![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Godzina aerobiku to 550kcal?
Przeczytalam to w gazecie,ze w czasie godziny aerobiku traci sie 550 kalorii. Czy to jest prawda? Wiem ze to zalezy od intensywnosci,ale moze tyle byc? Jesli tak to chyba dosyc sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Godzina aerobiku to 550kcal?
Przeczytalam to w gazecie,ze w czasie godziny aerobiku traci sie 550 kalorii. Czy to jest prawda? Wiem ze to zalezy od intensywnosci,ale moze tyle byc? Jesli tak to chyba dosyc sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Godzina aerobiku to 550kcal?
Owszem, możliwe. Ale próbowałaś kiedyś przez godzinę ćwiczyć? Nie radzę, serio. Zakwasy, zmęczenie... Bo tyle się spala podczas intensywnego aerobiku, będziesz miała siłę tak przez całą godzinę? Na okrągło, nie zwalniając? Jak myślisz, że tak - spróbuj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Owszem, możliwe. Ale próbowałaś kiedyś przez godzinę ćwiczyć? Nie radzę, serio. Zakwasy, zmęczenie... Bo tyle się spala podczas intensywnego aerobiku, będziesz miała siłę tak przez całą godzinę? Na okrągło, nie zwalniając? Jak myślisz, że tak - spróbuj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Chodze na aerobik i trwa on ok.50 min. - nie ma przerw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Chodze na aerobik i trwa on ok.50 min. - nie ma przerw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
pozazdrościć kondycji [img]icons/icon10.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
pozazdrościć kondycji [img]icons/icon10.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale ostatnie 15min. to głównie ćwiczenia na brzuch itp. wiec wtedy mozna sobie troche odpoczac,bo sie tak nie meczy. Wydawalo mi sie ze kazde zajecia aerobiku trwaja ok.godz. wiec dla mnie to normalne i wszyscy w mojej grupie wytrzymuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ale ostatnie 15min. to głównie ćwiczenia na brzuch itp. wiec wtedy mozna sobie troche odpoczac,bo sie tak nie meczy. Wydawalo mi sie ze kazde zajecia aerobiku trwaja ok.godz. wiec dla mnie to normalne i wszyscy w mojej grupie wytrzymuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Aha, czyli 35 min. czystego aerobiku, to 550 - 5/12*550 = 550 - ok. 250 = ok. 300 kcal... Plus rozciągające czy jak im tam, ale to już mniej się spala, skoro jak piszesz, mniej się męczy... I tak gratuluję...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Aha, czyli 35 min. czystego aerobiku, to 550 - 5/12*550 = 550 - ok. 250 = ok. 300 kcal... Plus rozciągające czy jak im tam, ale to już mniej się spala, skoro jak piszesz, mniej się męczy... I tak gratuluję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
To całkiem możliwe [img]icons/icon7.gif[/img] Zerknijcie np na serwis www.grubasy.pl tam jest wykaz ile spala się na 1h w trakcie różnych czynności [img]icons/icon7.gif[/img] Podają, że w 1h aerobiku osoba ważąca 61 kg spala ok 700 kcal(!) (myślę, że to lekko przesadzone, ale 500 jest zupełnie prawdopodobne [img]icons/icon7.gif[/img] )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To całkiem możliwe [img]icons/icon7.gif[/img] Zerknijcie np na serwis www.grubasy.pl tam jest wykaz ile spala się na 1h w trakcie różnych czynności [img]icons/icon7.gif[/img] Podają, że w 1h aerobiku osoba ważąca 61 kg spala ok 700 kcal(!) (myślę, że to lekko przesadzone, ale 500 jest zupełnie prawdopodobne [img]icons/icon7.gif[/img] )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
W takim razie nie zrezygnuje z niego. Niech bedzie ze 300 kalorii spale na aerobiku, pozniej jeszcze godz. w silowni, to chyba troche strace [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W takim razie nie zrezygnuje z niego. Niech bedzie ze 300 kalorii spale na aerobiku, pozniej jeszcze godz. w silowni, to chyba troche strace [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
oj, tak i to niemalo... Płatki spalisz, hehehe... [img]icons/1cmok.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
oj, tak i to niemalo... Płatki spalisz, hehehe... [img]icons/1cmok.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ale ja mam to tylko 2 razy w tyg. [img]icons/icon9.gif[/img] Żeby tam dotrzec mam ok.30min. drogi i zeby wrocic do domciu rowniez (wlasciwie to oczywiste [img]icons/icon7.gif[/img] ), wiec spalam kalorie juz w czasie drogi poprzez marsz [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ale ja mam to tylko 2 razy w tyg. [img]icons/icon9.gif[/img] Żeby tam dotrzec mam ok.30min. drogi i zeby wrocic do domciu rowniez (wlasciwie to oczywiste [img]icons/icon7.gif[/img] ), wiec spalam kalorie juz w czasie drogi poprzez marsz [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
a czy wystarczy chodzić 2 razy w tygodniu na areobik ok 50 min do 60min aby utrzymać wagę?? mmm dodatkowo no co kilka dni szaleńczy bieg do autobusu, niesystematyczna jazda na roweku stacjonarnym??
już nie wspominam o schudnięciu ale utrzymaniu... [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
a czy wystarczy chodzić 2 razy w tygodniu na areobik ok 50 min do 60min aby utrzymać wagę?? mmm dodatkowo no co kilka dni szaleńczy bieg do autobusu, niesystematyczna jazda na roweku stacjonarnym??
już nie wspominam o schudnięciu ale utrzymaniu... [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
przy nieregularnycm jedeniu np. fastfood itp itd
to ciezko bedzie bo takie zrywki to .. malo daja |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
przy nieregularnycm jedeniu np. fastfood itp itd
to ciezko bedzie bo takie zrywki to .. malo daja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
nie pocieszyłam się [img]icons/icon9.gif[/img] fast-food'ów nie jem [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
nie pocieszyłam się [img]icons/icon9.gif[/img] fast-food'ów nie jem [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jeśli będziesz prowadzić zrównoważoną, rozsądna dietę, to spokojnie utrzymasz wagę [img]icons/icon7.gif[/img] Wagę można trzymać nie robiąc zupelnie nic i mało jedząc, ale to przecież nie o to chodzi [img]icons/icon7.gif[/img] Dwa razy w tygodniu to faktycznie nie tak dużo, ale gdybys dodała jeden dodatkowy trening, niekoniecznie w klubie na zorganizowanych zajęciach, ale chociaż dłuuugi energiczny spacer, to już byłoby o wiele lepiej [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jeśli będziesz prowadzić zrównoważoną, rozsądna dietę, to spokojnie utrzymasz wagę [img]icons/icon7.gif[/img] Wagę można trzymać nie robiąc zupelnie nic i mało jedząc, ale to przecież nie o to chodzi [img]icons/icon7.gif[/img] Dwa razy w tygodniu to faktycznie nie tak dużo, ale gdybys dodała jeden dodatkowy trening, niekoniecznie w klubie na zorganizowanych zajęciach, ale chociaż dłuuugi energiczny spacer, to już byłoby o wiele lepiej [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
no tak,muszę o tym poważnie pomyśleć [img]icons/icon12.gif[/img] dzięki [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
no tak,muszę o tym poważnie pomyśleć [img]icons/icon12.gif[/img] dzięki [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.