![]() |
#1 |
Władca Wizażu
|
![]() Gdzie ćwiczyły wizażanki?
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2014-12-27 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie ćwiczyły wizażanki?
Zumba też się łapie? :p
Miejscowość: Olsztyn Miejsce/zajęcia: SP 34 Krótka ocena: 6 + ![]() Opinia: Super zajęcie, instruktorka mega pozytywna. Zawsze uśmiechnięta, super układy ![]() Koszt: 8 zl za jedne zajęcia Inne informacje: Nie łapie się na żadne karty, ale 8 zł to malo :p Zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu : wtorek, czwartek na 19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Miejscowość: Sosnowiec
Miejsce Poziom450, ul. Narutowicza 51 Zajęcia: PBU (Pośladki, brzuch uda), BBB (biust, brzuch, biodra), Zumba, ścianka wspinaczkowa Krótka ocena: Pozytyw! Opinia: Po 1: świetna i miła obsługa Po 2: Instruktorki znające się na rzeczy. Jak widziały nową twarz- pytały czy ktoś pierwszy raz, jakie ma doświadczenie Po 3: Sylwia i zumba! Energetyczna bomba po prostu! Po 4: Higiena i kultura. Każda kobitka jeśli używa maty, używa też swojego ręcznika. Jedyny minus: źle wentylowana sala i małe szatnie. Sprzęt na ftnessie: Czyste maty, stepy, 10 piłek. Koszt: Karnet open wakacje- 2,5miesiąca- 130zł (z jogą 140) Inne informacje: Zajęcia od poniedziałku do niedzieli, popołudniami. Akceptują multisporta i ok system Miejscowość: Częstochowa Miejsce:Planet Fitness, ul Sikorskiego 15 Zajęcia: Body Sculping, pupomania, płaski brzuch, TBC, ABT, tabata, ovoball, fitball, siłownia Krótka ocena: Pozytywna Opinia: Obsługa profesjonalna, trochę za bardzo oschła i wyniosła. Instruktorki... Na uwagę zasługują Magdy i Bartek. Dziewczyny znają się na rzeczy, zajęcia prowadzą fachowo, można się zmęczyć, ale nie znudzić. Bartek lubi pożartować, ale trzyma poziom. Nie lubię zajęć z Kasią (zadaje jakieś ćwiczenie po czym albo pokaże je przez 5 sekund, albo w ogóle, i nie ćwiczy razem z resztą. Bardzo dużo mówi, mało robi) i Jolą (przy Joli ABT wygląda jak TBC, nie zmienia ćwiczeń, zdarzało się, że przychodząc w niedzielę na BS były takie same ćwiczenia jak w sobotę na ABT, w niezmienionej kolejności. Jej ćwiczenia strasznie obciążają stawy) Sprzęt na fitnessie: dużo mat, hantli (0,5kg-2,5kg), piłek dużych i ovoballi, taśm, stepów. Jedyny minus: czystość mat. Prawie żadna z ćwiczących osób nie kładzie ręcznika na matę. Sprzęt na siłowni: 4 rowerki pionowe, 2 poziome, 2 orbitki, około 15 bieżni, atlasy, ławeczki, brama. Ostatnio coraz częściej zdarzają się awarie (przed świętami nie działał rowerek- jeden z 4, orbitek- 1 z 2, na dwóch bieżniach powoli odchodzi taśma po której się chodzi, i swego czasu na bramie były linki pozrywane) Koszt: karnet open student 99zł (w promocjach 79) Inne informacje: Zajęcia od poniedziałku do niedzieli. W tygodniu dzielą się na poranne i popołudniowe, w weekendy są okołopołudniowe. Akceptują multisporta i ok system. Mają saunę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Miejscowość:Szczecin
Miejsce/zajęcia: Fitness club na Monte Cassino, wszystkie z takich powszechnych, ale bez specjałów typu uzmba, crossfit itd., ale jest aqua Krótka ocena: Mój ulubiony póki co Opinia: Przez to że jest droższy jest mniej ludzi, nie ma nigdy tłumu, zawsze się tą maszynę znajdzie bez czekania, nie ma też dziwnych ludzi, którzy się gapią cały czas, zaczepiają, nie ma streetfighterów itd. Jest czysto, jest sprzęt. Większość osób prowadzacych aerobiki bardzo lubię. Koszt: 185 zł miesięcznie za karnet bez limitu na aerobik i siłownię, 155 na jedno z nich Inne informacje: Mały stosunkowo, ale to właśnie lubię, jest czysto, jest spokój. Zaczynają o 7 jakoś do 22.30. Jedyny problem to parking w strefie i brak dojazdu poza samochodem. Ale i tak chodzę po 17 więc nie ma już strefy. Nina od aerobików jest dość wykształconą osobą w wielu dziedzinach, zwłastozcza w kręgosłupie. Można też w sumie zauważyć, że jest to klub raczej dla osób starszych, to nie jest jeden z tych gdzie wszyscy są młodzi i energiczni, jest dużo osób 50-70. Także można kupić spokojnie mamie/babci karnet. Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2014-12-28 o 08:21 Powód: Poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Miejscowość: Poznań
