|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co na prezent dla pary i noworodka?
Ratujcie kobietki bo chłop mi oszala..
czekam na propozycje on myslal rodzicom kupic cos śmiesznego apropos narodzin....no a dla male??? help! josefine |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Re: co na prezent dla pary i noworodka?
Dla małej proponuję srebrną łyżeczkę z wygrawerowanym imieniem i datą urodzin (jak już ma imię). Dla rodziców - porządną flaszkę, kwiatki zwiędną, trzeba natomiast obowiązkowo wypić zdrowie małej
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Josefine, tez myslę ze spioszki lub inny gadżecik ubrankowy jest ok prezentem, ewentualnie gryzaczki i tego typu akcesoria.
Dla mamy śmiało kwiaty wystarczą no bo co niby za okazja zeby prezenty dawać?
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie, wśród znajomych ostatnio się pojawiła duża liczba małych istot, więc mam przeszkolenie w temacie i propnuję:
Książeczkę "1 rok mojego życia" - fajna sprawa, to taki albumo-pamiętnik, gdzie wkleja się zdjęcia, opsuje wszystko po koleji, odciska się nóżki, wkleja pierwsze włoski. Dobra pamiatka na przyszłość - cena w empiku okolo 30 zł. Fajna pamiątka, bo nie każda mama pamięta kiedy było pierwsze słowo (data i godzina), kiedy było 1 strzyżenie włosków itp. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
albumy na pamiatki sa ok ,ja dostałam kilka takich i żadnego nie wykorzystałam bo tak zdjecia mam w albumach i na płytach ,za to załozyłam sobie takie ładne pudełko i tam mam stare smoczki ,kartki z gratulacjami ,test ciązowy, kartke na któej zapisywalismy minuty skurczy ,świeczki z tortów urodzinowych ,odcisnięte stópki wisza w ramce na ścianie .
daty np. pierwszych stałych posiłków mam na odwrocie zdjęc bo wszytsko jest upamiętnione na fotkach. córka dostała ogromnego miska ,chyba go przerosnie po 10 urodzinach co na prezent? mądre zabawki ,edukacyjne ,moze złożycie sie w kilka osób na cos fajnego z fishera itp firm. dla taty dobry alkohol a dla mamy karton soku i kwiatki :0 pzdr. paula |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
albumy na pamiatki sa ok ,ja dostałam kilka takich i żadnego nie wykorzystałam bo tak zdjecia mam w albumach i na płytach ,za to załozyłam sobie takie ładne pudełko i tam mam stare smoczki ,kartki z gratulacjami ,test ciązowy, kartke na któej zapisywalismy minuty skurczy ,świeczki z tortów urodzinowych ,odcisnięte stópki wisza w ramce na ścianie .
daty np. pierwszych stałych posiłków mam na odwrocie zdjęc bo wszytsko jest upamiętnione na fotkach. córka dostała ogromnego miska ,chyba go przerosnie po 10 urodzinach co na prezent? mądre zabawki ,edukacyjne ,moze złożycie sie w kilka osób na cos fajnego z fishera itp firm. dla taty dobry alkohol a dla mamy karton soku i kwiatki pzdr. paula |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Super jesteście! racja z tym albumem moj chrzesniak tez taki ma! i sie kuzynka strasznie cieszy z niego, łyzeczka to tez niezly pomysl! very oryginal
jakies jeszcze propozycje?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli matka dziecka karmi je piersią, to możesz kupić jej herbatkę na laktację z Hippa oraz soczki dla karmiących mam, kwiaty. Do tego jeszcze kartka z gratulacjami. Dziecku można kupić maskotkę, pozytywkę, ubranka, grzechotkę, gryzak, album na zdjęcia.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam kwiaty i jak tylko goście poszli to wyniosłam je jak najdalej bo szczerze powiedziawszy jakoś tak po porodzie denerwował mnie ich bardzo intensywny zapach
Jeżeli koniecznie chcecie kupić coś dla mamy to z takich fajniejszych prezentów to mam np. koszulkę z napisem WSPANIAŁA MAMA. A dla dzidziusia? Łyżeczka jest bardzo fajna (Ulka dostała jeszcze przed narodzinami, teraz zbieramy się żeby oddać do wygrawerowania, imię, datę urodzenia, wagę, wzrost). Gryzaczków i grzechotek to dzieciak dostanie pewnie dużo. Myślę, że rewelacyjnym pomysłem jest zabawka edukacyjna, tak jak poradziła Paula. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Dla malucha: jakieś fajne ubranko, zabawkę edukacyjną itp.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: co na prezent dla pary i noworodka?
dziecku chyba kupuje sie jakies ubranko, ale uwazam ze pamiatkowy album pierwszy rok zycia to tez dobry pomysl. o kupowania prezentów rodzicom jeszcze nigdy nie słyszałam...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
hej! wiem ze jest taki zwyczaj ale , w jakim celu kupuje sie dziecku srebrną łyżeczkę?????
)
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze dziecko ma juz rok tak samo jak ten wątek
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Tutaj sa super prezenty dla noworodka, pomysłowe i napewno niepowtarzalne, torty z pampersów, praktyczne i tak prześliczne, ze chce się je schrupać
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Tutaj sa super prezenty dla noworodka, pomysłowe i napewno niepowtarzalne, torty z pampersów, praktyczne i tak prześliczne, ze chce się je schrupać http://m900104225_tort_pieluszkowy_z__grati.html ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Tutaj sa super prezenty dla noworodka, pomysłowe i napewno niepowtarzalne, torty z pampersów, praktyczne i tak prześliczne, ze chce się je schrupać http:/ieluch_pampers_grati.html Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2010-02-05 o 21:42 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reklama proponuje zgłębić regulamin.
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2010-02-05 o 21:43 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

jakies jeszcze propozycje?

proponuje zgłębić regulamin.