Związek na odległość. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 18:55   #1
beatrice1993
Raczkowanie

Związek na odległość.

Jak myślicie? Ma szanse przetrwać, jeśli to jest odległość około 300km? Co o tym sądzicie?
beatrice1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 19:30   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Związek na odległość.

Jeśli na krótko i wiadomo, KIEDY związek wróci do normalnośc, to przetrwa.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 19:30   #3
SOCKI
Zakorzenienie

Ja mam 1000 i żyję. Poza tym wyszukiwarka prawdę Ci powie- jest dużo takich wątków.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 19:39   #4
Dragonfly29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatrice1993 Pokaż wiadomość
Jak myślicie? Ma szanse przetrwać, jeśli to jest odległość około 300km? Co o tym sądzicie?
To, czy związek przetrwa zależne jest od stopnia zaangażowania w niego dwóch osób, a nie od odległości. Jeśli macie być razem, to będziecie. Bez względu na to, ile dzieli Was kilometrów.
Stary 2010-01-11, 19:43   #5
paula78
Zakorzenienie

Jesli to ten sam chlopak ktorego poznalas wczoraj to mysle ze powinnas napic sie melisy a nie pytac czy nie istniejacy zwiazek moze przetrwac.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 19:50   #6
zagubiona89r
Zakorzenienie

chłopak poznany na sympatia.pl, pogadaliście jeden wieczór, w drugi z jego strony cisza a Ty już widzisz wielkie związki???

Wprost? Masz 16 lat, on pewnie niewiele więcej. Środki pieniężne żadne więc szanse na spotkania chociaż 2 razy na miesiąc (co uważam za bardzo mało) też żadne. Zaangażowanie z jego strony żadne (ot jedna rozmowa), pewnie dziś flirtuje już z inną.

Wnioski? Weź ostygnij dziewczyno, bo zalatuje albo brakiem rozsądku, albo skrajną desperacją.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 20:05   #7
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragonfly29 Pokaż wiadomość
To, czy związek przetrwa zależne jest od stopnia zaangażowania w niego dwóch osób, a nie od odległości. Jeśli macie być razem, to będziecie. Bez względu na to, ile dzieli Was kilometrów.
Exactly....
mnie z TZ dzieli 2000 km i jakoś dajemy radę. Kwestia chęci, zaangażowania...
Jeśli macie (jak kts tu napisał ) po 16 lat, nie macie mozlliwosci spotkac sie na zywo zbyt czesto to... moze byc ciezko.Ale nie oznacza to, ze sie wam nie uda. Po prostu dwie strony musza tego chciec, nie tylko jedna.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 20:11   #8
Isza07
Raczkowanie

Także mnie dzieliło ok. 300 km do TŻ potrwało to kilkadziesiąt miesięcy, chociaż kochaliśmy się odległość i brak częstego widywania rozwiał tą miłość.
Ale przetrwać może jeśli to naprawdę coś "ważnego" dla nas obojga
I na zawsze z Tobą być.

Isza07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 20:39   #9
niezniszczalna
Raczkowanie

Mnie i mojego Tż dzieliło 355km. I tak 4 lata. PKP zarobiło majątek na nas Dało się? Dało. Cięzko było? Beznadziejnie ciężko. Strasznie, samotnie, gigantyczne rachunki telefoniczne: ale to na szczęście tylko pieniądze W sierpniu bierzemy ślub, po 6 latach bycia razem, od 1,5 roku mieszkamy razem Myślę że wszystko zależy od ludzi. Czy się rozstaniecie? To zależy tylko od Was. (:
niezniszczalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 20:53   #10
BEATA8976
Raczkowanie

związek na odległość?skazany na porażkę.wcześniej czy pózniej rozpadnie się.
BEATA8976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 20:57   #11
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Nie ma recepty.
Zależy od determinacji i charakteru obu osób.

Jeśli oboje macie ok. 16 lat, to nie sądzę, żeby przetrwał.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 21:01   #12
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BEATA8976 Pokaż wiadomość
i dajesz jej na to 100% gwarancji ?
niezniszczalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 22:45   #13
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BEATA8976 Pokaż wiadomość
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 22:56   #14
Elfir
Zakorzenienie

Kolejny wątek na ten sam temat. Czy ktoś tu korzysta z wyszukiwarki? A może odległośc 300 km to zupełnie inny problem niż 280 czy 320km ?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 23:23   #15
Mika-m
Raczkowanie

GG do Mika-m

Można,można... ale nie na długo. Tkwiłam w takim związku przez prawie 2 lata (notabene pierwsza poważna miłość,ach). 140 km - w porównaniu do Waszych zasięgów to mierny wynik . Zbyt dużo nieporozumień wynikających z tęsknoty... Mam nadzieję,że nigdy nie doświadczę czegoś podobnego (mimo,że było miło,może przez idealizowanie?).