Miejsce/zajęcia: Centrum Fitness Olymp ul. Smoluchowskiego 15 Krótka ocena: pozytywna Opinia: Siłownia świetnie wyposażona, personel przesympatyczny, zarówno osoby prowadzące zajęcia jak i obsługa. Grafik zajęć jest tak ułożony, że każdy znajdzie odpowiednią porę dla siebie. Koszt: karnet studencki na siłownię, wszystkie zajęcia i saunę pół roku temu kosztował 140 zł (w tej chwili na ich stronie cennik nie działa, więc nie mogę sprawdzić czy coś się zmieniło.) Inne informacje: jest Multisport, główna sala z przyrządami do ćwiczeń, kilka sal do aerobiku, jogi, cyclingu. W ofercie jest również gabinet kosmetyczny, gabinet masażu, solarium i squash
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2014-12-28 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
MMiejscowość: Warszawa
Miejsce/zajęcia: Calypso Wola Park, Calypso Żoliborz Krótka ocena: Pozytywna Opinia: kluby super, mnóstwo zajęć o każdej porze dnia, teraz weszły nowe fajne zajęcia burleska polecam wszystkim paniom ![]() Koszt: karnet studencki BeActive 99 zł/msc open, 269zł/3 msc open w to wchodzą wszystkie zajęcia fitness, siłownia, zajęcia CrossFit, jeśli są to basen i ścianka wspinaczkowa. Opłata normalnie w klubie to 169 zł/msc + opłata wpisowa 100 zł Inne informacje: Calypso honoruje wszystkie karty typu Multisport, benefit, BeActive itd ogólnie polecam wszystkie Calypso bo byłam w kilku w Warszawie, poza tym karnet BeActive obejmuje bardzo dużo siłowni w Warszawie których nie będę już polecać w oddzielnym poście tylko dopiszę, że jest to na pewno Energy Fitness Palace na mokotowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Miejsce/zajęcia:Atlantis fitness,ul. Słowiańska 78 (w budynku KS POSNANIA) Poznań Krótka ocena:negatywna Opinia: Aerobik: zajęcia odbywają się na dużej sali gimnastycznej, zimą jest tam zwyczajnie zimno, sala jest zakurzona i zwyczajnie brudna, zajęcia na matach, luster na ścianie brak, instruktorzy- różni. Obecnie aerobiku brak. Siłownia- sala kardio- kilka rozlatujących się maszyn, brudne popękane ściany, nie remontowane od co najmniej 12 lat ( pamiętam bo byłam tam 12 lat temu i teraz), siłownia na górze podobnie. Recepcja: zazwyczaj nieprzyjemne osoby. Szatnia: jest ok. Koszt: honorują karty Multisport Inne informacje: otwarte 24/7 co jest zaletą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Miejsce/zajęcia: Olimpus Fitness / siłownia i inne zajęcia / Kasprzaka 44a Dąbrowa Górnicza; http://olimpusfitness.pl/ Krótka ocena: oceniam siłownię - pozytywna z minusem Opinia: Zadbany i kompletny sprzęt, czysto, klimatyzacja; obłsuga miła. Minus - mało elastyczne godziny otwarcia - niedziele zamknięte, soboty tylko do 19-tej, w święta nieczynne. Koszt: karnet 8 wejść w miesiącu - 81pln Miejscowość: Sosnowiec Miejsce/zajęcia: Poziom450 / ściana wspinaczkowa i różnej maści fitnessy / Narutowicza 51, Sosnowiec http://poziom450.pl/ Krótka ocena: ściana wspinaczkowa - genialna Opinia: Ściana duża, czysta, bardzo różnorodna - wspinanie dla osób na różnym poziomie, lina i buldery; do tego kampus (ze trzy rodzaje listew), kółka treningowe, ławka i sztangielki, chwytotablice; szatnia czysta, W kategorii ścian wspinaczkowych chyba najlepsza na śląsku, jedna z lepszych w kraju Minus - mogłaby być klima na upalne dni - ale latem wspinacze jeżdżą w skały, więc to takie czepianie się. Nawet w upały da się wytrzymać ![]() Koszt: wg cennika: http://poziom450.pl/pages/scianka-ws...owa/cennik.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mm444;49485776]
[B]Miejscowość: Gdynia Miejsce/zajęcia: ACTIV Studia Rekreacji - jest to sieć klubów fitness i siłowni na terenie 3 miasta. Korzystam z zajęć: Body Ball, Trening Funkcjonalny, Step, Pilates, Pilates Kregosłup, ABT, TBC, Streching, Aerobik/ABT, Body Pump Oferuja też inne: Zumba, dance, Turbo spalanie, joga, Bosu, boks... Dodatkowo- cycling, crosfit, chyba powoli zaczynają wchodzić w kettle. Wiem ze instruktorzy intensywnie sie szkolą. Korzystałam też z siłowni (bardzo dobrze wyposazone), bramy dla Crossfitowców, zajęc z trenerem osobistym. Krótka ocena: POZYTYWNIE (BARDZO!!!!) Opinia: Bardzo zadbana firma, klub widac że jest prowadzona z sercem- nie jest to moloch oddany w ręce menagerów którzy mają wyrobić normę za wszelką cenę! Zadnych jazd które odstreczają od sławetnego juz PURE- żadnych umów na 85 lat, ściagania pieniedzy z konta, wydzwaniania z durnymi propozycjami 8 lat po zerwaniu umowy itp ![]() Da się dogadac, jest osobisty kontakt z szefową (Iwona, baba turbina która nie wpuszcza do klubu niczego, czego sama nie przemieli i nie sprawdzi) Super jest tez dla mnie ilośc placówek. Na stałe korzystam z 2 klubów z tej sieci (Fikakowo i Witawa). Z doskoku zdarza mi sie bywac w jeszcze 2. Sa tez male placówki zajęc fitness, rozsiane po szkołach, nie ujęte na ich stronie W klubach (placówkach ktore wymieniłam z nazwy) jest masa sprzetu i stacjonarneg i luźnego typu : ketle, piłki, berety, maty, drązki magic Baar, hantli w każdej wadze, gumy, skakanki, podesty, skrzynie, liny, TRXy... no co sobie wymysle to ide i jest, jak nie w jednym to w drugim. szatnie przestronne, czyste łązienki, prysznice, + sauna fińska i solarium na stanie jest tez gabinet rehabilitacji i fizjoterapii. Oraz pokój dla dzieci od lat 3- mamy moga tam zostawić dziecko na czas zajęć Koszt: Karnet OPEN: 145 zł. Ale ciagle sa promocje , ostatnio w ramach promocji jechałąm na karnecie OPEN za 110 zł.Sauna , solarium w cenie karnetu, karnet OPEN jest honorowany przez wszytkie placówki ACTIV bez żadnych dopłat. Są oczywiście karnety innego rodzaju, na okreslona ilośc wejść a nawet osobno na saunę/solarium itp. Inne informacje: Zajęcia fitnes są w 2 blokach: rano i po południu, klub ogólnie otwarty od chyba 6.30 ![]() ![]() Warte uwagi: poranne zajęcia Piltes kręgosłup, sa kierowane do SENIORÓW. Bardzo fajna sprawa, do zaproponowania mamom, babciom a nawet prababciom ![]() MULTISPORT itp: Widziałam że ludzie przychodzą na różnego rodzaje karty Multisport itp- więc klub honoruje, ale tyle mojej wiedzy z tego zakresu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Miejscowość: Katowice
Miejsce/zajęcia: Katowice ul. Krucza 4. Vacu Fit, Rollen Fit, Platforma wibracyjna, atlas, ławeczka. Krótka ocena: Serdecznie polecam to miejsce, bardzo sympatyczna pani trener ![]() ![]() Koszt: nie wiem, bo ma być zmiana od nowego roku. Inne informacje: wkrótce będą karty z ok system, dietetyk ma swój dyżur. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Miejscowość: Kraków
Miejsce/zajęcia: Fitness Platinium, Zakopiańska 105 Krótka ocena: Pozytywna Opinia: Co prawda, nie mam dużego porównania, ale wg mnie klub trzyma wysoki poziom. Nawet w jakimś rankingu ogólnopolskim widziałam, że jest wysoko (na 7 miejscu na 65 ![]() ![]() Jest czysto, dużo luster, nie brakuje płynu i papieru do dezynfekcji sprzętu. Instruktorzy mili, pomocni, profesjonalni, prezentujący w większości świetny poziom. Łazienki w porządku, są suszarki, można pożyczyć żelazko i ... prostownicę w recepcji ![]() Koszt: Mam MultiSporta, więc nie interesuje się cenami, teraz wprowadzili jakiś podział na karty czarne, zielone i jakieś tam, nie wiem o co chodzi ![]() Inne informacje: MultiSport tak, klub otwarty jest 24/7. Jest sauna sucha i parowa, solarium. Ogólnie polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Miejscowość: Warszawa, Ursynów
