|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebne podpisy dla schroniska w Lublinie :)
To schronisko pilnie potrzebuje naszej pomocy http://www.schronisko-zwierzaki.lubl...rt.php?c atId=1
Stronniczy reportaż, krzywdzące procedury, szerzej na ten temat tutaj: http://www.terrarium.com.pl/forum/vi...flat&p=1284824 (warto poczytać )Schronisko dla zwierząt w Lublinie prowadzi pierwsze w kraju Egzotarium http://www.schronisko-zwierzaki.lubl...t.php?ca tId=27, które w obecnych czasach jest już nie tylko atrakcyjnym zjawiskiem, ale przede wszystkim koniecznością, ze względu na coraz częściej porzucane zwierzęta egzotyczne. Schronisko w Lublinie jest jedynym w Polsce, gdzie przyjmują niechciane gady - nieraz niebezpieczne! - i zapewniają im opiekę. Jeśli nie będzie takiego miejsca, to ludzie będą wyrzucać egzotyki na ulicę i do lasów w jeszcze większej skali, niż robią to teraz. Kij ze środowiskiem naturalnym, kij z tym że przykładowo żółwie czerwonolice zajmują siedliska naszego chronionego błotnego, ale jak będą ludzie śpiewać jak ich za przeproszeniem wąż za tyłek w lesie złapie? Moim zdaniem to nie jest świetlana przyszłość. Placówka ta jest także bardzo zaangażowana w szeroko pojętą edukację dzieci, młodzieży i dorosłych http://www.schronisko-zwierzaki.lubl...t.php?ca tId=19 W imieniu wspaniałej kadry, która opiekuje się tamtejszymi zwierzakami, swoim własnym oraz mieszkańców schronu, proszę, aby każdy kto może, podpisał te dwie petycje: Poparcie kandydatury dotychczasowego administratora schroniska http://petycje.pl/4784 Petycja przeciwko uznaniu ceny jako jedynego kryterium w przetargu na prowadzenie schroniska http://petycje.pl/4783 NA WASZ ADRES MAILOWY PRZYJDZIE LINK POTWIERDZAJĄCY, w KTÓRY MUSICIE KLIKNĄĆ I POTWIERDZIĆ, BO BEZ TEGO WASZ GŁOS NIE ZOSTANIE DOLICZONY ![]() Obecni prowadzący schronisko w ciągu dwóch lat doprowadzili je do tak łakomego kąska, że teraz nagle trzeba je odebrać - z krzywdą dla zwierząt. :/ Jeśli schron zostanie przejęty przez ten zlepek organizacji państwowych i sklepów, które dołączyły się do akcji przetargu, to skończy tak jak przed dwoma laty - zaniedbany, zamknięty na wolontariuszy i współpracę z uniwersytami, a jedyne leki podawane psom i kotom to będą szczepionka przeciwko wściekliźnie i morbital (tak było, kiedy jedna z firm obecnie startująca w przetargu dwa lata temu przekazywała schronisko). Nie może tak być, by pieniądze były ważniejsze, niż dobro istot żywych!!!! Pismo jednego z wolontariuszy lubelskiego schroniska dla zwierząt: "Sprawa tyczy się absurdalnego przetargu jaki obecnie dokonuje się na naszych oczach. Zapewne nie wszystkim wiadomo, że od jakiegoś czasu kilka wysoko postawionych osób usilnie próbuje kopać pod nami dołki w niekoniecznie etyczny sposób. Łapią się wszystkiego byle tylko położyć swoje łapska na bardzo efektownym i przyszłościowym obiekcie jakim jest lubelskie schronisko. Gdy poprzedni przetarg został rozwiązany jako będący "zbyt ograniczonym" dla niektórych biorących w nim udział, teraz jedynym kryterium nowego przetargu stała się cena. Nie doświadczenie, nie opieka weterynaryjna, tylko i wyłącznie cena. Schronisko to łakomy kąsek - bardzo nowoczesne (zbudowane ledwo 4 lata temu) z mnóstwem wyspecjalizowanego sprzętu oraz małym acz kosztownym klejnocikiem w postaci jedynego w Polsce egzotarium, czyli schroniska dla porzuconych i zaniedbanych gadów. Gady te zdrowieją w rękach grupy zapaleńców, która przeszła szkolenia dotyczące obsługi tych wyjątkowych stworzeń i mają duże doświadczenie w kontaktach z egzotyką. Teraz, poprzez chciwość ludzką oraz z powodu jakichś innych nie do końca jasnych pobudek zwierzęta te mogą wpaść w ręce osób nieodpowiedzialnych i niedoświadczonych w obsłudze często śmiertelnie niebezpiecznych gadów, płazów i pajęczaków. Urzędnicy nie zdają sobie sprawy, że w tej pracy jeden błąd to czasami pewna śmierć! Proszę was o podpisanie dwóch internetowych petycji - jedna dotyczy zaostrzenia warunków przetargu, a druga jest poparciem dla obecnie kierującej placówką dr Kiedrowskiej. Nie pozwólcie by kolejne schronisko stało się opustoszałą umieralnią! Stronniczy reportaż http://www.tvp.pl/publicystyka/magaz...etarg-30122009 Odpowiedź schroniska http://www.schronisko-zwierzaki.lubl...iew&news Id=158 List jednego z Przyjaciół schroniska, psychologa Pawła Fortuny http://pawel-fortuna.blogspot.com/2009/12/wyrok.html " Prosimy o pomoc
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2010-01-13 o 15:22 |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Potrzebne podpisy dla schroniska w Lublinie :)
Podpisane.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Podpisane.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja również podpisałam.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Czy tę petycję mogą podpisać wszyscy czy tylko mieszkańcy Lubelszczyzny?? Bo ja również bym się podpisała ale jestem z pomorza.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Marysieńka - wszyscy mogą podpisywać, jak możecie to znajomym też podeślijcie do podpisania
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
podpisane.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Up, up!
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
poszło
|
|
|
#10 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
podpisane
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
I ja również podpisałam.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
I ja
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
ja też
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
wczoraj wypełniłam i nadal czekam na link aktywacyjny
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
ja tez podpisałam
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
podpisane
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście cudne po prostu
Jak link nie dochodzi to moze go do spamu wrzuciło?
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisane.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Podpisałam również.
Kocham zwierzęta , ludzie, pomagajmy im, odwdzięczmy się za ich bezinteresowną miłość!
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Linki do mnie nie docierają
W spamie też nie ma...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

)

---> 60