![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
do osób lubiących samotność
przed chwilą narzekałam że nie mam z kim o wszystkim pogadać to od dzisiaj zaczynam was zamęczać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
🦄
|
Dot.: do osób lubiących samotność
Ja też lubię czasem pobyć sama, w domu. Trochę inaczej mam niż Ty, ale czasem mam takie okresy "domatorstwa"- lubię posiedzieć w domku (ale czasem mam też okres, że nie mogę usiedzieć na tyłku ani pół dnia :P)
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy jestes normalna
![]() ale jesli nie ot ja tez. ostatnio przylapalam sie na tym ze przesiedzialam chyba z godzine i nic nie zrobilam, o mysleniu juz nie mówiac. i zawalilam dwa egzaminy ![]() ![]() pozdrowienia dla Samotników i Wlóczykijów
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wiesz no, tak zupelnie normalna nie jestes, nie da sie ukryc
choc ponoc najbardziej interesujacy ludzie sa ci nie do konca normalni wiesz, ja bym sie na twoim miejscu zastanowila, czy twoje umilowanie samotnosci nie bedzie kolidowalo z twoja przyszloscia. myslisz o swoim przyszlym zwiazku, ale nie wiem czy zastanawiasz sie jak chcesz go nawiazac jesli jestes w domu i nigdzie nie wychodisz. mam tak samo jak ty, ale niestety nie mam duzego domu, mieszkam z bratem w pokoju i samotnosc jest to cos zadkiego rozmyslam tylko wieczorami, gdy poloze sie juz spac a moja mam jest realistka i ciagle mi wytyka ze siedze w domu z nosem w ksiazkach albo na necie i nie prowadze zycia towarzyskiego itd itp zawsze przy klotniach powatzra ze zyje z glowa w chmurach i nie zawracam uwagi na realia ktore ponoc sa najwazniejsze trudno nie przyznac jej racji ale ty tez musisz przyznac ze trudno bedzie ci zyc tak jak sobie wymarzysz jesli nie zaczniesz bardziej zyc, niz marzyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Spoko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się nigdy nie nudzę, siedząc sama w domu/pokoju [tylko siedząc!] w ogóle nie czuję się znuzona, mogę tak siedzieć i rozmyslać sobie godzinami. Znajomi ostatnio mają pretensje o to... Przyjacióła się zezłościła i spytała co ja robię ciagle tak w domu. I jak tu cokolwiek wytłumaczyć? ![]() Niezmienne moja odpowiedz to: "Inteligentni ludzie się ze sobą nie nudzą" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja jestem po części samotnikiem, przyzwyczaiło mnie do tego częste przebywanie samej w domu. Jakoś mi to nie przeszkadza i umiem zorganizować sobie czas. Jednak u mnie to jest dziwne że jak jestem sama to trudno mi się uczyć więc właczam tv żeby nie było az tak cicho. Wiem jestem dziwna
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
czyli nie jestem jakimś alienem...Bogu dzięki
![]()
![]() |
#11 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
🦄
|
Ja nie rozumiem tej dyskusji o tym czy ktoś jest normalny siedząc w domu... Każdy robi to, co mu pasuje... Jak mam ochote siedzieć w domu to siedzę i nie widzę powodu, żeby się z tego tłumaczyć.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
U mnie samotność ma ciekawe podłoże
![]() Mój brat jest ode mnie 9 lat starszy,kiedy ja poszłam do podstawówki,on poszedł do liceum.Rodzice w pracy.Widomo ile godzin się spędza w szkole będąc w postawówce ![]() Ja w ogóle jestem osobą dość oryginalną ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Z moją samotnością to jest różnie jak mieszkałam w bloku w pokoju z rodzicami to często wychodziłam przejść się po mieście i nie zwracałam uwagi na to która godzina ,dokąd idę ani na ludzi ,którzy mnie mijają.Często ktoś wyrywał mnie z "transu" ,moich przemyśleń gdy powiedział "cześć!".Czasami nie wiedziałam nawet kto do mnie mówi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Hmm ja do samotnikow nie naleze, chociaz czase tez zdarzaja mi sie dni domatorastwa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem też lubię posiedzieć sama i rozmyślać nad pewnymi sprawami...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyjegoś towarzystwa, a jak już muszą być same dłużej niż kilka minut włączają od razu muzykę/radio/telewizor i odczuwają dyskomfort w ciszy, często właśnie w ten sposób bronią się przed własymi myślami, które z jakiegoś powodu są dla nich trudne lub bolesne, jakby za wszelką cenę nie chciały ich do siebie dopuścić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Mrs Mrau
|
"lubię moją samotność
zawieszoną wyżej niż most rękoma obejmujący niebo" H.P nic mnie lepiej nie wyrazi jak te słowa ...tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się nan, ze to napisałaś, bo już zaczęłam się o siebie niepokoic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mnie się wydaje, że jesli tylko ktoś nie zamyka się całkowicie przed światem, to taka samotnosć jest mu po prostu potrzebna zeby zachować równowagę
![]() Ja np jeśli przez kilka godzin przebywam non stop z ludźmi - np kilka godzin spędzonych w szkole - to potem muszę odreagować przebywajac sama. Często było tak, że po wyjsciu ze szkoły szłam celowo na inny przystanek niż większosć ludzi, bo potrzebowałam ciszy i spokoju, zwłaszcza, ze wiecie jak to jest w szkolnych warunkach - hałas, przez cały czas ktoś blisko, duużo ludzi... I mam wrażenie, że to jest zdrowe ![]() Potrafie sobie zorganizować sama czas. lubie zajęcie plastyczne, manualne - relaksują mnie, zawsze robie takie rzeczy sama ![]() Po dłuższym okresie takiej samotnosci - np teraz - wakacje, wszyscy sie porozjeżdzali... - dla odmiany czuję potrzebę wyjscia, kontaktu z ludźmi. Podsumowując - chodzi po prostu o równowagę, zachowanie proporcji. Oczywiscie dla każdego są one inne, więc nie ma co stwierdzać, że ktoś jest nienormalny, bo wiecej lub mniej czasu spędza sam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Kurcze kurcze....a to ja zawsze myślałam, że jestem inna :P Najgorsze jest to że czasem jak sobie ustale no to dziś mam wreszcie czas na tą swoja samotnośc to albo kumpela mnie gdzieś wyciąga albo jeszcze co innego...no i wtedy wielkie niezadowolenie z mojej strony, że ktoś mi popsuł moje fantastyczne plany. Heh a myślenie o przyszłości itp. to już chyba w ogóle moja obsesja...zastanawiam sie czasem czy ja nie żyje w jakiejś iluzji bo ja tylko o tej przyszłości myślę a nic w jej kierunku nie robie no ale jeszcze się na siedem spustów w pokoju nie zamknęłam to chyba nie jest az tak źle ... pozdrawiam wszystkie samotniczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
dzięki nan za wybronienie bo wypowiedź awii mnie lekko zaniepokoiła...cieszę się że są też takie osoby jak ja
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Sylwuś to całkiem normalne. Myślę, ze każdy ma takie chwile samotności. Wiesz powiem Ci, że mam z koleżankami taka samą sytuacje...tzn. miałam kiedyś przyjaciółkę- teraz jest już tylko moja koleżanką- ale gdy jeszcze nią była często wypominala mi, ze w ogle nie mam dla niej czasu. Nie potrafiła zrozumieć, że ja czasami wolę posiedzieć sama w domku, poczytać coś, poleżeć...zamiast chodzić na spacerki.
