepisy na POLSKIE dania . Tu również możecie wyznawać swoje problemy a my oczywiśce pomożemy.
Polskie dziewczyny -> Łączmy się .! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Serdecznie prosze abyście Drogie Panie nie wywoływały tutaj kłótni . - Na ten wątek zapraszamy tylko Patriotki - Polskie dziewuchy .
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek dla Patriotek - Zapraszamy wszystkie Polskie dziewczyny .!
o kurna patriotyczny wątek. nie może tu zabraknąć mnie.
![]() to tak na wstęp tekst jednego z moich ulubionych patriotycznych, kawałków polskiego HH: 1.
To nie karnawał, ale tańczyć z nią chcę znam ją trzydzieści lat, ale wciąż niewiele wiem wiele serc bije dla niej, wiele w niej do szaleństwa zakochane wszystko zrobić są w stanie dzień wstaje nową nadzieją nad jej brzegiem za rękę przed siebie choć czasem jej nie poznaję to nie matka, ale wzięła mnie w opiekę pokazała mi emocje, nauczyła być człowiekiem i może kiedyś będę musiał wszystko oddać los zada pytanie, staniesz przy niej? czy ją poddasz? Jedna z jej lekcji była o wierności tej ostatecznej do ostatniej krwi kropli bywam okropny dla niej, często się wściekam bywam obojętny chciałbym tylko ją odwiedzać tak od święta, wyjechać jak inni to robią nie umiałbym jej zostawić, proszę nie pytaj mnie o nią ref: I nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale nie pytaj co tobie da, lecz co ty możesz zrobić dla niej codziennie w innym stanie ją spotykasz lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o nią cię zapyta 2. To nie kochanka, ale co noc sypiam z nią nawet jeśli w wokół drwią i się śmieją wciąż i wciąż nawet jeśli będę sam z nią jedynie bo cała reszta postanowi kochać inne zły sen, bo to ideał dla milionów często pierwsza miłość od kołyski do grobu wielu tęskni za nią, wielu nie może wrócić więc w sercach ją mają, czekając aż los się odwróci to nie muza, ale daje mi natchnienie by obserwować wszystkie jej blaski i cienie i widzieć ją jaka jest, starać się rozumieć głosu w tłumie czego na prawdę chce i co czuje nasz wspólny obowiązek i troska jej dzieci to ja i ty, ale i ćpuny na dworcach mówią o niej bzdury, nas nic nie przekona a póki my żyjemy, żyje ona ref. 3. Ona nie urodziła mnie, lecz kocham ją jak matkę nie raz mnie odrzuciła, ale będę z nią na zawsze to miłość przed którą wielu ostrzegało jeśli stracisz dla niej głowę to położysz ją za nią niektórzy myślą, że jest ich własnością chcą jej zmienić imię, myślą, że mogą, bo nią rządzą chcą dać jej numer i mieć ją na wyłączność a to solidarność ludzi przecież zwróciła jej wolność brudne ulice gdzie codziennie ją spotykasz tak pijaną i niechlujną, która ciągle się potyka ciągle z niej dumny, nie raz się zastanawiam jak bywam durny, bo przecież ciągle mnie zostawia idealiści mają dziwne motywy by kochać ją choć z nią czasem los parszywy i nie ma dla mnie innych miejsc, innej poza nią nie pytaj, znasz ją, budzisz się z nią co rano . Eldo- Nie pytaj mnie o Nią.
"Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego." ![]() Edytowane przez misjaaaa Czas edycji: 2009-10-09 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
No to i ja dodam jakąś piosenke . Widze że nikt nie jest zainteresowany watkiem , ale nadal zapraszamy ![]() Chciała bym wytłumaczyć że nie chodzi tu o to żeby dodawać Patriotyczne posty np ; z wojennymi piosenkami, tylko oto żeby to co dodajecie było Polskie . Np; przepisy na dania z polskiej kuchni , piosenki Polskich wykonawców. Tekst odemnie ![]() Jej dano świat, jej dano świat na własność
i w świetle lamp i w świetle lamp ma jasność że pięknie jej, że pięknie jej w tym oknie więc czemu wciąż, wciąż stoi tam samotnie? Z plastikowych rzęs płynie sztuczna łza, tak już czasem jest, nawet gdy oczy są ze szkła... Włosy rozwiane plącze mi wiatr serce znoszone jest całe z łat buty wszerz i wzdłuż zeszły cały świat..! Kocham to życie, kiedy ma styl, kiedy nie nudzi mnie żadna z chwil. L.A.L.K.A. to nie jestem ja! Nam dano świat, nam dano świat na moment obejrzyj go, obejrzyj z każdej strony i zamiast być tak piękna jak poemat ty chwilą żyj, za chwilę chwili nie ma! Z plastikowych rzęs płynie sztuczna łza, tak już czasem jest, nawet gdy oczy są ze szkła... Włosy rozwiane plącze mi wiatr serce znoszone jest całe z łat buty wszerz i wzdłuż zeszły cały świat..! Kocham to życie, kiedy ma styl, kiedy nie nudzi mnie żadna z chwil. L.A.L.K.A. to nie jestem ja! Nie, to nie ja, nie, to nie ja nie, to nie ja nie, to nie ja L.A.L.K.A. to nie jestem ja! Toniemy znów, to nie my znów. Toniemy znów, to nie my znów. Zamiast chwilą żyć chcemy w oknach tkwić! Z plastikowych rzęs płynie sztuczna łza, tak już czasem jest, nawet gdy oczy są ze szkła... Włosy rozwiane plącze mi wiatr serce znoszone jest całe z łat buty wszerz i wzdłuż zeszły cały świat..! Kocham to życie, kiedy ma styl, kiedy nie nudzi mnie żadna z chwil. L.A.L.K.A. to nie jestem ja! Toniemy znów, to nie my znów. Toniemy znów, to nie my znów. Zamiast chwilą żyć chcemy w oknach tkwić! Nie, to nie ja, nie, to nie ja nie, to nie ja nie, to nie ja L.A.L.K.A. to nie jestem ja!
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kto jak kto, ale osoba szumnie nazywajaca sie patriotka, powinna znac zasady jezyka polskiego
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej Hej !
Kasia jestem ! w takim razie ja tyż dodam piosenkę ! Rota : ♥. Nie rzucim ziemi skąd nasz ród, Nie damy pogrześć mowy, Polski my naród, polski lud, Królewski szczep piastowy. Nie damy by nas zniemczył wróg! Ref.: Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! 2. Do krwi ostatniej kropli z żył Bronić będziemy ducha, Aż się rozpadnie w proch i w pył Krzyżacka zawierucha. Twierdzą nam będzie każdy próg. Ref.: Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! 3. Nie damy miana polski zgnieść, Nie pójdziem żywo w trumnę W Ojczyzny imię i w jej cześć Podnosim czoła dumne. Odzyska ziemię dziadów wnuk. Ref.: Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! 4. Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił! Orężny wstanie hufiec nasz, Duch będzie nam hetmanił. Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg. Ref.: Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! moim zdaniem bardzo patriotyczna pieśń...
-Czy ja wyglądam jak Czarnoksiężnik z krainy Oz? Potrzebny Ci mózg? Potrzebne Ci serce? Proszę bardzo, weź moje. Weź wszystko co posiadam. Edytowane przez Kooka Czas edycji: 2009-10-09 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hej Kasiu
![]() W więziennym szpitalu na zgniłym posłaniu
nieznany młodzieniec umiera Pierś mu się porusza przy wolnym konaniu o matko, ja syn twój, umieram Przy jego posłaniu siostrzyczka więzienna młodemu więźniowi tłumaczy ,,Ty wrócisz do ojca, ty wrócisz do matki nim róże zakwitną i bratki'' Gorączka się wzmaga, to znowu opada, wtem klawisz drzwi celi otwiera Chce powstać - nie może łzy z oczu się leją ,,Ach matko ja syn twój umieram'' O szóstej nad ranem wynieśli go z celi i skuli go w ciemnej mogile Więźniowie jak stali, tak wszyscy płakali, ich młodszy kolega nie żyje W więziennej kaplicy dwie świece się palą, a przy nich niewiasta wyblakła ,,Och Boże jedyny, to syn mój jedyny, umiera zakuty w kajdany!''
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
a ja dopisze tylko T love "Wychowanie" -> wszystko i na temat
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
wiersz :
Wisława Szymborska Gawęda o miłości ziemi ojczystej Bez tej miłości można żyć, mieć serce puste jak orzeszek, malutki los naparstkiem pić z dala od zgryzot i pocieszeń, na własną miarę znać nadzieję, w mroku kryjówkę sobie wić, o blasku próchna mówić „dnieje”, o blasku słońca nic nie mówić. Jakiej miłości brakło im, że są jak okno wypalone, rozbite szkło, rozwiany dym, jak drzewo z nagła powalone, które za płytko wrosło w ziemię, któremu wyrwał wiatr korzenie i jeszcze żyje cząstkę czasu, ale już traci swe zielenie i już nie szumi w chórze lasu? Ziemio ojczysta, ziemio jasna, nie będę powalonym drzewem. Codziennie mocniej w ciebie wrastam radością, smutkiem, dumą, gniewem. Nie będę jak zerwana nić. Odrzucam pusto brzmiące słowa. Można nie kochać cię – i żyć, ale nie można owocować. Ta dawność jej w głębokich warstwach... Czasem pośrodku drogi stanę: może nieznanych pieśni garstka w skrzyni żelazem nabijanej, a może dzban, a może łuk jeszcze się w łonie ziemi grzeje, może pradawny domu próg ten, którym wkroczyliśmy w dzieje? Stąd idę myślą w przyszłe wieki, wyobrażenia nowe składam. Kamień leżący na dnie rzeki oglądam i kształt jego badam. Z tego kamienia rzeźbiarz przyszły wyrzeźbi głowę rówieśnika. Ten kamień leży w nurcie Wisły, a w nim potomna twarz ukryta. By na tej twarzy spokój był i dobroć, i rozumny uśmiech, naród mój nie żałuje sił, walczy i tworzy, i nie uśnie. Pierścienie świetlnych lat nad nami, ziemia ojczysta pod stopami. Nie będę ptakiem wypłoszonym ani jak puste gniazdo po nim.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki moje drogie. Możemy tutaj również rozmawiać nie tylko dodawać piosenki , wiersze itp. Więc może na początek opowiem coś o sobie .
