|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Garnier Belle Color KONTRA Garnier 100% Color
Hej
![]() Kiedys farbowala juz wlosy garnierem 100 % color (ale na zupelnie inny kolor) i bylam w sumie zadowolona. Natomiast tej drugiej nie stosowalam (nawet trudno znalezc opinie o niej), wiec jezeli ktoras z was jej uzywa(ła), to bede baaardzo wdzieczna za info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Garnier Belle Color KONTRA Garnier 100% Color
ja używałam czerni z Belle Color i czerni ze 100% color i zdecydowanie polecam Garnier 100% color,kolorek trwały,włoski pięknie się błyszczały a kolor nawet po kilkunastu myciach wyglądał świeżo jak zaraz po farbowaniu,natomiast po uzyciu Belle Color włosy szybko zrobiły się matowe i kolor wyblakł.Takie są moje doświadczenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei używałam i jednego i drugiego Garniera z tym, że w odcieniach blondu. 100% Color zdecydowanie odbiegał od koloru który miał byc efektem końcowym, fakt faktem był bardzo nasycony. Natomiast Belle Color był taki jak być powinien i jak było pokazane na opakowaniu. Nigdy nie spotkało mnie nic przykrego stusując farby Garnier. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Obie farby do najlepszych nie naleza. Blondy ze 100% Color wychodza przewaznie cieple, odcienie ciemne sa plaskie. Belle Color chwyta ladnie przy odcieniach ciemnych, wlosy wygladaja naturalniej, blondy natomiast rozjasniaja wlosy dosyc slaba, farbe trzeba przetrzymac a kolor i tak nie zawsze wychodzi tak, jak powinien. Oczywiscie wszystko zalezy od wlosa, jego struktury i kondycji. Chociaz uwazam, ze to nie jest najlepszy drogeryjny produkt do koloryzacji... Nie napisalas na jaki odcien chcesz farbowac. Na jaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak, odcienie, które mnie interesują to:
100 % 743 - Złocisto-Miedziany Blond Belle - 75 - Jasna Intensywna Miedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja farbowałam włosy złocisto miedzianym blondem i byłam jak najbardziej zadowolona. Kolor wyszedł prawie taki jak na opakowaniu (a farbę nakładałam na włosy w kolorze wypłowiałej dość ciemnej czerwieni). Co prawda już po kilku myciach ten intensywny pomarańczowy odcień się wypłukał, ale akurat ten kolor farby ładnie wygląda nawet jak trochę wypłowieje
![]() powiedziałabym, że nawet ładniej niż od razu po koloryzacji, ale to już zależy jakie kto woli odcienie rudego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ja mam teraz ten sam problem... waham się, bo belle podobno jest niezbyt trwały i trzeba poprawiać po paru tyg, a boję się sztucznego efektu 100%... proszę, napisz co w końcu wybrałaś, czy tego oczekiwałaś, jaki kolor wyszedł noo i jaki miałaś wcześniej (mój to małoambitny ciemny blond)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hej czikas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.