|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zaniepokojona
Witam
mam nietypowe pytanie. w październiku urodziłam dziecko miałam juz okres. 13 grudnia doszło do współżycia ale pękła nam prezerwatywa. w ciągu 8 godzin zażyłam tabletkę 72po. 20 grudnia dostałam okres. czy jest możliwość żebym była teraz w ciąży?? bo dziś powinnam dostac okres?? Proszę o odpowiedź ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaniepokojona
Ehh, skoro wzielas tabletke 'po' to bardzo watpliwe abys byla w ciazy, zwlaszcza, ze mialas miesiaczke juz.
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
no tak ale akurat do zapłodnienie doszło dni płodne. a ostatnio byłam w 3 miesiącu ciąży a okres miałam
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
ale wzielas tabletke na czas
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Nikt Ci nie powie czy jesteś w ciąży czy nie. Taką odpowiedź da Ci jedynie test.
Czekaj cierpliwie na okres. Wzięłaś tabletkę "po", a więc bombę hormonalną i bardzo możliwe, że organizm trochę zwariował po niej i stąd to jednodniowe opóźnienie. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
tak wzięłam w po 8 godzinac
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem niepotrzebnie się nakręcasz i stresujesz. Dopiero I dzień okres Ci się spóźnia. Organizm to nie zegarek, że działa co do minuty.
Także luz w ramionkach i cierpliwie czekaj. |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
No Fakt może za bardzo panikuje
no bo to teraz to by była wpadka a nie mogę sobie na to pozwolić. a co do okresu to 8 lat mam regularnie co do dnia . Ale Dzięki za wsparcie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
po co zakladasz kolejny watek ?
mialas okres,wzielas pigulke wiec ciąże bym wykluczyła. jestes po porodzie więc cykl jest zawirowany plus pigulka wiec nie stresuj sie i nie nakręcaj.organizm to nie zegarek. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak masz wolną chwilę i ochotę to na Ginekologii jest cały wątek o tabletkach "po". Myślę, że watro poczytać i zobaczyć jak u innych dziewczyn to wszytko wyglądało. Bedzie dobrze
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam podobną sytuację i musiałam zażyć PO. Nie miałam po niej okresu w 2 kolejnych cyklach, a potem wszystko wróciło do normy.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
zamiast panikować lepiej idź do lekarza....a te tabletki... powodzenia w przyszłości... moja znajoma zażyła ją tak samo jak TY... a teraz ma problemy aby zajść w ciąże...
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he? ciekawa jestem...co innego jesli bralaby przez wiele lat pigulki anty a nie jednorazowo 1 pigulke... chyba ze stosowala ta pigulke jako metode antykoncepcji i pozawalala sobie na wiecej to juz jest jej wina...
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nie wiec nie wypisuja takich rzeczy. podobne mity krążą o pigulkach antykoncepcyjnych co nie znaczy ,że nalezy je bezmyślnie powtarzać. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-01-15 o 13:43 |
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakis lekarz tak powiedzial? kilku lekarzy? nawet jesli tobie wieloletnie branie bigulek nie zaszkodzilo nie znaczy, ze wielu innym kobietom rowniez nie zaszkodzi wzajsciu w ciaze...
Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2010-01-15 o 16:37 |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
A masz dowody, że zaszkodziły komukolwiek?
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam i nie twierdzilam ze mam i ze NA PEWNO zaszkodza
![]() w zadnym wypadku nie mamy pewnosci. piszac, ze wieloletnie branie pigulek moze skutkowac bezplodnoscia, chcialam powiedziec, ze jest to bardziej pradopodobne jak bezplodnosc po pigulce PO. Moze sie jasno nie wyrazilam i to zdanie wygladalo jakbym byla pewna tego, ze zawsze tak jest i miala na to jakies dowody. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak to zabrzmialo. Ale też jestem pewna, ze po jednej tabletce PO jest niemozliwa bezplodnosc
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z reszta który koncern by to sfinansował gdyby sie okazało, że wpływają??? Żaden |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

he? ciekawa jestem...