|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Związek na odległość.
Jak myślicie? Ma szanse przetrwać, jeśli to jest odległość około 300km? Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Związek na odległość.
Jeśli na krótko i wiadomo, KIEDY związek wróci do normalnośc, to przetrwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 1000 i żyję. Poza tym wyszukiwarka prawdę Ci powie- jest dużo takich wątków.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To, czy związek przetrwa zależne jest od stopnia zaangażowania w niego dwóch osób, a nie od odległości. Jeśli macie być razem, to będziecie. Bez względu na to, ile dzieli Was kilometrów.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jesli to ten sam chlopak ktorego poznalas wczoraj to mysle ze powinnas napic sie melisy a nie pytac czy nie istniejacy zwiazek moze przetrwac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
chłopak poznany na sympatia.pl, pogadaliście jeden wieczór, w drugi z jego strony cisza a Ty już widzisz wielkie związki???
![]() ![]() ![]() Wprost? Masz 16 lat, on pewnie niewiele więcej. Środki pieniężne żadne więc szanse na spotkania chociaż 2 razy na miesiąc (co uważam za bardzo mało) też żadne. Zaangażowanie z jego strony żadne (ot jedna rozmowa), pewnie dziś flirtuje już z inną. Wnioski? Weź ostygnij dziewczyno, bo zalatuje albo brakiem rozsądku, albo skrajną desperacją.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie z TZ dzieli 2000 km i jakoś dajemy radę. Kwestia chęci, zaangażowania... Jeśli macie (jak kts tu napisał ) po 16 lat, nie macie mozlliwosci spotkac sie na zywo zbyt czesto to... moze byc ciezko.Ale nie oznacza to, ze sie wam nie uda. Po prostu dwie strony musza tego chciec, nie tylko jedna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Także mnie dzieliło ok. 300 km do TŻ potrwało to kilkadziesiąt miesięcy, chociaż kochaliśmy się odległość i brak częstego widywania rozwiał tą miłość.
Ale przetrwać może jeśli to naprawdę coś "ważnego" dla nas obojga ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mnie i mojego Tż dzieliło 355km. I tak 4 lata. PKP zarobiło majątek na nas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
związek na odległość?skazany na porażkę.wcześniej czy pózniej rozpadnie się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
stary jednooki dachowiec
|
Nie ma recepty.
Zależy od determinacji i charakteru obu osób. Jeśli oboje macie ok. 16 lat, to nie sądzę, żeby przetrwał.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kolejny wątek na ten sam temat. Czy ktoś tu korzysta z wyszukiwarki? A może odległośc 300 km to zupełnie inny problem niż 280 czy 320km ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Można,można... ale nie na długo. Tkwiłam w takim związku przez prawie 2 lata (notabene pierwsza poważna miłość,ach). 140 km - w porównaniu do Waszych zasięgów to mierny wynik
![]() Nie polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
To ciężki temat. Znam związki które przetrwały w ten sposób, a znam takie które się rozpadły już po kilku tygodniach. Wszyskto zależy od ludzi, ich zaangażowania i uczucia jakie ich łączy.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
300 to jeszcze nie jest tak źle , ja miałam 1300 ... i nie dało rady .
![]() |
#18 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
on wybrał studia 340 km od naszego miasta. 1,5 roku związku na odległość. od miesiąca nie jesteśmy razem. ja kocham jego on kocha mnie ale nie potrafimy sie już dogadać, coś sie wypaliło, on żyje swoim życiem a ja swoim. gdybym wiedziała jak to bedzie wyglądało nigdy bym się nie zdecydowała na taki związek. wcześniej byliśmy razem 2 lata i było naprawde dobrze miedzy nami. nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
przekonałam się na własnej skórze i być może dlatego tak uważam.na pewno inaczej jest jak się jest ze sobą kilka lat ale jeśli przeliczać to na miesiące to są naprawdę mierne szanse.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
odległość odległością, ważniejszy "stopień" zaangażowania obu partnerów. zawsze twierdziłam, iż taki związek nie ma szans, aczkolwiek moja koleżanka jest na studiach 306 km dokładnie :P od swojego chłopaka i są razem od ponad 2 lat, więc nie ma na to reguły. jednym się udaje, drugim nie...
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
wiesz co, mnie dzielilo 600 km. na samym poczatku sie nie zastanawialam, nie widzialam tych km nas dzielacych. przetrwalismy 10 miesiecy.
byly wzloty i upadki, mimo ze bylam z kims ciagle czulam sie sama. po 3 miesiacach pojawiay sie nieporozumienia, bo ja mialam wlasne zycie i tylko wieczorne rozmowy przez telefon lub komunikatory w necie. on odwiedzil mnie 2 razy. za pierwszy razem bylo fajnie, gorszy byl wyjazd. takze raz w miesiacu sie widywalismy. o kosztach juz zapomnialam. a najgorsze byly wakacje, bo ja mialm wolne o on musial pracowac... takze nawet bedac w jego poblizu nie mielismy wiele z tego. a on odszedl tak poprostu bez slowa, bo zaczal pisac ze swoja byla o problemach, bo nie chcial mnie martwic ,bo mialam egzaminy i tak sie dogadali, ze sie zeszli, kiedy ja specjalnie dla niego przyjechalam. takze widzisz, wystarczy nie byc chwile obecnym i stracic cos z oczu i cos moze pojsc nie tak. jest ciezko, kontak minimum raz dziennie jest wazny, krotki sms, mail, telefon musi byc. planowanie wspolnego czasu naprzod. zwracaj uwage na wszytsko co mowi. faceci sie niezle maskuja. trzeba wieżyc, ale warto byc ostrozna ![]() ale badz tez egoistka, bo pamietaj, ze zycie toczy sie dalej. pozdrawiam
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Według mnie to nie ma szans...do tego aby zacieśniać więzi potrzebne są stałe kontakty...ale nie przez gg czy sms-y...tylko po prostu zwykłe spotkania. Miałam też podobną sytuację... i to nie było aż tyle km tylko zaledwie 50 km...ale kolesiowi nie zalezalo tak jak mi i wszystko się rozsypało. Poszukaj lepiej faceta w swoim mieście. Taka dobra rada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaufanie, szczerość, rozmowa i okazywanie sobie uczucia. Oczywiście bez przesady, bo to też męczy. Miłość na odległość jest mozliwa, ale trzeba sie spotykać choćby co dwa tygodnie, trzeba poświęcać sobie czas, bo można się udusić a to boli. Z moim TŻ na początku znajomości i randkowania mieszkaliśmy 200 km od siebie. Potem razem zamieszkaliśmy, ale TŻ zmienił pracę i często wyjeżdża na kilkumiesięczne delegacje. W domu jest w weekendy lub co dwa tygodnie. Życ trzeba, tęsknota jest ogromna pomimo 5 lat. Ale gdy teraz jest dłużej w domu brakuje mi tych ekscytujących powrotów i każdorazowych motylków, mocniejszego bicia serca. Jak za dawnych czasów ![]() Nie ukrywam, męczą nas te rozstania, mamy przez to bardzo mało siebie dla siebie. Ale da się żyć. Pocieszam się faktem, że inni mają gorzej, rozstają się na kilka miesięcy... ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
A ja tak czytam i myślę o tym, że zaczeliśy z moim męzem 10 rok znajomości...
![]() W momencie kiedy sie poznaliśmy mieliśy po 17 lat i od razu wiedzieliśy ze chcemy być razem, mimo prawie 500 km odlegości która nas dzielila. jesteśmy ponad 2 lata po śubie. Czyli że można, mimo że jest naprawde cieżko, zwlaszcza kiedy trzeba walczyć o swoją milość... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Można. Poznaliśmy się przez internet. Ponad dwa lata kontakt wirtualno-głosowy, bez spotkania się. Dało radę, już 4 lata jesteśmy razem, to razem, powinnam napisac w cudzysłowiu, bo on jest naukowcem i więcej go nie ma w domu, niż jest, prawie stale na wyprawach badawczych, ale nic to, ..naumiałam się byc sama..
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.