DIETA od 03.01.2014 r. - Kto ze mną ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 12:03   #1
claudiaxoxo
Przyczajenie

Thumbs up

DIETA od 03.01.2014 r. - Kto ze mną ?

Cześć dziewczyny
Więc może tak...chciałabym schudnąć jakieś 7/9 kg, ale tak naprawdę nie mam jeszcze pomysłu na siebie. Na pewno trochę więcej ruchu, chociaż nie ukrywam, że wizja ćwiczeń i męczenia się mnie przeraża, ale czego się nie robi dla idealnego wyglądu. Mam zamiar odstawić wszelkie słodycze i z tym będzie mi ciężko, bo jestem łasuchem i ciężko jest mi odmówić sobie batonika, kawałka ciasta. Często robię to nieśawiadomie, dopiero kiedy zjem czuję wyrzuty... no i moje ulubione fast foody, które zdarza mi się jeść dosyć często ze względu na moje lenistwo i brak czasu na ugotowanie sobie obiadu, bo to przecież szybki, niedrogi i niestety smaczny sposób, żeby zapchać żołądek. Trzeba pozbyć się tych świńst z jadłospisu Mam zamiar rano na czczo, 20 minut przed śniadaniem pić ciepłą wodę z cytryną, która wspomaga trawienie, oczyszcza skórę, a nawet więcej, redukuje zmarszczki i rozświetla. Ciekawa jestem czy przy regularnym piciu rzeczywiście takie efekty będą

Więc kto zaczyna ze mną?
Ma ktoś jakieś pomysły jak efektownie schudnąć? Co robić? Co jeść?
Wierze, że razem nam się uda!

Edytowane przez claudiaxoxo
Czas edycji: 2013-11-08 o 12:04
claudiaxoxo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 20:41   #2
ivix
Przyczajenie

Dot.: ODCHUDZANIE - razem raźniej

Cytat:
Napisane przez claudiaxoxo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Więc może tak...chciałabym schudnąć jakieś 7/9 kg, ale tak naprawdę nie mam jeszcze pomysłu na siebie. Na pewno trochę więcej ruchu, chociaż nie ukrywam, że wizja ćwiczeń i męczenia się mnie przeraża, ale czego się nie robi dla idealnego wyglądu. Mam zamiar odstawić wszelkie słodycze i z tym będzie mi ciężko, bo jestem łasuchem i ciężko jest mi odmówić sobie batonika, kawałka ciasta. Często robię to nieśawiadomie, dopiero kiedy zjem czuję wyrzuty... no i moje ulubione fast foody, które zdarza mi się jeść dosyć często ze względu na moje lenistwo i brak czasu na ugotowanie sobie obiadu, bo to przecież szybki, niedrogi i niestety smaczny sposób, żeby zapchać żołądek. Trzeba pozbyć się tych świńst z jadłospisu Mam zamiar rano na czczo, 20 minut przed śniadaniem pić ciepłą wodę z cytryną, która wspomaga trawienie, oczyszcza skórę, a nawet więcej, redukuje zmarszczki i rozświetla. Ciekawa jestem czy przy regularnym piciu rzeczywiście takie efekty będą

Więc kto zaczyna ze mną?
Ma ktoś jakieś pomysły jak efektownie schudnąć? Co robić? Co jeść?
Wierze, że razem nam się uda!
polecam bloga http://odchudzanierazemrazniej.blogspot.com/
ivix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 08:26   #3
zrzuc brzuch
Raczkowanie

Dot.: ODCHUDZANIE - razem raźniej

Postaraj się pić więcej wody 2 do 3 litrów, no i aktywność fizyczna jest wskazana to bardzo pomoże uzyskać wymarzone efekty. Odnośnie fast foodów to ostatnio robiłam "fast foodowe" zapiekanki w fit wersji http://zrzucbrzuch.blogspot.com/2014...o-mozliwe.html
Stary 2014-01-03, 16:48   #4
jagusia_24
Raczkowanie

DIETA od 03.01.2014 r. - Kto ze mną ?

Witajcie .

Założyłam to konto, aby nie zmagać się z dietą sama. Po świątecznym objadaniu się przyszedł dla mnie czas na dietę, najwyższy czas, bo pobiłam swój rekord wagowy. Moja waga to 67 kilo, cel ---> 52, czyli waga jaką miałam 1,5 roku temu, a odrobiłam ją po wcześniejszej diecie powolutku, ale niestety skutecznie i z nadwyżką. Co było powodem ... zapewne: "Raz sobie zjem to się nic nie stanie" i raz się przerodziło w razy kilkanaście, kilkadziesiąt, aż przyniosło "efekty". Mam nadzieję, że dołączycie do mnie i razem - będzie nam raźniej .
jagusia_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 01:05   #5
smutnaja88
Rozeznanie

Dot.: DIETA od 03.01.2014 r. - Kto ze mną ?

Cytat:
Napisane przez jagusia_24 Pokaż wiadomość
Witajcie .

Założyłam to konto, aby nie zmagać się z dietą sama. Po świątecznym objadaniu się przyszedł dla mnie czas na dietę, najwyższy czas, bo pobiłam swój rekord wagowy. Moja waga to 67 kilo, cel ---> 52, czyli waga jaką miałam 1,5 roku temu, a odrobiłam ją po wcześniejszej diecie powolutku, ale niestety skutecznie i z nadwyżką. Co było powodem ... zapewne: "Raz sobie zjem to się nic nie stanie" i raz się przerodziło w razy kilkanaście, kilkadziesiąt, aż przyniosło "efekty". Mam nadzieję, że dołączycie do mnie i razem - będzie nam raźniej .
Dołączam się. Ile mierzysz? Jakie masz założenia?
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 13:37   #6
jagusia_24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smutnaja88 Pokaż wiadomość
Dołączam się. Ile mierzysz? Jakie masz założenia?
Właśnie dzisiaj planuję się zmierzyć ... .

Założenie to MINIMUM 12 kg w dół-- > 55 kg

Dieta żadna "nazwana" typu "Dukana", "Kopenhaska" inne takie. Sama ustalam to, co jem i w jakich ilościach, 5 posiłków dziennie - właśnie filet z kurczaka w piekarniku się robi na obiadek .

A Ty? Ile chcesz zrzucić ? Stosujesz jakąś konkretną dietę ??

Edytowane przez jagusia_24
Czas edycji: 2014-01-04 o 14:00
jagusia_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 14:20   #7
dww2
Przyczajenie

Hej dziewczynki

Ja również jako postanowienie Noworoczne postanowiłam "być laską" jak 3 lata temu czyli ważyć nie więcej niż 51kg :P Aktualnie moja waga to 61,5 kg (przynajmniej taka była 03.01.14) a jestem niziutka bo zaledwie 156cm.
Diety żadnej również nie stosuje, po prostu nie wcinam jak opętana hihi.

Damy radę prawda?
dww2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 20:11   #8
Chocolate77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagusia_24 Pokaż wiadomość
Witajcie .

Haha, skąd ja to znam!!! "Raz sobie zjem, to nic się nie stanie"... Albo: "Oj tam, od jednego pączka nie przytyję..." I zawsze "dziś jeszcze zjem... ale od JUTRA wielka dieta"
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 01:14   #9
smutnaja88
Rozeznanie

Ja bez konkretnej diety. Po prostu 5 razy dziennie, lekkostrawnie.

Do tego 1x tyg. aqua aerobic, 1xtyg. fat burning i 1xtyg. squash....

Myślicie, że tyle sportu wystarczy, czy coś jeszcze dodać?
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości