![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nie ma seksu, nie ma związku..
Dowiedziałam się od mojego chłopaka, że jak nie będę mu dawać to się długo nie pospotykamy- dosłownie w tej formie. To był dla mnie szok. Wiedziałam, że seks dla niego jest bardzo ważny, ale poczułam się jakby to było ważnejsze ode mnie, a nawet, że jestem tylko do tego...
Kocham go, od dłuższego czasu już współżyjemy i też lubię ten rodzaj bliskości jednak priorytetem w związku to dla mnie nie jest. Mam w głowie mętlik- mam się teraz zastanawiać za każdym razem jak będę chciała powiedzieć, że jestem zmęczona bo może mnie zostawi? a co z sytuacjami kiedy np nie mogłabym się z nim kochać? też mnie zostawi? To takie przykre usłyszeć coś takiego od osoby którą się kocha... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie ma seksu, nie ma związku..
Cytat:
Forma wypowiedzi: beznadziejna. Nie wiem, jaki był konkretnie kontekst tej rozmowy (choć w zasadzie jaki by nie był, to sformułowanie beznadziejne). Jednak dochodząc do sensu i tytułu wątku - zasadniczo dla mnie bez seksu nie ma zwiazku. Nie mówię o sytuacjach "przejściowych niedyspozycji" bo to się "nie liczy" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chciałbyś być prawdziwie kochaną, być najważniejszą i OSOBĄ a nie tylko ciałem. Jak nie Twoje, to inne... ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Poza tym Twój wstęp do komentarza jest beznadziejny... Edytowane przez tinpanalley Czas edycji: 2012-07-03 o 09:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie pisze. Dlatego mówię, że nie wiem, jaki był kontekst tej rozmowy. No cóż, i chyba trochę nie zrozumiałaś mojego komentarza. Miałam na myśli, że forma JEGO wypowiedzi (czyli słowa o dawaniu) beznadziejne. Stwierdzenie "forma wypowiedzi" było nawiązaniem do tego, że cytując - on w tej FORMIE, co Autorka pisze się wypowiedział.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Burak ten twój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
dosłownie powiedział Ci "nie będziesz mi dawała, to nie będziemy razem" ? Szczyt subtelności i delikatności. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem tak jak napisała Klempaa facet po prostu w sposób beznadziejny sformułował swoje myśli, ale pośrednio uważam tak samo... Nie byłabym z facetem w związku, jakby seks to był tylko 1 szybki numerek raz na miesiąc pod kołdrą... I z pewnością Twojemu facetowi nie chodziło o sytuacje typu, jesteś chora, masz jakieś problemy zdrowotne, które uniemożliwiają uprawianie seksu, ciąża, jakieś poważne problemy życiowe, przez które seks to ostatnie o czym myślisz i na co masz ochotę, tylko po prostu mówił o sytuacji gdybyś była zdrowa, piękna, młoda i po prostu nie lubisz seksu, On jest facetem które ma duże potrzeby seksualne, a Ty traktujesz seks jak pańszczyznę, bo niestety ale w takiej sytuacji podobny związek nie ma racji bytu, prędzej czy później takie niedopasowanie będzie sutkowało flustracją, kłótniami itp.
Ale jeżeli aż tak bardzo przeżyłaś jego słowa, to moim zdaniem też powinnaś go o to jak najszybciej zapytać co miał na myśli mówiąc Ci coś takiego i nie tu na forum, ale jemu głośno przedstawić swoje obawy ![]() Edytowane przez jancia3 Czas edycji: 2012-07-03 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#10 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie to zależy czy taki był kontekst. Jesli facetowi zależy tylko i wyłącznie na posówaniu Cię dzień i noc to olej. Jeśli jest to ważny aspekt w związku czy dodatek, to rozminęliście się w temperamentach i tyle.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest w końcu chłopak, czy tylko się jak powiedział, "spotykacie"? Gdyby mój użył sformułowania "będziesz mi dawać", zapaliłaby mi się czerwona lampka z napisem "brak szacunku".
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Co za beznadziejny typ... Serio dosłownie ujął to w takich słowach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Autorko, wiem że go kochasz, ale tutaj powinien zwyciężyć rozsądek, ktoś kto chce, abyś "mu dawała" uprzedmiotawia Cię, nie szanuje, stosuje emocjonalny szantaż, wykorzystując Twoje uczucia.
Szkoda Twojego czasu, dla kogoś kto jest zwykłym prostakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja zaskoczę i zadam pytania takie:
1. Autorko jaki masz temperament? 2. Czy istniały sytuacje, że miałaś ochotę a tego nie robiłaś? Dlaczego? (tyko szczerze) 3. Czy "manipulowałaś" seksem używając go jako karta przetargowa? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
normalnyFacet
Bardziej niż Twoje pytania zaskakujący jest fakt, że szukasz usprawiedliwienia dla chama. O swoich niespełnionych/dużych potrzebach można mówić z kulturą i subtelnością do bliskiej osoby. A on powiedział jak do kumpli o prostytutce, którą zwolni jak go nie zadowoli....... I autorka napisała, ze lubi ten rodzaj bliskości, więc to może być sugestią odpowiedzi na Twoje pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Bo, cytując klasyka, "baby to ch.je"
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Sytuacja w której zostało wypowiedziane to magiczne zdanie to nie było nic nadzwyczajnego-trochę sobie żartowaliśmy, gdy nagle on to powiedział...na początku jeszcze myślałam, że to żart, ale zaraz dotarło do mnie, że jednak nie.... Oczywiście tłumaczył się, że on to ma duże potrzeby i że dla niego seks i uczucia są w związku razem na 1. miejscu...
