ślub w Kaziemirzu Dolnym lipiec 2014 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 22:31   #1
lykketill
Przyczajenie

Smile

ślub w Kaziemirzu Dolnym lipiec 2014

Witajcie serdecznie!

Jestem ciekawa, czy któraś z Wizażanek bierze ślub w Kazimierzu Dolnym w lipcu 2014 roku Byłoby fajnie podzielić się spostrzeżeniami i uwagami. Ja sama 26 lipca stanę przed ołtarzem w kościele farnym, a nie jest to moja parafia, a tym bardziej województwo. Byłoby miło,gdyby znalazł się ktoś, kto również wypowie sakramentalne TAK tego dnia

Pozdrawiam!
Stary 2014-02-22, 15:14   #2
moniaaa91
Raczkowanie

Dot.: ślub w Kaziemirzu Dolnym lipiec 2014

witam, ja wychodzę za mąż w czerwcu tego roku i jestem z lubelskiego, Kazimierz znam i często odwiedzam tego dnia co Ty ślubować bedzie moja siostra cioteczna jakieś 20 km dalej niż Ty
moniaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 18:51   #3
lykketill
Przyczajenie

fajnie,że napisałaś Już teraz życzę obu przyszłym Pannom Młodym wszystkiego wspaniałego na nowej drodze życia
Stary 2014-02-25, 11:43   #4
Mirianka
Zakorzenienie

Moja mama jest spod Kazimierza a ja znam to miasto i okolice jak własną kieszeń Kiedyś sama marzyłam o ślubie w Farnym jak moi rodzice (tylko że niestety u nas skończyło się generalnie wszystko rozwodem po 25 latach więc zrezygnowałam jednak z tego pomysłu )
Powodzenia, będzie pięknie!

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 18:40   #5
lykketill
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Moja mama jest spod Kazimierza a ja znam to miasto i okolice jak własną kieszeń Kiedyś sama marzyłam o ślubie w Farnym jak moi rodzice (tylko że niestety u nas skończyło się generalnie wszystko rozwodem po 25 latach więc zrezygnowałam jednak z tego pomysłu )
Powodzenia, będzie pięknie!

Dziękuję

Nie rezygnuj z marzeń...
Stary 2014-02-27, 09:40   #6
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykketill Pokaż wiadomość
Dziękuję

Nie rezygnuj z marzeń...
nie zrezygnowałam, ponieważ bierzemy ślub za rok w sierpniu w mojej drugiej ukochanej miejscówce - Tatrach i Zakopanem bądź okolicy także marzenie i tak będzie spełnione
A macie już miejsce na Wesele?

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 21:05   #7
lykketill
Przyczajenie

Ciesze się tak, wybraliśmy Austerię Kazimierską. Nie robimy wielkiego wesela,tylko przyjęcie dla rodziny.Ten lokal wydaje się być fajny
Stary 2014-03-01, 14:29   #8
MojeWielkieWesele
Przyczajenie

Kazimierz nad Wisłą - cudowne miejsce na ślub i wesele. Uwielbiam to miasto, jestem nim oczarowana. Tam jest niesamowity klimat i atmosfera. Polecałabym, skoro to lipiec, ślub w plenerze. Jest tam tyle malowniczych miejsc. Podsunęłaś mi pomysł na post w sam raz na mój ślubny blog - ślub i wesele w Kazimierzu, trzeba będzie go stworzyć

Zapraszam do siebie www.mojewielkiewesele.blogspot.com

Małgosia

p.s. Chętnie wzięłabym ślub w Kazimierzu.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Austeria świetne miejsce
MojeWielkieWesele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 16:20   #9
lykketill
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MojeWielkieWesele Pokaż wiadomość
Kazimierz nad Wisłą - cudowne miejsce na ślub i wesele. Uwielbiam to miasto, jestem nim oczarowana. Tam jest niesamowity klimat i atmosfera. Polecałabym, skoro to lipiec, ślub w plenerze. Jest tam tyle malowniczych miejsc. Podsunęłaś mi pomysł na post w sam raz na mój ślubny blog - ślub i wesele w Kazimierzu, trzeba będzie go stworzyć

Zapraszam do siebie www.mojewielkiewesele.blo gspot.com

Małgosia

p.s. Chętnie wzięłabym ślub w Kazimierzu.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Austeria świetne miejsce

Małgosiu,

wszystko przed Tobą Jeśli chcesz mogę pomóc Ci w temacie do bloga i podpowiedzieć jak organizujemy ślub właśnie tam. Plener to wspaniały pomysł , ale obawiam się, że pogoda może nie dopisać. Mam nadzieję,że to będzie wspaniały dzień. Zostało już 5 miesięcy...

Pozdrawiam cieplutko!
Stary 2014-06-12, 14:29   #10
Anyszek1830
Przyczajenie

Witam!!!

Bardzo się cieszę że znalazłam wątek dość aktualny Zamierzam wziąć ślub w Kazimierzu Dolnym w 2015 roku... Muszę uzyskać jak najwięcej informacji na temat organizacji samego ślubu w kościele, kameralnego wesela na max 30 osób, informacje o dobrej kosmetyczce, fryzjerce, fotografie i kamerzyście który miałby zrobić tylko krótki klip ze ślubu Sama mieszkam w Łodzi - ale to właśnie w Kazimierzu spędziłam z moim przyszłym mężem najpiękniejsze chwile w życiu Dlatego decydujemy się jechać ponownie, żeby móc powiedzieć "tak".