Miejsce/zajęcia: TI fitness (siłownia, fitnness (przerobiłam ABT, Pilates, Płaski Brzuch, Body Shape)) Krótka ocena: Pozytywna Opinia:Bardzo dobrze wyposażona siłownia, świetni instruktorzy. Zajęć dużo bo mają dwie sale do dyspozycji. Miejscowość: Warszawa, Ursynów Miejsce/zajęcia: Egurolla Fittness Club (chodzę na Sexy Dance, czasami na fitness) Krótka ocena: Neutralna, w kierunku pozytywnej Opinia: Bardzo ładnie, schludnie i czysto, zajęcia fitness i taneczne bardzo dobre, jednak siłownia mogłaby być lepiej wyposażona Koszt: Nie wiem, bo korzystam z karty Multisport, którą honorują Inne informacje: Tylko dla kobiet, więc jak któaś się krępuje to jest to świetne miejsce do ćwiczeń |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Miejscowość: KRAKÓW
Miejsce/zajęcia: ZUMBA, ul. Ugorek klub DAKO Krótka ocena: 3/5 Opinia: same zajęcia były świetnie prowadzone. Babeczka (blondynka) prowadziła je mega energetycznie, fajna muzyka, układ, naprawdę na plus. Natomiast na duży minus cała reszta, tzn.: szatnia: maleńka szatnia w piwnicy. Gdy na zajęcia przychodziło po 20 dziewczyn, nie dało się spokojnie przebrać. Po zajęciach zapach też nieciekawy. Łazienka: WC razem z prysznicem (normalny prysznic za zasłonką, dla 1 osoby). Gdyby chcieć się wykąpać po zajęciach, to przy 20 osobach nie wiem ile by to trwalo. Ja prysznica tam nie brałam, bo jechałam prosto do domu (5 minut). Czystość też pozostawiała do życzenia.. Brak klimatyzacji na sali, sala ciemna, rodem z PRLu, na podłodze stary parkiet. Koszt: Chodziłam z groupona, więc było tanio, standardowy cennik. Inne informacje: brak. Miejscowość: Zabierzów k. Krakowa Miejsce/zajęcia: squash - http://zabierzowsquash.pl/ Krótka ocena: 4,5/5 Opinia: stosunkowo nowy klub, fajne korty, dobrze doświetlone, miła obsługa. Szatnie spore, czyste, są prysznice, suszarki itd. Na górze sauna (w cenie wynajęcia kortu - wizyta w saunie) + prysznice. Na minus tylko 'sufit' na korcie - jest to siatka, a jak wiadomo, przy dziurach w siatce, piłeczki notorycznie lądują na górze. Gdy gramy wypożyczoną piłeczką, to nie problem, nam dawali następną, bo co jakiś czas tamte piłki ściągają z góry. Natomiast gdyby grać swoją, to już problem. Koszt: http://zabierzowsquash.pl/ceny/ Inne: Akceptują multisporta. Miejscowość: Kraków Miejsce/zajęcia: squash - Politechnika Krakowska (na wydziale mechanicznym, naprzeciwko AWFu) Krótka ocena: negatywna Opinia: słabo doświetlone korty, okropne szatnie, prysznic taki, że nigdy bym się tam nie umyła, obsługa średnia, ściana baardzo zniszczona - powgniatana, przec co gra się źle. Koszt: standardowy. Inne: zniżka dla studentów; zniżka na poranne godziny. Miejscowość: Kraków Miejsce/zajęcia: squash - Racquet Squash Club(Zakopiańska) Krótka ocena: 5/5 Opinia: korty bardzo fajne, dobrze doświetlone, utrzymana temperatura adekwatna do gry, dobre podłoże, ściany niezniszczone, brak siatki nad kortem, gdzie piłeczka mogłaby zostać. Łazienki/toalety na wysokim poziomie, zawsze b. czysto, można bez obaw wziąć prysznic po grze. Szatnia normalnej wielkości, obsługa miła. Koszt: http://www.racquet.pl/cennik.html Inne: akceptują multisporta. W wybrane dni/godziny - brak dopłat do multisporta - duży plus. Możliwość wypożyczenia rakiet standardowych i grafitowych. Aplikacja mobilna na telefon do rezerwacji kortu. Miejscowość: Niepołomice Miejsce/zajęcia: siłownia - LocaFitness Krótka ocena: pozytywna Opinia: siłownia dość mała, ale wystarczająca. W godzinach przedpołudniowych-wczesnopopołudniowych, nie ma dużo ludzi. Strefa cardio, maszyny i wolne ciężary. Jest instruktor, który w razie czego ułoży trening (30zł), możliwość kupna shake'a białkowego po treningu. Szatnia normalna, jest prysznic, można się wykąpać. W weekendy krótko czynne (sobota do 16:00, niedziela do 13:00) Koszt: nie wiem, chodzę na multisporta Inne: akceptują multisporta Miejscowość: Kraków Miejsce/zajęcia: basen - Kurdwanów OSiR Krótka ocena: pozytywna Opinia: mój nr 1 wśród krakowskich basenów - czysto, nie ma dużych tłumów, zwłaszcza wieczorami, obsługa w porządku, ceny też. Jest strefa dla dzieci, dla nieumiejących pływać, jaccuzzi. Koszt: 7zł/60 minut ulgowy, 9zł/60 minut normalny. Inne: brak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Miejscowość: Wrocław