Ja rozumiem, że facet ma jakieś potrzeby, ja też mam przecież swoje! nigdy nie było sytuacji, żebym mu odmówiła, mi to też sprawia przyjemność więc nie wiem skąd w ogóle takie tłumaczenia. Jeśli chodzi o temperament, zawsze mi się zdawało, że mamy podobny. Boli mnie tylko jedna rzecz- jak ja mam teraz normalnie, bez żadnych obaw się z nim spotykać, jak mu teraz zaufać? Skąd ja mam wiedzieć, że jak wyjadę na parę miesięcy nie pocieszy się z inną? Czuję jakby był ze mną dla seksu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Powiedziałaś mu to? Zapytałaś, dlaczego właściwie z tym wyskakuje, skoro nie było takich sytuacji?
Byłby foch, gdybyś nie chciała, nie miała ochoty? Koniec związku, bo nie masz humoru na seks? Pociągnęłabym temat dalej. Skoro masz wątpliwości w kwestii zaufania do niego - skąd się one biorą? Mój facet też ma duże potrzeby, a jednak mam co do niego pewność, że jeśli zdarzyłyby się sytuacje losowe, zadowoliłby się inaczej (niekoniecznie z kimś innym), nie rezygnując ze mnie - bo jestem dla niego warta więcej. Skoro seks i uczucia to u niego naczynia połączone, to nie powinnaś mieć wątpliwości, że w razie czego pójdzie sobie gdzie indziej. A skoro je masz, to chyba nie jesteś do końca pewna jego uczuć...? Kup mu na wszelki wypadek gumową lalę, żeby za przeproszeniem (używając jego subtelnych sformułowań), miał gdzie zamoczyć.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale skoro autorka już napisała co i jak to... Moim zdaniem facet niepotrzebnie z takim tekstem wyskakiwał (skoro autorka w NORMALNYCH sytuacjach mu nie odmawiała). Sam go nie rozumiem. Autorko radzę Ci z nim pogadać szczerze o co mu chodziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Właśnie. Seks w związku być musi, bo moim zdaniem jest to dopełnienie, ale zdarzają się sytuacje, kiedy nie zawsze można.
Większość facetów ma duże potrzeby, mój zresztą podobnie, ale nie wyobrażam sobie, że odnosi się do mnie w ten sposób tłumacząc się jeszcze swoimi dużymi potrzebami. To, że nie jesteś w tej chwili pewna jego uczuć i nie masz do niego do końca zaufania to zrozumiałe. Na początek proponowałabym pociągnąć dalej ten temat, porozmawiać z nim jeszcze, dopytać, ale nie sądzę, żeby z tego coś jeszcze wyniknęło. Na pewno zdarzy Ci się w przyszłości jakiś wyjazd i będziesz martwiła się czy Twój partner radzi sobie z dużymi potrzebami seksualnymi. Ja od ponad roku jestem w związku na odległość, gdyby mój facet wyjechał mi tak chamskim tekstem, to nie wyobrażam sobie jak mielibyśmy to kontynuować, pomimo tego, że jestem bardzo do niego przywiązana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niestety wygląda na to, że facet myśli fiutem.
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niestety wygląda na to, że facet myśli fiutem.
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Burak, cham, nie wiem jak jeszcze nazwać kogoś takiego.
Nie rozumiem w ogóle czemu mają służyć przy okazji tego wątku debaty 'czy seks jest ważny czy nie'. Dla jednego jest bardzo, dla innego mniej, dla jeszcze innego wcale. Ale tu wcale nie o to chodzi (z resztą, Autorka pisze, że u nich w związku seks jest i nic w tej kwestii się nie zmienia, że nie ma go za mało, ba, facet nie mówi nawet o tym, że jest mu mało)- nie, tu chodzi o to, że koleś jest ostatnim dupkiem ( a ciśnie się na usta dużo mniej cenzuralne słowo). Nie mam pojęcia jak można w ogóle po takim stwierdzeniu partnera zastanawiać się , czy o zgrozo, próbować usprawiedliwiać takie zachowanie. Mówić o swoich potrzebach trzeba, nawet jeśli to będą słowa krytyki dla tej drugiej osoby, ale ludzie, nie w taki sposób, nie traktując drugą, rzekomo najbliższą osobę jak śmiecia. Porozmawiac z nim, ale o czym? Kurczę, przecież to nie była kłótnia, to nei był wybuch zlości, że coś tam facet w nerwach palnął. On zupełnie świadomie odezwał się do swojej dziewczyny jak do pierwszej lepszej prostytutki. O czym tu rozmawiać... "Kochanie czemu nie masz do mnie za grosz szacunku"? Coraz mniej mnie dziwi, że tyle jest wszędzie dokoła patologicznych związków i rodzin, skoro już na takim etapie niektórzy pozwalają się tak traktować. Nie zostałabym z kimś takim ani dnia dłużej i w głowie się nie mieści jak można po czymś takim zastanawiać się co dalej... Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2012-07-03 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Meravigliosa creatura
|
Po takim tekście to bym mu powiedziała, że "dawać" to ja mu mogę kopa w cztery litery za chamstwo, bo jak już to ja się "kocham" a nie "daję".
Nie wyobrażam sobie wprawdzie związku bez w miarę regularnego seksu, ale nie wyobrażam sobie też związku z kimś, kto jest ze mną tylko dla seksu. Oczywiście dopuszczam spotykanie się tylko dla seksu, ale wtedy nie nazywam tego związkiem. I nawet w takiej luźnej sytuacji nie pozwalam na burackie zachowanie i brak szacunku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.