|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-09
|
Czy picie wody to mit??Czy pomoże mi schudnąć??
Czy któraś z Was odchudzała się tylko przez zwiększenie ilości picia wody i czy to naprawdę daje jakieś efekty? na co zwrócić uwagę, pić na czczo i przede wszystkim jaką wodę? ;//
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy picie wody to mit??Czy pomoże mi schudnąć??
Cytat:
Samo picie wody nie zrzuci za Ciebie kilogramów- musisz nad tym pracować zmniejszeniem wartości kalorycznych i zwiększeniem ruchu. Chudnąc tracisz wodę, więc musisz jej pić więcej. Ale to nie ona sprawia, że chudniesz ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Indios Bravos ma racje
![]() picie wody moze pomagac w odchudzaniu bo: 1. pijesz wiecej = siusiasz wiecej = wydalasz wiecej toksyn (a toksyny nagromadzone to cellulit miedzy innymi... ogolnie picie wody sprzyja wydalaniu jej "nadmiaru" z organizmu) 2. jak masz ochote na male co nie co chociaz tak naprawde wcale nie jestes glodna (bo juz jadlas to co powinnas, teraz tylko tak cos by sie chcialo) wypicie 1-2 szklanek wody moze pohamowac ten "glod" - daje uczucie wypelnionego zoladka (ale na krotko). na pewno picie wody nie przyspiesza spalania tluszczu ani nie powoduje ze mozesz sie bezkarnia objadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja piję jakieś dwie duże butelki Żywca dziennie. W sumie nie wiem dlaczego, chyba po prostu lubię, kiedyś piłam, bo się naczytałam, że zdrowe, dietetyczne, itp., ale weszło mi to w nawyk i od prawie roku nie rozstaję się z moją butelką
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja piję masę herbat - zielone, czerwone, czarne, owocowe, zioła m. in. mięta, melisa, pokrzywa, skrzyp, ale wodę.. Rzadko, jakieś pół litra dziennie jak jestem w szkole, bądź po treningu
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
podobno trzeba pic 6 litrów wody dziennie, inaczej organizm ją magazynuje, 5-6 posiłków po 300kcal co okolo 3 godz, tak się odchudza prowadzaca program ''wiem, co jem'' Kasia Bosacka http://dziendobry.tvn.pl/video/dlacz...est,36471.html
od tygodnia staram się tak jeść ale jeszcze nie pije aż tyle wody więc trudno mi ocenic czy taka metoda dziala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przecież to jest "przewodnienie organizmu".. Wypłukuje się w ten sposób wszystkie mikro, makroelemnty i minerały...
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
^up też mi się tak wydaje. o ile 3 litry (dwie butelki) jest ok, ale 6 litrów?! tożto 4 butelki! ja ledwo na tych dwóch wytrzymuję, niedługo muszę załatwić sobie zaświadczenie od lekarza, bo w szkole z lekcji mnie nie chcą wypuszczać do toalety
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet w różnych mieszkaniach tego samego miasta kranówa potrafi być inna. Radzę wiedzieć coś na temat, który się pisze, bo wybacz, ale Twoja wypowiedź to stek bzdur. Cytat:
![]() ![]() Lepiej część zamienić właśnie na większą ilość wody- choć do 1l lub 1,5 ![]() Cytat:
![]() Dziewczyno- jakby ta cała Kasia powiedziała Ci, że najlepiej chudnąć w ogóle nie jedząc to też byś się tak odchudzała? Przecież 6 l wody to istny paradoks ![]() Potrafisz jeszcze używać własnego zdrowego rozsądku odchudzając się? Bo chyba nie bardzo...i jeszcze to radzisz na forum :/
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja nie twierdzę, że mój styl życia jest Mega zdrowy
![]() Ale biorąc pod uwagę 6 litrów wody, a moje 3 litry wszelakich płynów, to jednak wygrywam ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja na zajęciach miałam, że na każdy kilogram ciała trzeba wypić codziennie 30 ml płynów, czyli osoba ważąca 50 kg powinna wypić1,5 litra, wypijając 6 litrów to nie dość że bym chyba miała ciągle nudności, bym, pewnie nic nie zjadła, bo żołądek byłby ciągle pełen, to chyba bym schudła tylko w ten sposób, że co chwilę bym biegła do łazienki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Indios Bravos a gdzie ja niby napisałam, że piję tyle wody? owszem, staram sie jeść wg schematu jak ona, ale z ta wodą to sama sobie nie wymysliła tej ilości, jest pod okiem dietetyka, więc nie rozumiem ataku na moja osobę, podałam przykład, nic wiecej.
każdy ma swój rozum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.