|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy to koniec przyjaźni?
Przepraszam, ze moze nie w dziale, ale ten moim zdaniem byl najbardziej odpowiedni.
Moj problem jest nastepujacy, Przyjaznie sie z Olka od 2 lat. Dogadujemy sie swietnie, nie klocimy sie wogole, rozumiemy sie czesto bez slow. Ostatnio poznalysmy sie blizej z taka Justyna, jest mila, zaczelysmy wychodzic wszedzie we 3. Pocieszalysmy siebie wzajemnie w sprawach z facetami. Jednak zawsze najbardziej sie przyjaznilam ja z Olka, ostatnio zauwazylam ze Olka czesto na sile, chce zdobyc uznanie Justyny, lata a wrecz gania za nia, nie zauwaza wielu rzeczy, ktore mi przeszkadzaja, nie dawalam jej tego do zrozumienia, nie chcialam sie klocic, liczylam ze samo sie unormuje, myslalam ze to moze ja cos widze nadto, ze jestem zazdrosna czy cos w tym stylu, ale juz poprostu nie wytrzymuje tego psychicznie, czuje sie odtracona i nie wiem co zrobic, zostawic to tak jak jest czy probowac rozmawiac, jesli to ostatnie to czy taka rozmowa nie sprawi ze Olka uzna Justyne za mniej bezproblemowa i nie rozpadnie sie nasza przyjazn. Wiem ze jestesmy przyjaciolkami i teoretycznie nie stanie sie tak, ale kiedys Olka miala taka sama sytuacje z inna dziewczyna, tylko wtedy na miejscu Justyny bylam Ja. Ale one sie bardzo klocily, wiec bylo inaczej, a w moim przypadku nadal dogadujemy sie swietnie. Co mam zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to koniec przyjaźni?
Myślę, że powinnaś porozmawiać, zanim stanie się tak, że już nie będzie na ciebie patrzeć w ogóle. Może wymyśl jakiś wypad na zakupy, czy do kina albo gdziekolwiek ale tylko we dwie? I wtedy powiedz co cię boli. Jeśli twoja przyjaciółka to zbagatelizuje, to tak naprawdę nia nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
uwazam tak samo jak Hanka - wyzej. umowcie sie same na zakupy, na jakies spotkanie
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wiem co czujesz, bo sama stracilam kochana przyjaciolke z podstawowki...razem poszlysmy do jednego liceum ale do roznych klas...i wtedy nasza przyjazn zaczela sie rozpadac...nadal bardzo za nia tesknie ale to juz tyle lat, a ja do niej pare razy dzwonilam, ale nie chciala ze mna rozmawiac
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Walcz o ta przyjazn! Spedzajcie razem duzo czasu tylko we dwie, na pewno wszystko jeszcze moze sie dobrze skonczyc
![]() ![]() Moj setny post ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo, zrobie tak jak mi doradzacie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Heh tak to jest jak sie w trojke przyjazni wg mnie najlepiej spotykac sie osobno bo to prdzej czy pozniej prowadzi to kłotni i zazdrosci. Wiem sama po sobie
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jasne że trzeba pogadać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
mialam identyczna sytacje. zostalam sama. to byl koniec "przyjazni"
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Kto przestaje być przyjacielem - NIGDY nim nie był!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.