Miejsce/zajęcia: Aquapark Wrocław Krótka ocena: Pozytywna Opinia: Trafiłam akurat na super promocje 280 zł za 3 miesiące na siłownię i fitness. Można było chodzić na co się chciało i przesiadywać na siłowni godzinami. Zajęcia prowadzone przez fajne osoby. Szkoda, że grafików częściej nie zmieniają. Bo jeśli dana osoba może chodzić w konkretne dni, w konkretnych godzinach, to po jakimś czasie zaczyna się nudzić. Chyba, że ma się pomysły odnośnie siłowni. Ja natomiast nie robiłam siłówki i jak coś to chodziłam na bieżnie, rowerki itd. Koszt: Zależy. Normalnie dla mnie trochę za drogo, ale ok. marca robią promocje na 3 miesiące 280 zł (open). Mam nadzieje ze w tym roku tez tak zrobią. Inne informacje: Na zajęcia zapisuje sie przez internet. oczywiście jeśli się ktoś nie zapisze a są miejsca, to można sobie iść. Niekiedy jest tyle osób, że pierwszeństwo mają Ci coś się zapisali wcześniej. Uprzedzam, że ciężko jest się zapisać na Poll dance.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
1)
Miejscowość: Kraków Miejsce/zajęcia: Platinium, Solvay Krótka ocena: 4/5 Opinia: Siłownia bardzo dobrze wyposażona - dużo maszyn i wolnych ciężarów. Inne sprzęty także obecne - kettle, maty, stepy, piłki itp. Spora powierzchnia jest dla mnie dużym plusem. Są chyba dwie sale do zajęć grupowych, jedna ze spinningiem i tzw. strefa kobiet - nie byłam, nie wiem co tam się znajduje, nie ocenię też zajęć. Chodzę wcześnie, więc nie mam problemu z tłumami, nie umiem powiedzieć jak jest od godziny 10/11 (ale słyszałam, że bywają dni kiedy od godziny 16/17 trzeba czekać na szafkę). Mam jedno zastrzeżenie - czystość. Nie mam na myśli maszyn (wiadomo - dezynfekcja należy do użytkowników), tylko bardziej podłogi, lustra - mam wrażenie, że wszystko jest takie jakieś niedomyte, choć panie sprzątające cały czas coś robią. W łazienkach nie ma ręczników papierowych (suszarki niszczą dłonie i są źródłem bakterii), a wcześniej były. Sauna mnie nie zachęca, z solarium nie korzystam. Gdyby nie kwestie higieniczno-sanitarne, to dałabym 5/5, ale już taka zboczona jestem na tym punkcie ![]() Koszt: Karnet open dla nowego uczestnika 139zł + kaucja za kartę 10zł - tzw. karta zielona, jest jeszcze biała i czarna - te karnety są tańsze i przechodzi się na nie chyba kolejno po 3 miesiącach. Inne informacje: MultiSport, OK system, 24/7, sauna, solarium. 2) Miejscowość: Kraków Miejsce/zajęcia: Basen Kurdwanów Krótka ocena: 5/5 Opinia: Jestem zachwycona. Największy plus to bardzo mało ludzi ![]() ![]() Koszt: 9zł/h (bilet normalny) Inne informacje: Sauna, grota solna. Edytowane przez 201609270959 Czas edycji: 2015-01-26 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
Miejscowość: [Wrocław ]
Miejsce/zajęcia: [Spartan na spiskiej] Krótka ocena: [Pozytywna] Opinia: [Pierwszy raz byłam w miejscu gdzie połączono siłownie z lodowiskiem, dobrze mieć znajomych w różnych miastach] Koszt: [8-10 zł lodowisko, siłownia 30 zł] Inne informacje: [Z tego co wiem Multisporta, OK System ] |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I fakt, wieczorem bardzo często się zdarza, że brakuje już szafek dla panów (a jest ich chyba ok. 150), ale dla pań jeszcze przy mnie nigdy nie zabrakło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Miejsce/zajęcia: Hasta la Vista - Squash Krótka ocena: Mega pozytywna Opinia: Świetne zaplecze sportowe, cudowne podejście do klienta, sauna, a od niedawna podobno można nawet zjeść