Nie polecam
Mika-m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 00:00   #16
madzior22
Wtajemniczenie

GG do madzior22

To ciężki temat. Znam związki które przetrwały w ten sposób, a znam takie które się rozpadły już po kilku tygodniach. Wszyskto zależy od ludzi, ich zaangażowania i uczucia jakie ich łączy.

Prawo jazdy !
madzior22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 00:27   #17
Maddelaina
Raczkowanie

300 to jeszcze nie jest tak źle , ja miałam 1300 ... i nie dało rady .

"Odważny to nie ten, kto się nie boi,
lecz ten, kto wie,
że są rzeczy ważniejsze niż strach.

Odważni nie żyją wiecznie,
lecz ostrożni nie żyją wcale"

Maddelaina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 07:52   #18
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Jesli to ten sam chlopak ktorego poznalas wczoraj to mysle ze powinnas napic sie melisy a nie pytac czy nie istniejacy zwiazek moze przetrwac.
Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
chłopak poznany na sympatia.pl, pogadaliście jeden wieczór, w drugi z jego strony cisza a Ty już widzisz wielkie związki???
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 10:35   #19
tracheola
Raczkowanie

on wybrał studia 340 km od naszego miasta. 1,5 roku związku na odległość. od miesiąca nie jesteśmy razem. ja kocham jego on kocha mnie ale nie potrafimy sie już dogadać, coś sie wypaliło, on żyje swoim życiem a ja swoim. gdybym wiedziała jak to bedzie wyglądało nigdy bym się nie zdecydowała na taki związek. wcześniej byliśmy razem 2 lata i było naprawde dobrze miedzy nami. nie polecam.
tracheola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 14:14   #20
BEATA8976
Raczkowanie

przekonałam się na własnej skórze i być może dlatego tak uważam.na pewno inaczej jest jak się jest ze sobą kilka lat ale jeśli przeliczać to na miesiące to są naprawdę mierne szanse.
BEATA8976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 16:43   #21
bravee
Raczkowanie

odległość odległością, ważniejszy "stopień" zaangażowania obu partnerów. zawsze twierdziłam, iż taki związek nie ma szans, aczkolwiek moja koleżanka jest na studiach 306 km dokładnie :P od swojego chłopaka i są razem od ponad 2 lat, więc nie ma na to reguły. jednym się udaje, drugim nie...
Stary 2010-01-13, 17:38   #22
niusiae
Przyczajenie

wiesz co, mnie dzielilo 600 km. na samym poczatku sie nie zastanawialam, nie widzialam tych km nas dzielacych. przetrwalismy 10 miesiecy.
byly wzloty i upadki, mimo ze bylam z kims ciagle czulam sie sama.
po 3 miesiacach pojawiay sie nieporozumienia, bo ja mialam wlasne zycie i tylko wieczorne rozmowy przez telefon lub komunikatory w necie. on odwiedzil mnie 2 razy. za pierwszy razem bylo fajnie, gorszy byl wyjazd. takze raz w miesiacu sie widywalismy. o kosztach juz zapomnialam. a najgorsze byly wakacje, bo ja mialm wolne o on musial pracowac... takze nawet bedac w jego poblizu nie mielismy wiele z tego.
a on odszedl tak poprostu bez slowa, bo zaczal pisac ze swoja byla o problemach, bo nie chcial mnie martwic ,bo mialam egzaminy i tak sie dogadali, ze sie zeszli, kiedy ja specjalnie dla niego przyjechalam.

takze widzisz, wystarczy nie byc chwile obecnym i stracic cos z oczu i cos moze pojsc nie tak.
jest ciezko, kontak minimum raz dziennie jest wazny, krotki sms, mail, telefon musi byc. planowanie wspolnego czasu naprzod. zwracaj uwage na wszytsko co mowi. faceci sie niezle maskuja. trzeba wieżyc, ale warto byc ostrozna taki zwiazek kosztuje. ale jak jest sie zakochanym tego sie nie widzi. wiec wydasz napewno troche kasy i stracisz energie.
ale badz tez egoistka, bo pamietaj, ze zycie toczy sie dalej.