Mam na imie Ola i chodze do 3 gimnazjium . Interesuje się muzyką (szczególnie rock & blues). Robie niezłe fryty co może potwierdzić Misjaaaa . ![]() No i uwielbiam robić zdięcja, kocham fotografie. Na drugie imie mam Kaśka i niekrórzy własnie nie mówią do mnie Ola tylko Kaśka. Ale wybierzcie sobie jak tam chcecie ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Miło cię poznać Olu ;*
Ja jestem Kasia ![]() mam 14 lat ![]() mówią na mnie Kornel Kooka Kazik ^ tez możecie sobie coś wybrać ![]() osobiście lobie z muzyki rock pop metal ;D interesuje się moda i aktorstwem . uczęszczam na koła teatralne pzdr ;*
-Czy ja wyglądam jak Czarnoksiężnik z krainy Oz? Potrzebny Ci mózg? Potrzebne Ci serce? Proszę bardzo, weź moje. Weź wszystko co posiadam. Edytowane przez Kooka Czas edycji: 2009-10-09 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
O Kasiu . Ciekawe zainteresowania . To ja wybiore Kazik . fajnee ^.
eh . A to ty na tym avatarze? ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Coś ty ^
ja nie jestem taka ładna ![]() ale mogę dodać album swój na kacie ;*
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
hehe. No to dawaj Skarbuś
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
mnie również nie może zabraknąć!
![]() misjaaaa- uwielbiam tą piosenkę! a jest wśród was jakaś kibicka? może ja, jako, że na mecze chodzę i kibicuje wkleję jakąś śpiewkę z meczu ![]() Oddałem serce za drużynę, Oddałem za nią duszę swą. I wierzę, że kiedyś zasłynie Mój święty klub - WKS Śląsk! To my, kibice Śląska, Zna nas cala Polska. Za Śląsk, za WKS, Pójdziemy aż po życia kres! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
juz dodałam ale strasznie małe ;(( zobacz tu ;* http://nasza-klasa.pl/profile/16869311
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
No to ja juz spadam ;*
papa kochaniutkie ;**
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Cześć Patriotki . A ja mam dzisiaj kalafiorka na obiadek z bułeczką tartą i masełkiem
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
oj tak tak, uwielbiam ludowe piosenki ;D
w chorze tanczymy i spiewamy głębokie studzienki jakies takie ![]() ![]() patriotyczne tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jak ludowe to ludowe :
Czerwone jabłuszko przekrojone na krzyż Czemu ty dziewczyno krzywo na mnie patrzysz ? Ref: Gęsi za wodą, kaczki za wodą Uciekaj dziewczyno bo Cię pobodą Ty mi buzi dasz, ja Ci buzi dam Ty mnie nie wydasz, ja Cię nie wydam. Czerwone jabłuszko po ziemi się toczy Tę dziewczynę kocham, co ma siwe oczy Modre oczy miała, modrymi się śmiała Modrymi mrugała bo innych nie miała Tam gdzie czysta woda, tam koniki piją Gdzie ładne dziewczyny, tam się chłopcy biją Nie bijta się chłopsy, dla Boga świętego ! Nie wyjdę za wszystkich, ino za jednego. * * *
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a ja dodam coś o Polsce
![]() Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..? uwielbiam ten tekst ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
świetny tekst .!
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Komplikatorka
|
Tekst faktycznie świetny tylko szkoda że prawdziwy...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
<3
Witaj Olu.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Gość
|
Dot.: <3
Witam ja również się dołączę. ;P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Witam Panno Bezczelna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Gość
|
jest tu ktoś ;> :P
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
jasne
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
ja jestem Monia. i lubię być anonimowa, dlatego też nie zdradzę więcej szczegółów
![]() no ja mam do niej straszną słabość. Eldo - Mistrzowskie wykonanie ![]() o tak pyszne frytki z polskich ziemniaczków ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.