spinning- proszę o pomoc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 13:07   #1
justineee85
Raczkowanie

spinning- proszę o pomoc

Hej, jakiś czas przeglądam to forum i widzę, że ogromna część z Was zna się "na rzeczy" jeśli chodzi o sport, ruch.
Chciałabym otworzyć własną działalność, która byłaby ukierunkowana na spinning (grupowa jazda na rowerkach). Zastanawiam się czy coś takiego miałoby szansę przetrwania?
1)Czy chciałoby Wam się chodzić do miejsca w którym nie byłoby fitnessu jako takiego...tylko właśnie zajęcia na rowerach?

2)Czy miałybyście jakieś sugestie co powinno w takim miejscu się znajdować poza oczywiście rowerkami i instruktorem?
Np. chciałabym stworzyć klimat, który uprzyjemniłby ćwiczenia i np. nie wiem czy wolałybyście ćwiczyć tradycyjnie przyglądając się sobie w lustrach na ścianach, czy może wolałybyście tv mieć przed sobą? Jeśli tv to wolałybyście, żeby np puścić filmik, który pozwoliłby Wam się wczuć w jazdę, np. jakis zmieniający się krajobraz...raz byłaby to wycieczka w góry raz do lasu a raz brzegiem oceanu czy może jakieś teledyski, ale musiałyby być przyciszone żeby było słychać instruktora, no ale tu byłaby muzyka, szybka energiczna, w rytm której można by pedałować albo coś

3)Czy wolałybyście normalne światło na sali, czy może takie przygaszone....bo chwilę pomyślałam o projekcji przed osobami ćwiczącymi właśnie jakiś krajobrazów (albo filmy? teledyski?) a do projekcji fajnie byłoby, żeby światła były przygaszone...ale czy to by nie przeszkadzało Wam w ćwiczeniach?

Może jakieś inne sugestie, co powinna zawierać taka sala, może pomysły na rozszerzenie oferty? Jak wyglądałyby Wasze wymarzone ćwiczenia spinningowe?

Dodam, że poza spinninigiem przewiduje 2 kapsuły body-space i 2 lub 3 sauny infrared, które także sprzyjają chudnięciu, pomagająw walce z cellulitem. Czy taki "salon" by Was interesował czy może wolicie tradycyjne fitnessy gdzie zajecia są bardziej zróżnicowane?

Będę wdzięczna za każdą wypowiedź
justineee85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 17:36   #2
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: spinning- proszę o pomoc

hej
ja chodze regularnie na spinning i w tamtym klubie zawsze jest komplet-trzeba sie zapisywac czasem z tygodniowym wyprzedzeniem
światło- jest takie dyskotekowe, kolorowe, strasznie mnie wkurza

mysle,ze bierznie i spinning to za malo-pomysl o zajeciach fitness oraz masażach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 21:42   #3
201703061232
Konto usunięte

Krajobrazy zmieniające się byłyby super. Instruktor zawsze moze zaprosic na wycieczkę np w góry. Uważam, że sam spining to za mało, fitness i siłownia do tego. W zasadzie odwrotnie spinning do siłowni i fitnessu
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 21:07   #4
Gosiaczek1973
Przyczajenie

chodze na rowerki, wole naturalne swiatlo. U nas odbywa sie to tak ze jazda trwa 30 min a potem sa cwiczenia na uda i brzuchy, ewentualnie jedziemy 45 min i brzuchy. Rzadko kto zapisuje sie na cala godzine rowerow. Widoki moglyby byc. To na pewno ciekawsze od wpatrywania sie w lustro. Mysle ze rowerki to moze byc troche za malo, jeszcze jakis inny rodzaj treningu by sie przydal.Bardzo zle sie jedzie jak jest slabe swialo. Zima bylo slabe sztuczne oswietlenie i mnie strasznie meczylo, denerwowalo. Musi byc jasno zeby byla energia.
Gosiaczek1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 07:01   #5
justineee85
Raczkowanie

czyli tak, z tego co sie dowiedziałam to przed samą jazdą instruktor prowadzi rozgrzewkę, później jazda i rozciąganie na koniec. Załóżmy że to będzie trwać 40 min, a po skończonej jeździe rozumiem, że część osób przenosi się na salę fitness gdzie prowadzone są zajęcia na brzuch lub uda?
Poza spinningiem, chciałam otworzyć także zajęcia z erotic dance/strip aerobic, polo dance, step i krav mage, mieć jedną sale gdzie będzie kapsuła body Space i ze 2 sauny infrared. Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły na zajęcia, które można by prowadzić w takim clubie? Siłownia póki co odpada ze względu na brak funduszy
justineee85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 14:51   #6
z!elOna
Raczkowanie

a może sama przeszła bys się na takie zajęcia do kilku klubów i zobaczyła jak to wygląda. Tak by było chyba najlepiej. Same zajęcia taneczne? A może jakiś fitnes?

Sama myślałam żeby się zapisac na te rowery.
z!elOna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 16:07   #7
poldzik
Zadomowienie

sam spinning... to musialoby byc wiele lekcji dziennie zeby ci sie kasa za rowerki zwrocila drogie one sa
u mnie w klubie pedalujemy zawsze wieczorem a swiatlo jest przycmione, niebieskie - ale to takze ze wzgledu na temperature, sztuczne swiatlo jednak grzeje, a klimatyzacja zbyt zdrowa nie jest.. no i nie ma ani luster ani filmikow - rowery sa ustawione "w podkowe" i patrzymy na siebie nawzajem. mi sie podoba, ale to juz jak kto lubi...
podobaja mi sie pomysly z tancem erotycznym itd. ale mysle ze klub bylby kompletny z (nawet niewielka) silownia..
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości