|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pomoc -angielski
hej
![]() ![]() sa to pytania do obrazka na mature (obrazek przedstawia impreze w domu) 1) Are the people good friends? Why do you think so? moja odpowiedz: Yes, they are as they're seeing ean other after work, drinking caffee together and having fun. It is clear that they're enjoying being together 2) What makes a good friends? juz nie dotyczy obrazka i kompletnie nie wiem jak dobrze odp na pytanie.. - A friend is someone, who you can trust. A friend in need is a friend indeed. A good friend is somebody who is always helpful, gives good advice, cheers you up when you're sovvouful. "fiends are like unvisible angles, who don't let us fall when our wings forget how to fly" Edytowane przez Mini1991 Czas edycji: 2010-02-05 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc -angielski
Cytat:
w 2 nawet nie podałaś pytania, ale co do cytatu to skrzydła pisze sie przez "g"- wings |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o treść odpowiedzi to ok, bo przecież masz odpowiadać swoimi zdaniami i mówić to co myslisz, dlatego wskazane jest żebyś posługiwała się wyrażeniami typu I think, In my opinion, It seems to me. Ale gramatycznie zdania są niepoprawne. Powinno być tak (nie ingeruję w treść):
1. Yes, I think that they are good friends as they' re meeting after work, drinking coffee together and having fun. It is clear then that they enjoy being together. 2. Jest w miarę ok. Jeśli masz jeszcze jakiś problem to mogę pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dziekuje bardzo..
![]() a myslisz ze pyt drugie to prawidłowa odp na to pytanie?? bo troche tam zagmatwałam.. nie wiedziałam co napisac hmm nawet po polsku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Treściowo odpowiedzi są na temat. Ale mam nadzieję że nie będziesz tego oddawać pisemnie, bo błędów tam całe mnóstwo.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
niestety pisemnie.. a co jest nie tak..?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
W sumie głównie to były literówki, pewnie zrobione przez nieuwagę. Poprawiłam to co zauważyłam.
![]() ![]() 1) Are the people good friends? Why do you think so? Yes, in my opinion they are good friends, as they're seeing each other after work, drinking coffee together and having fun. It is clear that they enjoy being together. W tej drugiej części pojedyncze zdania brzmiały nieźle ale jakoś nie za bardzo się ze soba łączyły. Zrobiłam małą przeróbkę twojego tekstu, starając się jakoś je ze sobą powiązać. 2) What makes a good friends? juz nie dotyczy obrazka i kompletnie nie wiem jak dobrze odp na pytanie.. - A friend is someone, who you can trust. According to an old saying:a friend in need is a friend indeed, and it is true- a good friend is somebody who is always helpful, gives good advice, cheers you up when you're sovvouful. jakie to miało być słowo? woeful? rueful?uncheerful? Napisz co chciałaś powiedzieć to podpowiem ![]() You really know the worth of a friendship when you're in trouble- a real friend will never leave you. Someone once said: "friends are like unvisible angles, who don't let us fall when our wings forget how to fly" and I think it's a beautiful definition of a real friendship. Oczywiście jesli w mojej wersji ktoś jeszcze zauważył błędy, to poprawiajcie (Chyba że wszyscy jesteście wyznawcami irytującej zasady "nie odrabiamy tu prac domowych") ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
"friends are like invisible angles, who don't let us fall when our wings forget how to fly"
Wydaje mi się, że pisze się "invisible", ale głowy nie dam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.