|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Lato? Wiosna? prośba o pomoc w określeniu typu
Witam,
mam problem z określeniem mojego typu kolorystycznego, a ponieważ jestem pod wrażeniem waszych porad, zwracam się do was z prośbą o pomoc w określeniu mojego typu kolorystycznego. moje odpowiedzi na podstawowe pytania 1. opalam się dość szybko, napierw na czerwono, potem brązowieję, kolor opalenizny jest chyba bardziej beżowy, niż pomarańczowy (porównywałam z opalenizną mojego TŻ i on ma bardziej wpadającą w pomarańcz) 2. oczy zielone, z ciemną obwódką i brązowo-żółtymi plamkami, jest chyba ciepły, oprawa oczu dość ciemna - taka jak na zdjęciu (nie robię sobie henny, ani nie używam ołówka do brwi) 3. piegi są w dużej ilości, kolor ani złotawy, ani szaro-brązowy 4. cera? sama nie wiem, raczej różowawa, czerwienię się na czerwono 5. włosy ja na zdjęciu, czyli blond, czy mają złote przebłyski, sama już nie wiem... 6. usta - czasmi róż, czasami czerwień ![]() 7. czuję się dobrze w różu, ale takim nasyconym, zieleni, ale nie we wszystkich; źle się czuję w granacie, beżu a teraz zdjęcie, w dziennym świetle, bez makijażu, jutro dołączę inne zdjęcia (z pomarańczem i różem przy twarzy) jeśli zdążę wrócić z pracy przed zachodem słońca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lato? Wiosna? prośba o pomoc w określeniu typu
patrzę i widzę wiosnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Aanusza wydajesz się być typem ciepło wiosennym
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzięki, a mi się zwsze wydawało, że jestem latem....
a tak swoją drogą, czy macie kaiś pomysł na zmianę owłosienia ![]() pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Albo ciepły blond? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
jak tak czytam Twój opis i patrze na zdjęcia to zastanawiam się czy przypadkiem nie jesteś LATEM;-)
bardzo ciężko ocenic typ ze zdjęcia bo jak wiesz kolory nie oddaja wiernie rzeczywistości, a poza tym w każdym monitorze wyglada to inaczej. W moim brwi mają chłodny odcień, a cera jest lekko zaczerwieniona. a jak się czujesz w kolorach pudrowych i stonowanych? a moze masz zdjęcie w jakimś stroju w kolorystyce letniej i wiosennej...? pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
aa a czy ja tez moge sie podpiac pod temat i dorzucic swoje zdjecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze wiosenka
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dark_Kicia_Miau!:włosy chyba faktycznie zapuszę, ale ten ciepły blond? hmm kiedyś miałam taki złoto-rudy i wyglądałam koszmarnie, ale nad przyciemnieniem to chyba się zastanowię, chociaż kuszą mnie takie jaśniuteńkie, prawie białe pasemka
Sam: też zawsze mi się wydawało, że jesem latem, kiedyś miałam jeszcze jaśniejsze włosy, rumieńce na 100% mam czerwone, a w pudrowych kolorach wg otoczenia wyglądam blado, beże mi kompletnie nie leżą, w sobotę wkleję zdjęcia z różnymi kolorami, bo teraz za późno kończe pracę, żeby zrobić zdjęcia przy dziennym świtle, a przy sztucznym świetle, to chyba nie ma sensu a czy macie jakieś pomysły jak powinnam się malować, żeby wyszczuplić tę pyzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
no to wrzucam sie
![]() Edytowane przez blondi1234 Czas edycji: 2006-02-10 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
up up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
a wiec chcialabym zebyscie pomgly mi ocenic jakim typem jestem, jaki mam ksztalt twarzy, oczu... jakich kolorow uzywac.. itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na zdjecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
oto moje zdjęcia w różnymi kolorami przy buzi, zaznaczam że zdjęcia robiłam bez makijażu, więc widać przebarwienia i inne takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie- najładniej wyglądasz przy niebieskim sweterku
![]() ![]() edit: I zielonym ![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czy ktoś ma jeszcze jakies pomysły? plisss chodzi mi szczególnie o propozycje zmiany koloru włosów i jaki makijaz by mi pasował, bo coś czuję że źle się maluję.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
up up
czy nikt mi nie pomoże??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]() a ja na wszystkie pytania odpowiedziałam, wkleiłam zdjęcia i co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
1. opalam sie dosyc szybko na lekki brazowy kolorek
2. oczy srednio brazowe z ciemna obwodka bez plamek, bardziej takie jakby promienie od zrenicy do obwodki, brwi i rzesy raczej ciemne choc nie czarne 3. piegi niet 4. cera hmmm.. nie wiem.. a rumience lekko czerwone 5. wlosy jasne z naturalnym "baleyagem" 6. usta sa czerwone (oczywiscie nie mocno) 7. lubie czerwien, roz, czern, niebieski, nie pasuje mi bialy (w zimie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
no dobra wyszukałam i chyba Kicia masz rację, ze jestem wiosna, bo te wiosenne kolory o wiele bardzie mi leżą niż te lata...
mam teraz do was prośbę o kolory włosów, które pasuja do wiosny i jaką fruzurę i makijaż byście mi proponowały bede bardzo wdzięczna ![]() Edytowane przez aanusza Czas edycji: 2006-02-08 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Witam, mam ten sam dylemat dlatego postanowiłam podłączyć się pod ten wątek zamiast zakładać nowy
![]() 1. opalam się dość szybko, napierw na czerwono, potem brązowieję i mam opaleniznę w kolorze takiego brązu z pomarańczem/złotem 2. oczy niebiesko-szaro-zielone (były niebieskie jak bylam mała, wiec niebieski dominuje a zielonkawe bywaja tylko czasem) z bardzo ciemną obwódką i małymi "plamkami" na tęczówce. oprawa oczu dość jasna rzęsy na końcówkach rozjaśnione. 3. piegi pojawiają się sporadycznie w lato na nosie (ale w baaaaaardzo małej ilości może z 5 się zrobi to góra) i są wtedy jak pieprzyki zupełnie takie brązowe ciemno. 4. cera jest blada zazwyczaj (no chyba, że się opalę ale i tak opalenizna schodzi szybko) i taka lekko rózowawa, sklonność do rozszerzonych naczynek. 5. wosy naturalnie bardzo jasny platynowy wręcz blond (jak na zdjęciach, pomijając te z rudawym odcieniem bo tam to robota zmywającej się rudej szamponetki) 6. usta - dosc intensywny róż 7. dobrze czuje się w beżowym, brązowym, niebieskim, pastelowym różu, liliowym i szarościach (grafitowy, szary etc. podkreślają mój kolor oczu), czarnym też nie pogardzę, ale nie w nadmiarze. a tutaj moje zdjęcia [klik]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.