tam obiad ![]() Koszt: Ja korzystam ze zniżek studenckich, jest tego ogrom, standardowo to ponad 30zł za kort Inne informacje: Biorą pod uwagę Multisporta. Ja jak tam jadę to spędzam prawie trzy godziny, bo po squashu idę sobie za 5zł na siłownie, a potem do sauny za darmo ![]() Miejscowość: Wrocław Miejsce/zajęcia: Platinum Sport Center, Biskupin Krótka ocena: Raczej pozytywna Opinia: Część zajęć jest dość spokojna i zmęczyć się trudno, ale trampoliny (power jump) wymiatają ![]() Koszt: Karnet studencki ~50 zł za 4 wejścia, są też inne opcje Inne informacje: Honorują Multisporta, na miejscu siłownia i sauna, sympatyczna kadra i brak tłumów na zajęciach Miejscowość: Wrocław Miejsce/zajęcia: Aquamarine Dance& Fitness, Kazimierza Wielkiego Krótka ocena: Neutralna Opinia: Świetna zumba, mega energia, fajna sala i lokalizacja, ale szatnia tragiczna ![]() Koszt: Nie orientuję się, bo byłam za darmo w ramach akcji zorganizowanej Miejscowość: Gorzów Wielkopolski Miejsce/zajęcia: Gracja siłownia i basen Krótka ocena: Pozytywna Opinia: Długo się bałam tej siłowni, bo taka na widoku, męska i duża, ale wszystko niepotrzebnie, bardzo sympatyczna pani trener traktowała mnie przez pierwszy tydzień jak na treningu personalnym ![]() Koszt: ~80zł za 10 wejść Inne informacje: W każdym wejściu na siłownię znajduje się gratisowe wejście na basen. W basenie czasem pływają muchy ![]() ![]() Miejscowość: Gorzów Wlkp. Miejsce/zajęcia: Fan Dance, Zumba Krótka ocena: Neutralna Opinia: Jak ja tam chodziłam to prowadziła Iza Kin, było fantastycznie! Niestety, nie pamiętam sytuacji, żeby było miejsce do ćwiczeń, nie znoszę ścisku, a tam to była norma Inne informacje: Nie trzeba kupować karnetu, jest możliwość kupna wejścia jednorazowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]()
Miejscowość: Warszawa Ursynow
Miejsce/zajęcia: Shodan, Ul. ul. Szolc-Rogozińskiego 4, 02-777 Warszawa tel. 794 277 730 Krótka ocena: Super!!! Opinia: swietnie zajecia Zumby prowadzone przez sympatycznego Pana Lukasza ![]() Koszt: 140 zl za mc ale gdy zapisze sie rowniez dziecko to sie ma od obu oplat 5% znizki Inne informacje: Zumba ruszyla znow od lutego 2015 zajecia we wtorki i czwartki o godz. 19.00 dla dzieci, a dla doroslych (glownie Pan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Miejsce/zajęcia: Aquamarine Dance& Fitness, Kazimierza Wielkiego Krótka ocena: Pozytywna Opinia: Miałam okazję uczestniczyć w zajęciach z pilatesu i stretchingu. Stretching na bardzo wysokim poziomie, jeszcze nigdy się z takim nie spotkałam. Zajęcia z pilatesu - bajka. Uczestniczyłam w wielu zajęciach z pilatesu i zazwyczaj nauczyciele w ogóle nie wiedzieli, co prowadzą. Mówili o wciąganiu brzucha, a przecież nie o to w pilatesie chodzi, nie tak poruszymy mięsień poprzeczny. Tutaj profesjonalizm i wiedzę było widać od pierwszych minut. Na pewno kiedyś jeszcze odwiedzę te miejsce. Koszt: Ja byłam za darmo, ale zerknęłam na ich cennik i to są bardzo korzystne ceny. A teraz, w nowym roku jeszcze bardziej je obniżyli. * * * Miejscowość: Wrocław Miejsce/zajęcia: Manomani (szkoła jogi i pilatesu), Kościuszki Krótka ocena: Pozytywna Opinia: Drugie i chyba ostatnie miejsce we Wrocławiu gdzie pilates ma ręce i nogi. Joga na bardzo wysokim poziomie, są 3 grupy (początkująca, śedniozaawansowana, zaawansowana (na zaawansowaną można przejść tylko po zgodzie nauczyciela)). Jest również joga dla dzieci i joga terapeutyczna, a oprócz tego zamknięte lekcje (mała ilość osób) + treningi personalne. Koszt: Ceny takie same jak wszędzie za jogę. Duży plus za to, że osoby uczące się mają aż 25% taniej. Jeszcze z tak dużą obniżką, jakby nie patrzeć to 1/4 całej sumy, nie spotkałam się nigdzie. * * *
