|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Okulary problem z oprawkami
Nie wiem czy pisze na odpowiednim forum , jeśli nie to proszę przenieś mój wątek na inne forum.
Mam pytanie . Miał ktoś z was uczulenie na oprawki plastikowe ? Kupiłam w tym tyg oprawki plastikowe, dotąd miałam metalowe . To moje 3 oprawki dwie pierwsze oprawki były metalowe. Od nowych oprawek boli mnie okropnie lewe ucho. Jak je przymierzłam u optyka to wszystko było ok po wstawieniu szkieł uszy zaczęły boleć okropnie- tak jak by inaczej zauszniki były ustawione. Pami ustawiła od nowa . Prawe ucho nie boli. 5 razy mi je ustawiala w tym tygodniu i nic nie pomogło. Lewe ucho boli nadał. Ucho na zewnątrz i wewnątrz zaczerwienione, smaruje maścią. Chętnie bym odsprzedała te oprawki za niewielką sumę . I bo tak chyba muszę kupić metal, Czy was też uszy bolą od plastiku ? Jak widzicie na zdjęciu nie stykają się, .Sami ocencie po zdjęciach. A może iść do innego optyka i zapytać czy są dobrze ustawione. Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2017-09-02 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Okulary problem z oprawkami
trudno mieć uczelnie na plastik, no ale... ja bym obstawiała, że to wina źle ustawionych oprawek, bo sama tak miałam. myślę, że dużo zależy też od tego, jak grube i ciężkie masz szkła.
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mi mierzyła rozstaw szkieł to mówi, mi tak , że jedno ucho mam bliżej 61 a dugie dalej 62 czy jakoś tak i mi mówi dam pani na równo 62 by ładnie wyglądały. Prawo konsumenta mówi, żd do 14 dni mam prawo zwrócić towar wadliwy ale one chyba wadliwe nie są a może faktycznie są. Zapytam się w pon innego optyka za odpłatnością co z tym może być czy faktyczenie są źle ustawione i wtedy pójde je reklamować. Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2017-09-02 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Idź do innego optyka i poproś o ustawienie zauszników. Jeśli zaczerwienione to duża szansa, że za mocno zagięte.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A ja mam taki problem, że każde okulary, jak lekkie by nie były robią mi czerwony ślad na nosie i to miejsce mnie boli, tak że muszę je zdjąć co kilka minut.
Właściwie powinnam nosić okulary, ale przez ten efekt nie noszę, bo mnie boli i źle wygląda. Miał tak ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam już 3 oprawki przy 1 i 2 tak nie było, jedynie przy 2 po kilku latach jak się już troche zniszczyły to miałam nie równe oprawki i optyk mi je ustawiał Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2017-09-02 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Szkła nie powinny mieć tu znaczenia. Upieram się przy nieumiejętności dopasowania zauszników. A to dlatego że gdy sama zaczęłam pracować w optyku to na początku też był problem z dopasowaniem. Spróbuj u innego optyka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie jestem sama Znalazłam taki wpis na necie
"Witam, około 2 miesiące temu kupiłam okulary korekcyjne w Vision Express. Od tego czasu, co tydzień jeżdżę do wspomnianego salonu i proszę pracowników, żeby regulowali mi końcówkę zausznika - albo bardzo boli mnie od nich głowa, bo są za mocno ściśnięte i uciskają na małżowinę uszną albo głowę, albo za luźno i kiedy lekko pochylę głowę zsuwają mi się z nosa. Byłam w salonie już dobre 6-7 razy. Mam już dość ciągłego jeżdżenia i proszenia o regulację. Przy ostatniej wizycie nie były tak źle skorygowane, ale dzisiaj zauważyłam, że pod wpływem ciepła zauszniki znowu odgięły się tak, że okulary spadają mi z głowy. Mam pytanie, chciałabym je reklamować, boję się, że Vision Express nie przyjmie reklamacji. Mogę się powołać na jakieś paragrafy, żeby mnie po prostu nie zbyli? " Jakby o sobie czytała, tyle, że moje za lużne nie są i inny salon optyczny Jak się obracam na bok to czuje jak końcówka zausznika lewego dotyka mi skóry tak jakby na dół byłam wygnieciona u prawego tak jakby była u góry nie styka się ze skóra Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2017-09-02 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 14fcb71dd2ad29d848b6ea77d463aca2a179b601 Czas edycji: 2017-09-02 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie mojej historii oprawek dalej.
Oddałam oprawki na reklamacje. Byłam u innych optyków pytać się czy mi je ustawią a Pani w ostatnim mi mówi, że oprawki są całe krzywe z przodu nie równe prawe oko wyżej od lewego. że obydwa zauszniki z góry na dół są żle pogięte. Więc poszłam tam gdzie kupowałam i pani optyk mi mówi o skrzywiły się, tak same w ciągu 1 dnia się skrzywiły na przodzie . w sobote nie widziała że są krzywe. Chciała mi je ustawić a ja zażąłdałam reklamacji. Powiedziała, że kasy nie może mi za nie zwrócić , jedynie odesłać do producenta by przysłąli mi identyczne nowe oprawki albo wymienili zauszniki. Jak wymienią ino zauszniki to dalej będą krzywe z przodu oczy nos wtedy zastarsze ją federacją konsumentów. Jak da mi nowe oprawki i będą ok to ok. Tydz chodziłąm do niej i ona niewidziała, że oprawki są krzywe śmiechu warte. Zauszniki mają być równe. A nie tak jak ja miałam jedno 2 cm wyżej od drugiego. Szkoda, że kasy mi nie mioże zrwóicć za nie i za szkła bo bym sobie gdzie indziej nowe kupiła. Ponoć niie zwracają kasy za produkty medyczne. Ale może jutro uda mi się zdobyć nr tel do człowieka z federacji konsumenta to się do wiem wszystkiego. Jeszcze dodała, że mogę mieć alergię na plastik. Jak kupowałam oprawki to mogła mi powiedzieć, że jest możliwa alergia na plastik kupiłabym metalowe . Do tej pory miałam metalowe,ale te były w różu moim ulubionym kolorze. Jutro ma je wysłać do producenta i w piątek mam przyjść po 15 do niej. Ona nie umi ustawić oprawek nawet jak dadzą nowe oprawki to ona je od ręki spierniczy bo źle zrobi rozstaw itp. Co do rozstawu wymierzyła że mam 61 i 62 ale dała mi po obu stronach 62 na równo by łądnie wyglądały. Może powinna dąć 61 i 62 a nie po równo 62 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.