pozdrawiam
Stary 2010-01-13, 21:24   #23
glourie416
Raczkowanie

Według mnie to nie ma szans...do tego aby zacieśniać więzi potrzebne są stałe kontakty...ale nie przez gg czy sms-y...tylko po prostu zwykłe spotkania. Miałam też podobną sytuację... i to nie było aż tyle km tylko zaledwie 50 km...ale kolesiowi nie zalezalo tak jak mi i wszystko się rozsypało. Poszukaj lepiej faceta w swoim mieście. Taka dobra rada.
glourie416 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 22:56   #24
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrice1993 Pokaż wiadomość
Nie odległość decyduje czy związek ma szanse, ale to, czy parze ZALEŻY. Bo cóż, gdy jedno się stara, a drugie czeka na gotowe. Do tanga trzeba dwojga. Ileż to związków odległościowych rozpada się, bo ktoś sobie wymyśla, że jego połówka coś kombinuje, staje się chorobliwie zazdrosny, podejrzliwy.
Zaufanie, szczerość, rozmowa i okazywanie sobie uczucia. Oczywiście bez przesady, bo to też męczy. Miłość na odległość jest mozliwa, ale trzeba sie spotykać choćby co dwa tygodnie, trzeba poświęcać sobie czas, bo można się udusić a to boli.
Z moim TŻ na początku znajomości i randkowania mieszkaliśmy 200 km od siebie. Potem razem zamieszkaliśmy, ale TŻ zmienił pracę i często wyjeżdża na kilkumiesięczne delegacje. W domu jest w weekendy lub co dwa tygodnie. Życ trzeba, tęsknota jest ogromna pomimo 5 lat. Ale gdy teraz jest dłużej w domu brakuje mi tych ekscytujących powrotów i każdorazowych motylków, mocniejszego bicia serca. Jak za dawnych czasów
Nie ukrywam, męczą nas te rozstania, mamy przez to bardzo mało siebie dla siebie. Ale da się żyć. Pocieszam się faktem, że inni mają gorzej, rozstają się na kilka miesięcy...

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez niusiae Pokaż wiadomość
wiesz co, mnie dzielilo 600 km. na samym poczatku sie nie zastanawialam, nie widzialam tych km nas dzielacych. przetrwalismy 10 miesiecy.
byly wzloty i upadki, mimo ze bylam z kims ciagle czulam sie sama.
po 3 miesiacach pojawiay sie nieporozumienia, bo ja mialam wlasne zycie i tylko wieczorne rozmowy przez telefon lub komunikatory w necie. on odwiedzil mnie 2 razy. za pierwszy razem bylo fajnie, gorszy byl wyjazd. takze raz w miesiacu sie widywalismy. o kosztach juz zapomnialam. a najgorsze byly wakacje, bo ja mialm wolne o on musial pracowac... takze nawet bedac w jego poblizu nie mielismy wiele z tego.
a on odszedl tak poprostu bez slowa, bo zaczal pisac ze swoja byla o problemach, bo nie chcial mnie martwic ,bo mialam egzaminy i tak sie dogadali, ze sie zeszli, kiedy ja specjalnie dla niego przyjechalam.

takze widzisz, wystarczy nie byc chwile obecnym i stracic cos z oczu i cos moze pojsc nie tak.
jest ciezko, kontak minimum raz dziennie jest wazny, krotki sms, mail, telefon musi byc. planowanie wspolnego czasu naprzod. zwracaj uwage na wszytsko co mowi. faceci sie niezle maskuja. trzeba wieżyc, ale warto byc ostrozna taki zwiazek kosztuje. ale jak jest sie zakochanym tego sie nie widzi. wiec wydasz napewno troche kasy i stracisz energie.
ale badz tez egoistka, bo pamietaj, ze zycie toczy sie dalej.

pozdrawiam
heh.. wiesz, czasem ludzie mieszkają razem a jedno z drugim spiknie się z kimś i >papa< odległość to jeden z wielu powodów, chociaż zgodzę się, że najczęściej najpoważniejszy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 08:51   #25
herr11
Przyczajenie

A ja tak czytam i myślę o tym, że zaczeliśy z moim męzem 10 rok znajomości...
W momencie kiedy sie poznaliśmy mieliśy po 17 lat i od razu wiedzieliśy ze chcemy być razem, mimo prawie 500 km odlegości która nas dzielila. jesteśmy ponad 2 lata po śubie.
Czyli że można, mimo że jest naprawde cieżko, zwlaszcza kiedy trzeba walczyć o swoją milość...
herr11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 01:10   #26
Eve_Dream
Raczkowanie

Można. Poznaliśmy się przez internet. Ponad dwa lata kontakt wirtualno-głosowy, bez spotkania się. Dało radę, już 4 lata jesteśmy razem, to razem, powinnam napisac w cudzysłowiu, bo on jest naukowcem i więcej go nie ma w domu, niż jest, prawie stale na wyprawach badawczych, ale nic to, ..naumiałam się byc sama..

Kocham Lubego..

Kocham sex..
Eve_Dream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości