![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Fryzura z Mangi/Anime proszę o radę
Witam , chciałbym zrobić Sobie fryzurę w tym rodzaju : http://www.freakygaming.com/gallery/...cload_hair.jpg lub http://www.atalude.net/wp-content/im...fa1cc4f39a.jpg
Moim głównym problemem jest to że mam bardzo gęste włosy i nie są łatwo podatne. Prosiłbym o jakieś porady co i jak , czym to układać i jak wyprowadzić , obciąć włosy by móc je układać "łatwo" w ten sposób. Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Fryzura z Mangi/Anime proszę o radę
Fryzura na Cloud'a?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Miku z Antique Cafe miał fryzure na Clouda z FF
![]() najlepiej idź z jego zdjęciem(Clouda) i poproś o takie strzyżenie mimo to,nawet, jeśli udałoby Ci się ją uzyskać, wątpie, żeby stylizacja wychodziła na grubych i gęstych włosach-niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dlaczego ma nie wyjść? Takie fryzury często robią sobie Japończycy i właśnie ich sztywne i gęste włosy super się do tego nadają. Ale fryzjera będziesz musiał mieć bardzo dobrego. A do takiej stylizacji to chyba Loreal z serii profesjonalnej ma kosmetyki. A pomysł jest super. Koniecznie daj fotkę po
![]() Edytowane przez Avari Czas edycji: 2008-12-23 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
^^ ok , fotkę wrzucę ale ... to potrwa ... bo miałem długie włosy około 4 miesięcy temu ale jakoś nie miałem odpowiedniej "fryzury" i motywacji do utrzymania ich i ściąłem , jeszcze do tego trochę głowę rozwaliłem i musiałem skrócić , a teraz mam zamiar na nowo zapuścić włosy i chciałem się już dowiedzieć jak zrobić taką fryzurę i jak ją utrzymywać , dziękuję za info ^^ , a co do gęstych włosów to sądzę ze jednak będzie to problemem : P bo często słyszę ze jest to duży problem i jak chciałem zrobić nieco inne fryzury na średnich włosach to cóż... odpadało bo za gęste włosy ; P
Edytowane przez hippis Czas edycji: 2008-12-22 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie no, spróbować można, a jakby Ci nie wyszlo to zaszalej i strzel coś a'la visual kei xD
btw, Kakeru - mojego ukochanego muzyka masz na avatarku, peace! xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hehe FF się kłania
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
xD visual kei to nie za bardzo , emo to ja nie chce byc ;D , znam jedna opcje gdzie w 100% mógłbym mieć taka fryzure , wyjechać do japonii i znaleść tam fryzjera ^^ , a fryzjera musze znaleść bardzo dobrego , bo obciać byle jak to każdy może a już trafiłem na takich.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No cóż, ja pare lat temu miałam schizo na punkcie Clouda, i kazałam się tak obciąć - efekt mizerny, fryzjerka najpierw popukała się po łbie a potem ściachała jak jej się pod nożyczki podwinęło...;] Ale Ty jesteś facet, więc - szalej. Pochodź troche po salonach fryzjerskich, może się kto znajdzie
![]() Aa, i nie porównuj Visual do emoo!! xD;D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Avari Czas edycji: 2008-12-23 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
no pięknie :P ale jak widać wszystko bazuje na dobrej fryzjerce , dzięki wszystkim i Wesołych Świąt póki co ^^
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Wesołych,pewnie, i zasuwaj rychło się sciachać :P pax!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Chyba zapuszczać włosy : P jak już wyżej napisałem
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Noo,to bierz witaminy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Mam w pułce xD pod choinke raczej witamin się nie dostaje , chyba że radość pod witaminy zaliczymy : P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Eloo, coś tak patrzę topik nie był dawno odnawiany, a przecież fryzura Clouda jest bosska <3... Okej, dobra, oto moja fryzka w załączniku.
Chcę zrobić sobię właśnie fryz Clouda- Dł. obecna to jakieś 7-9 centymetrów, a chyba jeszcze 2,5-3,5 raza tyle muszę (Łykam skrzyp polny, później falvit będę). Kłopot w tym, że po wysuszeniu tj. włosów mam taki "puch". Nie są to gęste włosy i bardzo podatne, a później się przetłuszczają. Noo i w tym mój problem ... Czy w ogóle udałoby mi się zrobić taką fryzurę?? Jakieś rady i sugestie? I proszę o pomoc, bo chcę sobie zmienić kolor włosów na taki Clouda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
każde włosy się przetłuszczają - pytanie po jakim czasie? Reguła stanowi, że szampon dobieramy do typu skóry, a odżywkę do rodzaju włosów. Może masz zbyt agresywny szampon, który dodatkowo przesusza skórę głowy i ona zaczyna wydzielać nadmiar sebum?
Jeśli masz suche włosy to łatwiej będzie Ci taką fryzurkę wyczarować, wiem co mówię bo sama mam bardzo śliskie włosy i ich ujarzmienie to wyższa szkoła jazdy. A kolor to jaki dokładnie chcesz zrobić? Bo Cloud to raz ma włosy białe a raz skandynawski blond. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Okej, jedziemy od końca-Skandynawski blond; Chodzi mi dokładnie o to, że teraz jestem kontrolowany przez rodziców- a również nie chcę uszkodzić włosów (Chyba już dobrze znana jest ta śpiewka...)
Próbuję myć włosy codziennie- bo po nocy (tzn. leżeniu boku) mam je o wiele cieńsze... tzn. przetłuszczone(?). Używam obojętnie jakich szamponów i bez odżywek - teraz wiem jak bardzo źle robię ;| Ale nadal nie wiem jakie szampony i odżywki dobrać do swoich włosów- najlepiej chyba, żebym poszedł do fryzjera i poprosił go o radę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
No tak, przy obcinaniu fryzjer/ka zapewne podsunie Ci kosmetyki odpowiednie dla Twoich włosów
![]() Heh, ja też już zarosłam, jestem po studniówkach, tak więc 17-stego umówiona boska fryzjerka, i będzie mangowy fryz, ooł je :P |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Aaa i mam jeszcze jedno pytanko: żel czy pasta do włosów? Mam żel akrylowy (mocny jakiś), ale tak naprawdę nie wiem jak zrobić, żeby włosy stały mi tak do góry... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jakbyś zaczął podawać nazwy produktów to byłoby łatwiej, bo fioletowy to on jest z butelki czy z koloru płynu? Przyswój, że jeśli chcesz zapuścić włosy i poddać je stylizacji to nie da się na łapu capu i trzeba włosom trochę uwagi poświęcić. Co do szamponów to ładnie dodaje objętości Volume Expand Loreal Professionnel (tylko nie wal tego szmponu bez umiaru bo spalisz włosy).
Cloude ma włosy w kolorze albo żółtym albo skandynawskim blondzie (czyli białym, popielatym, chłodnym). Najpierw piszesz, że chcesz skandynawski a teraz o żółtym piszesz. Wydaje mi się, że korzystniej będziesz wyglądał w skandynawskim odcieniu, tym bardziej, że nie będzie trzeba mocno włosów niszczyć rozjaśnianiem. Dobór produktów do stylizacji zależy od rodzaju włosów, jak masz miękkie i podatne na układanie to inne będziesz wybierał niż w przypadku sztywnych i upartych włosów. Na teledysku F-f-f-falling The Rasmus Lauri (ten co się miota po scenie w apetyczny sposób ![]() Edytowane przez Avari Czas edycji: 2009-04-19 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
buszowałam po youtubie w poszukiwaniu metod robienia tej fryzurki. Generalnie szukałam haseł jak: anime, manga, final fantasy, Cloud, Zack Fair, spike lub Faux Hawk albo Lauri Ylonen. Rezulatay takie sobie ale to co znalazłam (chodzi o stawianie sopelków z włosów) to:
http://www.youtube.com/watch?v=0piwb...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=TogOB...eature=related inne polecały tapirowanie włosów w trakcie formowania sopli, czyli najpierw żel, potem sprejowanie pukla włosów i tapirowanie i dopiero formowanie z tego szpica. Wygląda na łatwe ale nie wiem jak długo włosy coś takiego zniosą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
aaa, to naajs
![]() A jeszcze- ten gościu z Liberty Spike Mohawk - to on ma sztuczne włosy- a na takich naturalnych, to te zabiegi będą niszczyły mocno włosy?? Chyba, że się będzie czegoś ochronnego używać :PP?? (Psh- w sprawach włosów, to nie mam w ogóle zielonego pojęcia xd) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio koledze miałam zrobić podobną xP ogolnie wcale nie trzeba nad tym siedziec godzinami pół godzinki spokojnie wystarczy x] a potrzebny jest dobry lakier troche zelu bardzo gęste wyprostowane włosy i bardzo mocna suszarka .. i tył robie tak ze wieje suszarką i psykam lakierem jedoczesnie i układam tak cały tył a potem biore kilka pasm z przodu i układam najnormalniej w swiecie jak na zdjeciu (prostownica + lakier) calosc lekko stylizuje zelem (tył) i koniec x]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Owszem będą się niszczyły, ale dużo zależy od tego jak będziesz dbał o włosy i jakich kosmetyków będziesz używał. Warto poszperać po forum fryzjerskim i poczytać o tym jak zbudowane są włosy, jak je myć, jakie są środki do stylizacji itp. Zresztą na co dzień możesz lżej włosy stylizować, a raz w tygodniu poszaleć. Środków do stylizacji i pielęgnacji jest teraz tyle, że można się zgubić w sklepie, można dobraćcoś optymalnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
coo do gęstych, wyprostowanych włosów- porażka u mnie. Noo, fryzjerka mi mówi, że jakoś tak daje się robić, że wyglądają na gęstsze (podnoszenie na szczotce czy coś + objętościowe kosmetyki).
Noo i w kwestii ochrony też zdam się na nią ![]() Jeszcze jakoś wpadłem na pomysł, żeby sobie kucyk zrobić (tj. Reno xd) Oczywiście- dłuuuuuuuuuuuuuu...ugi okres zapuszczania (Do września Fryzjerka powiedziała mi, że włosy dł. Cloud, a potem jeszcze jak Reno ![]() Noo to najważniejsze teraz, to czaaas... żeby mieć dłuższe włosy- skończyłem pierwsze opakowanie skrzypu (60 tabl 2xdziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A Reno to ja mogę już teraz zrobić, ale wolę Zacka. Chociaż ten Reno jest ciekawą alternatywą
![]() Swoją drogą to jestem zdziwiona brakiem tutoriali, jak ułożyć włosy na bohaterów FF VII no youtubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Noom, nie ma. Wiem bo kiedyś sprawdzałem :|
A moją drogą, jak popatrzę w lustro na włoosy... muszę jakoś zabić ten czas :p Noo i sam cynk czy skrzyp :d? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
jeśli zdrowo się odżywiasz i nie masz braków tych minerałów to ich szamanie ma wpływ tylko na psychikę, więc szkoda nerki i wątrobę przeciążać. Lepiej zadbać i o zdrową dietę i robić fryzurki przejściowe, to zawsze pomaga przejść od etapu zero do wymarzonej czupryny
![]() Jeśli już chcesz to możesz zadbać o równowagę skóry głowy, skoro masz tendencję do przetłuszczania (są z Loreal Professionnel szampony skin balance czy coś takiego), prędzej Ci pomoże, bo dotleni i odżywi cebulki włosów, a to oznacza zdrowsze i ładniejsze włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.