|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
herbata zielona - odwadnia???![]() Ostatnio przeczytalam gdzies (albo uslyszalam?), ze kawa i herbata odwadniaja organizm. Jak to sie ma do zielonej herbaty? I do czerwonej? A jezeli to prawda, to ile w takim razie powinnam pic wody mineralnej, zeby bylo ok? (nie wyobrazam sobie zycia bez herbaty zielonej i bez kawki tez) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: herbata zielona - odwadnia???
Zieloną piję już pewnie ze dwa lata i lepiej mi po niej niż po czarnej. Ostatnio czytałam, że zielona nie odwadnia i lepiej gasi pragnienie niż czarna. Nie wiem jak sprawa ma się z czerwoną, ja się w ogóle po niej bardzo źle czułam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
co za nick
![]() z tego co mi wiadomo zielona herbata ma zgoła inne właściwości niż czarna, więc nie sugeruj się własnościami czarnej przy ocenie zielonej.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odzew
![]() Ja tez zawsze swietnie sie czuje po wypiciu zielonej (czarnej prawie w ogole nie pije); ale wolalam sie upewnic, bo troche mnie zbila z tropu ta informacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Z tym odwadnianiem to tak: kawa i herbata zielona maja działanie moczopędne, stąd niby odwadniają, maja działnie wyszczuplające dzięki zawartości kofeiny, ja nie pije kawy, zamist niej zieloną.czerwona Pu-erh działa na innej zasadzie, to tzw. spalacz tłuszczu.ja piję duzo wody i zielonej herbatki, jesetm jej maniczka, czuję się świetnie.
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.