|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
spinning- proszę o pomoc
Hej, jakiś czas przeglądam to forum i widzę, że ogromna część z Was zna się "na rzeczy" jeśli chodzi o sport, ruch.
Chciałabym otworzyć własną działalność, która byłaby ukierunkowana na spinning (grupowa jazda na rowerkach). Zastanawiam się czy coś takiego miałoby szansę przetrwania? 1)Czy chciałoby Wam się chodzić do miejsca w którym nie byłoby fitnessu jako takiego...tylko właśnie zajęcia na rowerach? ![]() 2)Czy miałybyście jakieś sugestie co powinno w takim miejscu się znajdować poza oczywiście rowerkami i instruktorem ![]() Np. chciałabym stworzyć klimat, który uprzyjemniłby ćwiczenia i np. nie wiem czy wolałybyście ćwiczyć tradycyjnie przyglądając się sobie w lustrach na ścianach, czy może wolałybyście tv mieć przed sobą? Jeśli tv to wolałybyście, żeby np puścić filmik, który pozwoliłby Wam się wczuć w jazdę, np. jakis zmieniający się krajobraz...raz byłaby to wycieczka w góry raz do lasu a raz brzegiem oceanu ![]() ![]() 3)Czy wolałybyście normalne światło na sali, czy może takie przygaszone....bo chwilę pomyślałam o projekcji przed osobami ćwiczącymi właśnie jakiś krajobrazów (albo filmy? teledyski?) a do projekcji fajnie byłoby, żeby światła były przygaszone...ale czy to by nie przeszkadzało Wam w ćwiczeniach? Może jakieś inne sugestie, co powinna zawierać taka sala, może pomysły na rozszerzenie oferty? Jak wyglądałyby Wasze wymarzone ćwiczenia spinningowe? Dodam, że poza spinninigiem przewiduje 2 kapsuły body-space i 2 lub 3 sauny infrared, które także sprzyjają chudnięciu, pomagająw walce z cellulitem. Czy taki "salon" by Was interesował czy może wolicie tradycyjne fitnessy gdzie zajecia są bardziej zróżnicowane? Będę wdzięczna za każdą wypowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spinning- proszę o pomoc
hej
ja chodze regularnie na spinning i w tamtym klubie zawsze jest komplet-trzeba sie zapisywac czasem z tygodniowym wyprzedzeniem światło- jest takie dyskotekowe, kolorowe, strasznie mnie wkurza mysle,ze bierznie i spinning to za malo-pomysl o zajeciach fitness oraz masażach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Krajobrazy zmieniające się byłyby super. Instruktor zawsze moze zaprosic na wycieczkę np w góry. Uważam, że sam spining to za mało, fitness i siłownia do tego. W zasadzie odwrotnie spinning do siłowni i fitnessu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
chodze na rowerki, wole naturalne swiatlo. U nas odbywa sie to tak ze jazda trwa 30 min a potem sa cwiczenia na uda i brzuchy, ewentualnie jedziemy 45 min i brzuchy. Rzadko kto zapisuje sie na cala godzine rowerow. Widoki moglyby byc. To na pewno ciekawsze od wpatrywania sie w lustro. Mysle ze rowerki to moze byc troche za malo, jeszcze jakis inny rodzaj treningu by sie przydal.Bardzo zle sie jedzie jak jest slabe swialo. Zima bylo slabe sztuczne oswietlenie i mnie strasznie meczylo, denerwowalo. Musi byc jasno zeby byla energia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
czyli tak, z tego co sie dowiedziałam to przed samą jazdą instruktor prowadzi rozgrzewkę, później jazda i rozciąganie na koniec. Załóżmy że to będzie trwać 40 min, a po skończonej jeździe rozumiem, że część osób przenosi się na salę fitness gdzie prowadzone są zajęcia na brzuch lub uda?
Poza spinningiem, chciałam otworzyć także zajęcia z erotic dance/strip aerobic, polo dance, step i krav mage, mieć jedną sale gdzie będzie kapsuła body Space i ze 2 sauny infrared. Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły na zajęcia, które można by prowadzić w takim clubie? Siłownia póki co odpada ze względu na brak funduszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a może sama przeszła bys się na takie zajęcia do kilku klubów i zobaczyła jak to wygląda. Tak by było chyba najlepiej. Same zajęcia taneczne? A może jakiś fitnes?
Sama myślałam żeby się zapisac na te rowery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
sam spinning... to musialoby byc wiele lekcji dziennie zeby ci sie kasa za rowerki zwrocila
![]() ![]() u mnie w klubie pedalujemy zawsze wieczorem a swiatlo jest przycmione, niebieskie - ale to takze ze wzgledu na temperature, sztuczne swiatlo jednak grzeje, a klimatyzacja zbyt zdrowa nie jest.. no i nie ma ani luster ani filmikow - rowery sa ustawione "w podkowe" i patrzymy na siebie nawzajem. mi sie podoba, ale to juz jak kto lubi... podobaja mi sie pomysly z tancem erotycznym itd. ale mysle ze klub bylby kompletny z (nawet niewielka) silownia.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.