Czy picie wody to mit??Czy pomoże mi schudnąć?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 03:03   #1
celnineczka
SPAMER
Nieopłacona reklama

Czy picie wody to mit??Czy pomoże mi schudnąć??

Czy któraś z Was odchudzała się tylko przez zwiększenie ilości picia wody i czy to naprawdę daje jakieś efekty? na co zwrócić uwagę, pić na czczo i przede wszystkim jaką wodę? ;//
celnineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-29, 06:30   #2
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos
Dot.: Czy picie wody to mit??Czy pomoże mi schudnąć??

Cytat:
Napisane przez celnineczka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was odchudzała się tylko przez zwiększenie ilości picia wody i czy to naprawdę daje jakieś efekty? na co zwrócić uwagę, pić na czczo i przede wszystkim jaką wodę? ;//
Widzę, że człowiek jest zdolny do wszystkiego byleby nie zmniejszyć ilości przyswajanych kalorii i ruszyć gdzieś tyłek.
Samo picie wody nie zrzuci za Ciebie kilogramów- musisz nad tym pracować zmniejszeniem wartości kalorycznych i zwiększeniem ruchu.
Chudnąc tracisz wodę, więc musisz jej pić więcej. Ale to nie ona sprawia, że chudniesz ;]

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-29, 08:19   #3
poldzik
Zadomowienie

Indios Bravos ma racje

picie wody moze pomagac w odchudzaniu bo:

1. pijesz wiecej = siusiasz wiecej = wydalasz wiecej toksyn (a toksyny nagromadzone to cellulit miedzy innymi... ogolnie picie wody sprzyja wydalaniu jej "nadmiaru" z organizmu)

2. jak masz ochote na male co nie co chociaz tak naprawde wcale nie jestes glodna (bo juz jadlas to co powinnas, teraz tylko tak cos by sie chcialo) wypicie 1-2 szklanek wody moze pohamowac ten "glod" - daje uczucie wypelnionego zoladka (ale na krotko).

na pewno picie wody nie przyspiesza spalania tluszczu ani nie powoduje ze mozesz sie bezkarnia objadac
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-29, 14:57   #4
Bellamy
Zadomowienie

Ja piję jakieś dwie duże butelki Żywca dziennie. W sumie nie wiem dlaczego, chyba po prostu lubię, kiedyś piłam, bo się naczytałam, że zdrowe, dietetyczne, itp., ale weszło mi to w nawyk i od prawie roku nie rozstaję się z moją butelką
Stary 2012-02-29, 16:36   #5
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ja piję masę herbat - zielone, czerwone, czarne, owocowe, zioła m. in. mięta, melisa, pokrzywa, skrzyp, ale wodę.. Rzadko, jakieś pół litra dziennie jak jestem w szkole, bądź po treningu

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-29, 20:09   #6
joannajj
Wtajemniczenie

podobno trzeba pic 6 litrów wody dziennie, inaczej organizm ją magazynuje, 5-6 posiłków po 300kcal co okolo 3 godz, tak się odchudza prowadzaca program ''wiem, co jem'' Kasia Bosacka http://dziendobry.tvn.pl/video/dlacz...est,36471.html

od tygodnia staram się tak jeść ale jeszcze nie pije aż tyle wody więc trudno mi ocenic czy taka metoda dziala
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-29, 20:44   #7
kolorowatecza
Zakorzenienie

Przecież to jest "przewodnienie organizmu".. Wypłukuje się w ten sposób wszystkie mikro, makroelemnty i minerały...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 20:53   #8
Bellamy
Zadomowienie

^up też mi się tak wydaje. o ile 3 litry (dwie butelki) jest ok, ale 6 litrów?! tożto 4 butelki! ja ledwo na tych dwóch wytrzymuję, niedługo muszę załatwić sobie zaświadczenie od lekarza, bo w szkole z lekcji mnie nie chcą wypuszczać do toalety pozatym, hm. dużo oglądałam programów tej pani, owszem, porady ma całkiem sensowne, ale śmiem wątpić, by się do nich stosowała okej, rozumiem gdy nadprogramowe kg to efekt choroby, czy coś, ale kurczę ona promuje taki styl życia, że to trochę mało wiarygodne. poza tym gdyby się do nich stosowała, to nie odchudzałaby się na łamach 'dzień dobry TVN' -.- cóż to za nowa dieta, 6 litrów wody.
Stary 2012-02-29, 22:23   #9
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez plektranktus Pokaż wiadomość
Organizm potrzebuje wody i nie jest to żadne odkrycie Ameryki. Ja piję wodę z kranu - zresztą czytałam tu http://interia360.pl/polska/artykul/...jak-woda,51515 , że dziewczyna wysłała próbki do sanepidu i woda kranowa i sklepowa nie różniła się zupełnie niczym.
Tiaaa...a Ty myślisz, ze taka sama woda jest w wielkiej metropolii np. w Warszawie i w 10 tys. miasteczku?
Nawet w różnych mieszkaniach tego samego miasta kranówa potrafi być inna.
Radzę wiedzieć coś na temat, który się pisze, bo wybacz, ale Twoja wypowiedź to stek bzdur.

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Ja piję masę herbat - zielone, czerwone, czarne, owocowe, zioła m. in. mięta, melisa, pokrzywa, skrzyp, ale wodę.. Rzadko, jakieś pół litra dziennie jak jestem w szkole, bądź po treningu
Same herbaty to też nie jest dobre Pamiętaj- co za dużo to niezdrowo
Lepiej część zamienić właśnie na większą ilość wody- choć do 1l lub 1,5

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
podobno trzeba pic 6 litrów wody dziennie, inaczej organizm ją magazynuje, 5-6 posiłków po 300kcal co okolo 3 godz, tak się odchudza prowadzaca program ''wiem, co jem'' Kasia Bosacka http://dziendobry.tvn.pl/video/dlacz...est,36471.html

od tygodnia staram się tak jeść ale jeszcze nie pije aż tyle wody więc trudno mi ocenic czy taka metoda dziala
Chyba bym zwymiotowała od nadmiaru wody
Dziewczyno- jakby ta cała Kasia powiedziała Ci, że najlepiej chudnąć w ogóle nie jedząc to też byś się tak odchudzała?
Przecież 6 l wody to istny paradoks
Potrafisz jeszcze używać własnego zdrowego rozsądku odchudzając się? Bo chyba nie bardzo...i jeszcze to radzisz na forum :/

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-29, 22:35   #10
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ja nie twierdzę, że mój styl życia jest Mega zdrowy
Ale biorąc pod uwagę 6 litrów wody, a moje 3 litry wszelakich płynów, to jednak wygrywam

Stary 2012-03-01, 08:20   #11
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja na zajęciach miałam, że na każdy kilogram ciała trzeba wypić codziennie 30 ml płynów, czyli osoba ważąca 50 kg powinna wypić1,5 litra, wypijając 6 litrów to nie dość że bym chyba miała ciągle nudności, bym, pewnie nic nie zjadła, bo żołądek byłby ciągle pełen, to chyba bym schudła tylko w ten sposób, że co chwilę bym biegła do łazienki
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-01, 08:26   #12
joannajj
Wtajemniczenie

Indios Bravos a gdzie ja niby napisałam, że piję tyle wody? owszem, staram sie jeść wg schematu jak ona, ale z ta wodą to sama sobie nie wymysliła tej ilości, jest pod okiem dietetyka, więc nie rozumiem ataku na moja osobę, podałam przykład, nic wiecej.
każdy ma swój rozum
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości