|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
urlop wychowawczy a zwolnienie z pracy
dziewczyny mam taki problem a właściwie proszę Was o radę. Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym, bezpłatnym i generalnie chciałabym się zwolnić z pracy i założyć własną działalności. Na razie to wstępny projekt, ale zastanawiam się czy to jest technicznie wykonalne, aby zwolnić się z miejsca pracy będąc na urlopie wychowawczym czy muszę odczekać do końca urlopu stawić się do pracy i wówczas podjąć jakieś działania. Będę wam bardzo wdzięczna za wszelkie rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: urlop wychowawczy a zwolnienie z pracy
Pytanie czy od razu założysz działalnośc bo nie wiem jak bedzie z skladkami itp .
dwa czy po powrocie do pracy jestes pewna ze cie nie zwolnią ?wtedy byc moze przysługuje ci jakaś odprawa . zapytaj na forum busineswoman. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: urlop wychowawczy a zwolnienie z pracy
A po co się zwalniać? Ja założyłam działalność gospodarcza na urlopie wychowawczym. Nie ma z tym problemu. Piszesz do pracodawcy pismo, że otwierasz dział gosp (muszą wiedzieć - kwestie składkowe, ubezpieczeniowe etc). Płacisz wtedy cały ZUS za siebie. Chyba, ze jest to Twoja pierwsza działalnosc to mozesz skorzystac z 2 letniej ulgi.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.