Miejscowość: Wrocław Miejsce/zajęcia: HES (crossfit), Bacciarellego Krótka ocena: Pozytywna z minusem Opinia: Ogromna hala gdzie jest dużo miejsca, dużo sprzętu i naprawdę można tam rozwinąć skrzydła jeżeli chce się na poważnie zająć crossfitem. Szatnie w bardzo dobrym stanie. Do tego są zajęcia z gimnastyki, które uczą np. podciągania się, chodzenia na rękach czy wyczynów na kółkach gimnastycznych. Jest również mobilitka, która dba o nasz zakres ruchu. ![]() Koszt: Karnet dla uczących się 130zł i jest to karnet open, reszta płaci za open 160zł, więc kuszące ceny. * * * Miejscowość: Wrocław Miejsce/zajęcia: WroxGym (sztuki walki, crossfit, cycling), Chopina Krótka ocena: Pozytywna z minusem Opinia: Chodziłam tam tylko na crossfit (+ kilka razy na rowerach byłam). Odeszłam, ponieważ jeżeli chodzi o crossfit to nie ma tam warunków ani odpowiedniego sprzętu. O ile latem jeszcze ćwiczyć można na dworze i jakoś to pójdzie to niestety zimą lub podczas deszczu trzeba ćwiczyć w środku, a miejsca jest bardzo mało. Jednak daję ocenę pozytywną, ponieważ sztuki walki są na bardzo wysokim poziomie, sale do sztuk walki są duże, kadra wykwalifikowana i naprawdę z tego miejsca wychodzą ludzie, którzy potem zdobywają miejsca na podium. Wrox ma również zajęcia ze sztuk walki dla dzieci. Rowery prowadzone na również wysokim poziomie i to na dworze, więc przyjemnie chłodzi nas wiaterek. ![]() Koszt: Nie pamiętam już ile płaciłam. Jako studentka miałam 10 albo 15% taniej (coś koło 130zł to było). Do tego karnet w wakacje dla wszystkich kosztował tylko... 80zł i to był karnet open. * * * Miejscowość: Wrocław Miejsce/zajęcia: Akademia Ruchu, Ruska Krótka ocena: Neutralna z plusem Opinia: Akademia Ruchu posiada 3 sale (dużą, średnią, małą). Szatnie są zadbane. Panie na recepcji miłe. Jeżeli chodzi o zajęcia to uczestniczyłam w zajęciach z jogi i baletu. Wspominam je dobrze, ale bez fajerwerków. Plus za to, że na zajęcia można się zapisać poprzez internet. Koszt: Z tego, co pamiętam ceny nie były jakieś bardzo wygórowane. Raz albo dwa razy byłam nawet na darmowych zajęciach, a raz na zajęciach za symboliczne 5zł.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2015-02-17 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Miejsce/zajęcia: Jatomi Pure Fitness, Galeria Malta Krótka ocena: Pozytywna Opinia: Głównie chodziłam na zajęcia fitness, mniej korzystałam z maszyn, ale ogólnie bardzo mi się podobało. Najbardziej lubiłam Aeroboxing - super sprawa! ![]() Koszt: Miałam karnet promocyjny i płaciłam 100zł/mc, ale miałam dowolną ilość wejść. Niestety musiałam zrezygnować, bo odkąd zaczęłam studia zaoczne i pracę w tygodniu, to na nic nie mam czasu ![]() Ps. spotykałam się z różnymi opiniami odnośnie Jatomi. Moja ocena jest pozytywna, ale dużym minusem jest to, że trzeba podpisać umowę na cały rok i praktycznie nie ma możliwości zawieszenia płatności. Jedynie można przepisać dla komuś karnet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Miejscowość: Lublin
Miejsce: FormulaFitness Krótka ocena: neutralna / negatywna Opinia: Trochę się rozpiszę. Chodziłam tam parę lat temu i było całkiem ok. Niestety, od tego czasu siłownia nawet nie została odmalowana. Część sprzętu rozklekotana. Hantle- dla mnie jakaś masakra. Albo 2,5 kg (dla mnie za mało), albo potem 5 kg (do rozpiętek- na razie za dużo)- dlatego część ćwiczeń robię na maszynach. Ławeczka, na której wyciskałam sztangę, kołysała się. Na sali do fitness w jednym miejscu podłoga zapadnięta (na treningu funkcjonalnym akurat mi nie przeszkadzało, bo było mało osób, ale jak na zumbę lub coś przyjdzie więcej to już może być problem). Bieżnie na siłowni- jedna ma jakby "dziurę" pod taśmą w jednym miejscu. W drugiej przyciął mi się ostatnio przycisk do zmniejszania prędkości (a robiłam interwały i musiałam po szybkim biegu zatrzymać bieżnię, bo nie mogłam zwolnić). Ne wiem, czy sprzęt jest czyszczony, na innej siłowni była taka kultura (trochę może przesadzona), że jak ktoś schodził z bieżni/ rowerka/ ławeczki to brał spryskiwacz i ręczniki papierowe i czyścił po sobie. Tymczasem tutaj złapałam się słupka "na bramie" i był cały tłusty ![]() Chodzę tam głównie na siłownię (kupiłam karnet na marzec i nie mogę doczekać się kwietnia, żeby wrócić w stare miejsce). Nie wiem, jak np. turbo spalanie czy zumba. Natomiast byłam raz na treningu funkcjonalnym- dla mnie fajne. Koszt: Cenowo w miarę ok. I to (prócz funkcjonalnego) dla mnie ogromna zaleta. Zapłaciłam 109 zł za karnet open na siłownię i fitness. Chyba honorują sport benefit. Miejscowość: Lublin Miejsce: SPA Orkana Krótka ocena: pozytywna Opinia: chodziłam tam na siłownię (kiedyś na fitness, ale ja fitnessu nie lubię). Na siłowni w miarę nowy sprzęt, czysto, ludzie po sobie sprzątają (ale to zasługa ludzi, nie siłowni ![]() ![]() ![]() Cena: sporo. Karnet na miesiąc na samą siłownię to 139 zł chyba, natomiast jak jeszcze ktoś chce fitness, to chyba 160. Nie można wykupić karnetu na sam fitness (chyba). Honorują multisport albo coś takiego. Na samą siłownię nie ma zniżek studenckich, nie wiem jak na fitness itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja chodzę w gdańsku do Impulsu. Cena sa OK ok. 180 zł za miesiac. Jest czy sto i nowocześnie. Obok jest tez Power pit (siłownia dla miesniaków i oni raczej tam chodzą)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Miejscowość: katowice
Miejsce/zajęcia: Proactiv na Sokolskiej Krótka ocena: raczej pozytywna (ale nie mam porównania z innymi miejscami) Opinia: dosyć dużo zajęć do wyboru, raczej symatyczne instruktorki, z tym, ze ostatnio chodze tylko na TBC z Agnieszką, bo najbardziej mi się podoba. Koszt: są różne opcje arnetów, ale ja kupuję taki za 100 zł na 8 zajęć, wtedy jedne zajecia wychodzą 12,50. Inne informacje: Chyba są multisporty, ale nie mam to się nie orientuję. Jest tam i fitness i siłownia. Dosyć dużo sprzetów, choć część trochę stara. Ogólnie chodzę tam głownie ze względu na lokalizację, bo jest to ścisłe centrum Katowic. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
now or never
|
Miejscowość: Warszawa
Miejsce/zajęcia: Energy Fitness club ul. Radzymińska 129F 03-560 Warszawa siłownia, a raczej rowerki, bieżnia, orbitek Krótka ocena: pozytywna ale Opinia: Fajne miejsce i na raz i na dłuższe bycie. Dużym dla mnie plusem jest, że nie ma urządzeń od ulicy w taki sposób, jak przechodzisz to każdy może cię oglądać. Tak jak chodze na szczęście nie było tłoku. Muzyka nie zagłusza. Minusem jest zapach, chyba cos nie do końca działa wentylacja, bo jak o godz 20 jest kilka osób, to czuć, że one są :P Koszt: korzystam z Multisporta Inne informacje: jest sauna fińska w szatni damskiej, podejrzewam, że jest też w męskiej, nei wiem nie widziałam, jeszcze nie korzystałam, ale widziałam, że dziewczyny korzystały. Club ma dwa piętra, na dole raczej siłka, a górze też, ale jest kilka bieżni, orbiteków i rowerków. Masa innych urządzeń o których pojęcia nie mam.
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Miejscowość: Katowice
Miejsce/zajęcia: Fitness Academy 3 stawy Krótka ocena: 6+ Opinia: dosyć dużo zajęć do wyboru, sympatyczni instruktorzy, każdy znajdzie coś dla siebie ![]() Koszt: Karnet od godz. 16 na dzień dzisiejszy 135 zł Inne informacje: Multisporty akceptują ale z dopłatami po godz. 16
![]() |
#30 |
now or never
|
Miejscowość: Warszawa
Miejsce/zajęcia: fitnessclubs4.pl; ul. grzybowska Wawa Krótka ocena: Pozytywna Opinia: pierwszy raz więc wiadomo, że człowiek przerażony, ale pani zapytała czy po raz pierwszy, czy potrzebuję dodatkowych wskazówek, dokładnie i rzeczowo wytłumaczyła gdzie szatnia, z czego można korzystać Koszt: korzystam z karty multisportu Inne informacje: duzo biezni i orbiteków - mnie to głównie interesuje i sporo przypakowanych facetów ![]() ![]() muzyka ok, nie za głośna
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.