Ja również uwieliam rozmyślać, marzyć ehh ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba też muszę zachowywać tą równowagę, o której piszesz, Lexie ![]() Co innego jest też np. z wycieczkami szkolnymi. Tam czas mam tylko przed zaśnięciem, jak już wszystkie dziewczyny śpią, bo mi cholernie trudno zasnąć i zawsze ostatnia zapadam w sen. Ale jakoś mi wtedy nie brakuje tej "domowej samotności". To przychodzi dopiero kiedy wrócę już do domu, do swojego pokoju- wtedy czuję się tak fajnie i mogłabym nigdy nie wychodzić z pokoju...to uczucie oczywiście mija. Myślę,ze własnie ta równowaga jest najwazniejsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ooo tak długie wycieczki szkolne! Takie na kilka dni... Nie lubie, chyba, ze mogłabym mieszkać sama w pokoju. Na wakacjach to samo. Tzn lubię rozmowy po ciemku przed snem, ale jesli mam np przez tydzień przez 24 godziny na dobe przebywać z co najmniej kilkoma osobami, to bede drażliwa i nerwowa, ogólnie trudno bedzie ze mną wytrzymac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja na wycieczkach zawsze rano, po obudzeniu jestem dość nerwowa. Wszyscy mnie wkurzają i wolę się w ogóle nie odzywać, bo boję się, że powiem coś czego bedę potem żałować. Właśnie takie milczenie mi pomaga, trochę się "alienuję", ale przez to po niedługim czasie nabieram ochoty na rozmawianie i w ogole przebywanie w towarzystwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze kazdy czasem lubi posiedziec sam ze swoimi myslami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie chyba każda z Was,lubiących samotność mogłabym zacytować. Uwielbiam być sama,sama delektować się chwilą.Nie stronie od znajomych,jak jest okazja wyjść razem,to chętnie się wybiorę,ale po prostu nie pcham się w tłum,żeby być w centrum zainteresowania,czy żeby koniecznie pokazać,że 'mam' znajomych. Z resztą jak jestem sama,to wiem,że sobie poradzę.Jak jestem z kimś,to jakoś mam o wiele większe obawy o powodzenie jakiejś sytuacji,szczególnie problemowej.Ale także uwielbiam pracę zespołową.Takie jakby małe zaprzeczenie,ale po prostu tak mam ![]() Ostantio zaczęłam się tym martwić.No bo po prostu uwielbiam swoje towarzystwo ![]() Zaprosiłam do siebie przyjaciółkę,przyjechała do mojego miasta,w którym studiuję na dwa dni.Ledwo to zniosłam.Co za dużo,to niezdrowo.W piątek przyjeżdża przyjaciel,jeżeli będzie tak samo,wyjaśni się,że po prostu dla mnie to za ciężka sprawa być z kimś non-stop. Oczywiście,potrzebuję od czasu do czasu wsparcia,przyjació i męskiego ramienia.Ale nie na stałe,for sure. Edit:No i dodam jeszcze,że nie jestem z tych,które czekają na księcia na białym koniu.Jeżeli już,to musiałby być ktoś równie niezależny jak ja.I nieupierdliwy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Nie chcę martwić autoski tematu,ale to nie do końca dobrze. Rzoumiem posiedzieć samemu, bo wtedy człowiek może się skupić np. na nauce, pisaniu czy malowaniu obrazu. Ale jeśli lubisz siedzieć sama, myśleć o wyimaginowanym związku to już nie do końca normalne. Po 1 jak chcesz rozpocząć związek skoro siedzisz w domu? Po 2 idealizujesz i planujesz a życie jest całkiem inne, możesz się nabawić zbyt wysokich wymagań w stosunku do parnera lub nie spotkać takiego idealnego. A nie poznasz nikogo, bo nie dasz mu szansy. Play na życie trzeba realizować , a nie o nich rozmyślać. Samo się nic nie wydarzy. To na pewno. Po kolejne prowadzi cię to do myślenia magicznego, a to już kiepsko. Ludzie nadmiernie się sobą zastanawiający, analuzijący popadają w zaklęty krąg, sorki,ale mam wielu pacjentów którzy tak własnie zaczynali...schizofrenię. Nie koniecznie trzeba słyszeć głosy i widzieć myszki....brak kontaktów społecznych, przyjaciół, unikanie, siedzenie w domu, brak stałego partnera, niechęć do ludzi to wszystko czynniki ryzyka. A co będzie jak dobijesz 30-tki i nie będzie tego wymarzonego związku ? A jak praca nie będzie super fajna i super płątna ? To co świat się zawali? Domatorstwo to nie to samo co samotnisctwo i stronienie od ludzi...weekend w domku np. dla urody, czy przeczytania fascynującej książki to jedno,ale wychodzenie tylko jak już 'musisz" i to z niechęcią to już zła prognoza...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.