|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
żarłoczność...
dziewczynki, pomocy!!!od jakiegos czasu mam problem z wilczym apetytem..jak zaczne jesc,nie potrafie skonczyc, pakuje w siebie co popadnie. Nie wiem czym to jest spowodowane, bo nie nerwami. macie jakis pomysl zeby powstrzymac moje łakomstwo?pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Re: żarłoczność...
Może masz mieć okres słonko ? ja tak zawsze mam w czasie nieszczęsnego PMS (który jest dla mnie baaardzo zły, nie wspominając już o otoczeniu
![]() ![]() Żadne oszukiwaniie organizmu niwieele pomaga (nio np picie dużo wody- jak sie wypije to niiby żołądek jest zapchany, ale jak chcesz zjeść to i tak zjesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
och, ja w ogole nie potrafie oszukac organizmu...okres ciezko znosze, ale jestem wlasnie po.No coz, pewnie bede musiala zaczac cwiczyc silna wole...ale to takie truuuudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Spróbuj odwracać czymś swoją uwagę - zajmij się czymś innym, a najlepiej wyjdź z domu.
Jeśli jesz z nerwów, poszukaj czegoś o technikach relaksacyjnych. Jeśli z nudów, planuj sobie zajęcia na następny dzień - sprzątanie, kino, ciekawą książkę (w parku, nie w pobliżu lodówki!), wizyta u krewnych, spotkanie ze znajomymi etc, tak, żebyś zawsze miała coś, do czego musisz się przygotować i czym musisz się zająć, zamiast wciągać zawartość lodówki. Nie kupuj kalorycznych przekąsek(i poproś o to rodzinę), jak wtrząchniesz dwa kilo nawet najsłodszych owoców, to i tak lepiej, niż dwa pudełka ciastek! Jeśli już musisz kupować ciastka, kup malutkie opakowanie, np. dwie delicje czy ciasteczka Lu. Kupisz duże pudełko=zjesz duże pudełko, nie ma mocnych. Jedz o stałych porach, 5-6 razy dziennie, (małe ilości oczywiście) tak, żeby nigdy nie czuć głodu (wtedy nie rzucisz się na jedzenie). Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
benny dzięki za radę, starałam się dzisiaj zastosować...rzeczywiście , jak wychodzę z domu myśle znacznie mniej o żarciu..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.