BARDZO PROSZĘ O POMOC
Anyszek1830 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 14:03   #11
_analiza
Raczkowanie

A ja mam pytanie tak troszkę z boku glownego tematu - wybieram sie jako gosc na slub 12go do rodziny i chcialam sie spytac czy znacie jakiegos dobrego fryzjera do uczesań w samym Kazimierzu? Ślub będzie w kościele farnym i ccialabym tam na miejscu na luzie pojsc do fryzjera. Kogos polecacie moze?
Stary 2014-07-07, 21:11   #12
jenefer1980
Raczkowanie

Aż nie mogłam sobie darować... poniżej link do uroczego reportażu ślubnego z Kazimierza, w którym x czasu temu się zakochałam
http://www.wojtekwitek.pl/blog/aneta...rzu-nad-wisla/
Jeśli szukałybyście pięknego i smacznego tortu to ja osobiście polecam torty Pani Igi Sarzyńskiej z pracowni artystycznej z ul. Nadrzecznej 6.
jenefer1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 10:18   #13
lykketill
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anyszek1830 Pokaż wiadomość
Witam!!!

Bardzo się cieszę że znalazłam wątek dość aktualny Zamierzam wziąć ślub w Kazimierzu Dolnym w 2015 roku... Muszę uzyskać jak najwięcej informacji na temat organizacji samego ślubu w kościele, kameralnego wesela na max 30 osób, informacje o dobrej kosmetyczce, fryzjerce, fotografie i kamerzyście który miałby zrobić tylko krótki klip ze ślubu Sama mieszkam w Łodzi - ale to właśnie w Kazimierzu spędziłam z moim przyszłym mężem najpiękniejsze chwile w życiu Dlatego decydujemy się jechać ponownie, żeby móc powiedzieć "tak".

BARDZO PROSZĘ O POMOC
Hej!

Jako, że już jestem po ślubie, chętnie odpowiem na pytania dotyczące organizacji ceremonii właśnie w Kazimierzu Dolnym. Jestem z Wawy, więc podobnie jak Ty, wszystko załatwiałam na odległość. Najwięcej przez malie i telefon.

Proponuję nie zastanawiać się długo i zaklepać termin, ponieważ Kościół Farny jest dość obleganym miejscem. Nam udało się zaklepać termin pół roku wcześniej, ale i tak miałam tylko dwie godziny do wyboru.

Sam przebieg ceremonii był wspaniały. Błogosławił nam ks. Max. Nie znaliśmy go wcześniej, a mszę poprowadził tak, iż każdy myślał, że to nasz zaprzyjaźniony ksiądz. Księża w parafii są przemili, pomagają, dają wybór odnośnie poszczególnych elementów liturgii. Nie wolno tylko wprowadzać piosenek nieliturgicznych. Zdjęć też nie może robić nikt inny poza fotografem, który wcześniej stawi się w zakrystii i okaże wszystkie dokumenty uprawniające go dorobienia zdjęć w kościele (ukończony kurs liturgiczny).

Gdzie wesele? Nasze wesele, które liczyło 44 osoby, zorganizowaliśmy w Austerii Kazimierskiej. Nie żałujemy i będziemy wracać tam każdego roku w naszą rocznicę Ogólnie jest dużo miejsc, gdzie można zorganiozwać przyjęcie weselne. Wcześniej propouję zajrzeć do grafiku festiwalu filmowego Dwa Brzegi, który odbywa się w Kazimierzu. Wtedy są tłumy na ulicach, a wszystkie knajpki zajęte.

Muzyka: zdecydowaliśmy, że orkiestra to jednak zbyt rustykalna opcja. Wybraliśmy Dja. I nie zawiódł nas. Wybraliśmy klimat rock'n'roll, wielkich przebojów filmowych w stylu Dirty Dancing, szaleliśmy przy hitach Abby, a po północy przy polskim rocku i współczesnej muzyce. Goście byli zachwyceni ponadczasowością muzyki, dla każdego coś dobrego! DJów było dwóch. Jeden puszczał muzykę i mixowal ją, a drugi zabawiał gości i dbał o ich samopoczucie. Także my nie musieliśmy tego robić. Były też świetne animacje taneczne. Ważna rzecz- oczepiny. Nienawidze tego, ponieważ zazwyczaj są ro rubaszne zabawy. Zaryzykowałam, i zgodziłam się na poprowadzenie oczepin przez naszych DJów. Byłam zachwycona! Nie były to żadne standardowe zabawy, ale coś zupełnie nowego, ze smakiem. Płakałam ze śmiechu

Makijaż i fryzura: Nie znalazłam nikogo fajnego w Pułwach, a tym bardziej w Nałęczowie, więc zdecydowałam, że wybiorę się do oddalonego o godzinę jazdy od Kazimierza Lublina. Makijaż wykonała mi wizażystka z Salonu Pierre Lupina, włosy również tam zrobiłam. Jak na Lublin zapłaciłam dużo, ale efekt był bardzo dobry. Fryzura i makijaż trzymały się do końca imprezy.

Florystka: bukiet, butonierka i dekoracje stołów zamówiliśmy również w LBN. Bukiety na stół zamawialiśmy wraz z wypożyczeniem wazonów. W naszym przypadku były to białe wiązaneczki w martinówkach. Cała kompozycja mierzyła 80cm. Kwiaty były boskie!

Życzę powodzenia!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości