doradźcie proszę który wózek - Implast czy BABY MERC Q7? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 08:54   #1
jucha
Wtajemniczenie

doradźcie proszę który wózek - Implast czy BABY MERC Q7?

cześć Kochane Kobitki

zastanawiam się między dwoma wózkami - mieszkamy w domku na całkiem nowym osiedlu, gdzie domy wysrastają jak grzyby po deszczu (no może teraz już trochę mniej), więc drogi są kiepskie, póki co utwardzane gruzem itp....więc dołków, górek i wybojów nie brakuje:/

potrzebuję wózek z dobrymi kołami pompowanymi, fajny elastyczny i nie jakiś kolos, bo ja drobinka
Córcia przyjdzie na świat na koniec marca))))
dobrze żeby łatwo się składał, żebym sama poradziła sobie z pakowaniem go do auta

narazie mam 2 modele:
Implast ze świetnymi opiniami Bolder na 4 kółkach
link do aukcji: http://www.allegro.pl/item898778227_..._promocja.html
i
BABY MERC Q7 (o tym za dużo nie znalazłam informacji), tu jest link do aukcji: http://www.allegro.pl/item873315440_...e_gratisy.html

co do Q7 - i tak znajdę sklep i obejrzę go na żywo, bo Implasty w każdym sklepie występują
róznica w cenie spora - Implast ok. 1,5tys, Q7 - ok. 1 tys. (ten ma już fotelik)

i tak później zainwestujemy w fajną spacerówę, więc radźcie plis plis
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 13:23   #2
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: doradźcie proszę który wózek - Implast czy BABY MERC Q7?

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
cześć Kochane Kobitki

zastanawiam się między dwoma wózkami - mieszkamy w domku na całkiem nowym osiedlu, gdzie domy wysrastają jak grzyby po deszczu (no może teraz już trochę mniej), więc drogi są kiepskie, póki co utwardzane gruzem itp....więc dołków, górek i wybojów nie brakuje:/

potrzebuję wózek z dobrymi kołami pompowanymi, fajny elastyczny i nie jakiś kolos, bo ja drobinka
Córcia przyjdzie na świat na koniec marca))))
dobrze żeby łatwo się składał, żebym sama poradziła sobie z pakowaniem go do auta

narazie mam 2 modele:
Implast ze świetnymi opiniami Bolder na 4 kółkach
link do aukcji: http://www.allegro.pl/item898778227_..._promocja.html
i
BABY MERC Q7 (o tym za dużo nie znalazłam informacji), tu jest link do aukcji: http://www.allegro.pl/item873315440_...e_gratisy.html

co do Q7 - i tak znajdę sklep i obejrzę go na żywo, bo Implasty w każdym sklepie występują
róznica w cenie spora - Implast ok. 1,5tys, Q7 - ok. 1 tys. (ten ma już fotelik)

i tak później zainwestujemy w fajną spacerówę, więc radźcie plis plis
Mi podoba się ten Q7,, cena nie wysoka.. a ma wszystko co potrzebne
Stary 2010-01-30, 17:06   #3
kamila1000
Raczkowanie

Witam
Ja mam wózek IMPLAST SD (model 301 czarny w różowe kwadraty) i jestem z niego bardzo zadowolona. Zastanawiałam się wcześniej nad mutsy i bebecar ale zdecydowałam się na implast bo:
- ma skrętne i duże koła (świetnie się prowadzi ale można je też zablokować wtedy się już nie skręcają)
- świetna kolorystyka nie jest oklepana w mojej miejscowości nikt takiego nie ma
- duuża gondola zależało mi na tym gdyż moja córeczka urodziła się w sierpniu i do końca zimy musi w niej przejeździć bo szkda takiego malutkiego szkraba dawać do spacerówki. A Impast ma jedną z większych gondol
- łatwo montowana gondola na zatrzaski
- pojemny kosz
Sama miałam wielki dylemat ale wybór okazał się słuszny w 100%
Kupiłam jeszcze do tego fotelik samochodowy który też jest bardzo fajny i łatwo montowany na stelaż

kamila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:08   #4
jucha
Wtajemniczenie

właśnie myślę nad tym Q7, ale i tak muszę go wybadać na żywo
mniejsze pieniądze, a wydaje się być ok
potem wolę zainwestować w jakąś extra spacerówę

jeszcze ten biorę pod uwagę - TAKO JUMPER X: http://www.allegro.pl/item893050810_...tisy_0_zl.html
Stary 2010-01-30, 22:05   #5
roksanula
Rozeznanie

GG do roksanula

My mamy taki
http://www.hotukdeals.com/item/33722...system-was-275

Osobiście nie jestem przekonana do wózeczków z takimi kółkami jak mają te wózeczki, które pokazałaś, ale moja mama ma podobny wózek i sobie chwali.

Najbardziej spodobał mi się ostatni model, który pokazałaś, jest ładny, schludny i ma pompowane kółka
roksanula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:24   #6
jucha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roksanula Pokaż wiadomość
My mamy taki
http://www.hotukdeals.com/item/33722...system-was-275

Osobiście nie jestem przekonana do wózeczków z takimi kółkami jak mają te wózeczki, które pokazałaś, ale moja mama ma podobny wózek i sobie chwali.

Najbardziej spodobał mi się ostatni model, który pokazałaś, jest ładny, schludny i ma pompowane kółka
o nie znam takich wózków....

ale koła, które my potrzebujemy i które mają wymienione przeze mnie modele, nadają się jako jedyne na nierówne tereny i spacery po osiedlach "podmiejskich", gdzie jeszcze nie ma chodników
tak żeby nie wytrząść dziecinki za mocno na spacerku
Stary 2010-02-01, 09:39   #7
roksanula
Rozeznanie

GG do roksanula

Ten co mamy świetnie się sprzawdził na nierównych powierzchniach , szczególnie na tzw "kocich łebkach". Kupiliśmy do w Mothercare w Waterford |(irlandia), a tam na głównym placu same kocie łby.
Teraz mieszkamy w mniejszym miasteczku i tutaj chodniki są tragiczne.

Ja bym się nie zdecydowała na wózek z takimi małymi kółeczkami z przodu, ale decyzja należy do Ciebie.
roksanula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości