|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Białe plamy na ciele
Hej
![]() ![]() Pewnie już rozmawiano na ten temat ale ja zaczne jeszcze raz,OD 2 lat chodze (chodziłam ![]() ![]() ![]() pOMOCY.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Białe plamy na ciele
Calkiem mozliwe ze to przebarwienia ale dobrze byloby gdybys poszla do dermatologa i odpuscila sobie solarium.
Stosowanie Nizoralu na pewno tutaj nic nie pomoze-nie wiem kto wogole poddal taki absurdalny pomysl ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mam te plamki od wielu lat,są na rękach i plecach...stają się bardziej widoczne właśnie po opalaniu bo skóra w tym miejscu jest chora i się nie opala,tak mi powiedziała pani dermatolog. Z leczeniem jest ciężko,miałam zapisane maści ale na niewiele się zdały. Nazwa tej choroby to bodajże łupież biały i pojawia się okresowo co jest prawdą bo w zeszłe wakacje prawie go nie miałam a w te niestety się pojawił i to właśnie po opalaniu na solarce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Stosowanie Nizoralu nie jest bez sensu- w przypadku jeśli to łupiez pstry.Mozna się nim zarazić m.inn w solarium.Radzę wizytę u dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najlepszym rozwiazaniem bedzie wizyta u specjalisty. Thx Angi ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Hexx, dowiedziałam się o tym z tego wątku :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=18979
Gwiazdeczka90,polecam lekturkę*powyzszego oraz obowiązkowo dermatologa . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Też podejrzewam że to łupież pstry dlatego używałam Nizoralu tak jak mi mówiły osoby które przez to tez przechodziły, i myślę że załapałam to na solarium. Byłam u dermatologa i zapisala mi jakas beznadziejna maśc za 5 zł i nic nie dała a nawet nie powiedziała co mi jest..ehhh.Musze iśc do innego dermatologa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Haha dobrze wiedzieć. Ja też mam te białe plamy, a na solarium nie chodziłam.Dermatolog powiedziała właśnie , że to taki łupież. Byłam wczoraj u niej i też przepisała mi maść za 5 złoty taką robioną i do tego emolium(emulsja do ciała-32zł (200ml)). Zobaczymy czy pomoże.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ale czy to na pewno łupież pstry?Czy te plamy łuszczą się? Jeżeli to faktycznie łupież pstry,to leczenie np. Nizoralem na sens. Wszystkie specyfiki posiadające w składzie ketokonazol będą wspomagały eksfoliacje powierzchni skóry, tym samym likwidując zmiany na skórze. Łupież pstry jest to rodzaj grzybicy,wywołany przez bakterie,więc najlepiej z tym problemem wybrać się jednak do dermatologa.
Trzeba brać również pod uwagę,że wcale nie musi to być łupież pstry. Tak jak wspomniała autorka " powiększające się białe plamy..." mogą również świadczyć np. o bielactwie. Bardzo często również w miejscach gdzie kiedyś znajdowała się głębsza 'rana' zostaje naruszony pigment czyli tzw. melatonina, poprzez co skóra w tych miejscach nie będzie się już opalała (i co może skutkować powstawaniem białych plam na skórze).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.