Co z drutu- to z serca, czyli jak uszczęśliwić kobietę. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 18:24   #1
angus166
BAN stały

Send a message via Skype™ to angus166

Co z drutu- to z serca, czyli jak uszczęśliwić kobietę.

Witajcie, drogie panie. Chciałbym zaprezentować Wam moje prace. uprzejmie proszę o ocenianie. Każda opinia jest dla mnie ważna i cenna.
Więcej zdjęć tu:
https://picasaweb.google.com/1061552...2rNL8XQhttp://
oraz tu:
http://angushandmade.blogspot.com/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3171Księżycowe Niebo srebro i agat.jpg (24,6 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 51 ''Jak mucha na suficie widzi kwiatek na stole'' drewno jesionowe, mosiądz, stal, srebro 930 .jpg (160,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80 ''Kwiatek przy płocie'' wisiorek , drewno jesionowe inkrustowane srebrem 930 ze srebrną krawa.jpg (185,3 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 516.jpg (120,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 573.jpg (126,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jesienny Liść - wisiorko broszka srebro, agat, i agrafka z tyłu ze stali szlachetnej.jpg (48,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Afrykańskie dredy - bransoletka stal nierdzewna i hematyt.jpg (16,9 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Romantyczna podróż wisiorko-broszka srebro agat.jpg (55,2 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Księżycowe Niebo w postaci kolczyków.jpg (19,0 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pajęczyna na oknie srebro czerwony orzech.jpg (27,4 KB, 56 załadowań)
angus166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 19:33   #2
ewax
Raczkowanie

Dot.: Co z drutu- to z serca, czyli jak uszczęśliwić kobietę.

szalenie podoba mi sie bransoletka hematytowa (szkoda,ze taka mala fotka ) i broszka za nia w ksztalcie a'la klucza wiolinowego
ewax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 21:26   #3
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Mi rowniez bardzo sie podoba wspomniana bransoletka - w technice o ile sie nie myle chainmaile?
Natomiast wrapki sprawiaja wrazenie chaotycznych i jak dla mnie sa zbyt proste. Ja lubie cyganski przepych.
Calluna_Vulgaris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 07:05   #4
angus166
BAN stały

Miło mi, że się Wam podoba.
Bransoletka, która Wam przypadła do gustu to "Afrykańskie Dredy". Splot to łańcuszek "bizantyjski" o szerokości 5 mm - trochę szerszy od łebka zapałki.
Calluna, rzeczywiście to jest technika chainmaile.
Bransoletka jest ze stali szlachetnej. Oksydowałem ją ogniowo. Można to wykonać nawet nad płomieniem palnika kuchenki gazowej ale stal musi być rozżarzona do żółtości. Potem, podczas cięcia wymaga dobrego narzędzia ( np.: cążków bocznych z bardzo twardej stali ), ponieważ nawet po rozhartowaniu wciąż jest w miarę twarda i szybko niszczy gorsze narzędzia. Taka metoda sprawia, że bransoletka jest niezwykle wytrzymała mechanicznie, to zapewne dość praktyczne.
Ewax, broszka, która Ci się podoba to wisiorko-broszka "Romantyczna Podróż" - srebro pr. 930 i ładny agat.
Calluna, te wrapki to technika rzeźby z drutu - wiresculpture. Tu też można uzyskać efekt przepychu stosując pasma złożone z trzech, czterech drutów, albo wieksze zagęszczenie szczegółów kształtu ale oczywiście każdy ma prawo do swojego gustu. Przekonałem się przez tych kilka lat, ze kobiety mają bardzo różne gusta. No i fajnie!
Co do bransoletki: ładnie wygląda połączenie trzech lub czterech łańcuszków albo i więcej - to by Ci się chyba spodobało, Calluna.
Załączam większe zdjęcia.

Edytowane przez angus166
Czas edycji: 2011-08-18 o 07:13 Powód: pomyłka
Stary 2011-08-18, 08:42   #5
heurek
Wtajemniczenie

Bransoletka rzeczywiście jest bardzo ładna i niesamowite, że z tak maleńkich ogniwek Spodobała mi się również zawieszka z drugiego zdjęcia- przyjemna. Ostatni, drewniany komplecik też byłby fajny, tylko jakoś mi przeszkadzają te długie łączniki, zaraz za drewnianym elementem. Dla mnie są zbyt długie i jakoś tak psują harmonię całości.
Fajnie, że robisz tyle ciekawych rzeczy i zagłębiasz się w nie, widać tu dużą pasję. Mam nadzieję, że będzie Ci tu z nami miło

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 09:53   #6
kanioska
Raczkowanie

GG do kanioska

mi też bransoletka pierwsza wpadła w oko a za nią te 2 drewniane zawieszki - bardzo ładne co do wrapków się nie wypowiem bo sama nie umiem

Wymianka książki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=691852
kanioska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 10:32   #7
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Po pierwsze witam kolejnego rodzynka na forum- miło że panowie też sięgają po jakże kobiece rękodzieło. Prace ładne, estetycznie wykonane- bransoletka chainmaile świetna! Co do prac z drutu musisz wybaczyc nam odrobinkę sceptycyzmu- technika prac z wykorzystaniem drutu (wire wrapping) jest bardzo popularna i są tu na forum dziewczyny które czarują nas arcydziełami w tym temacie Zajrzyj chociażby tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=330294&page=53
i tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=litori

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 11:17   #8
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Przepraszam, że się wetnę nie mając do napisania nic konstruktywnego w zasadzie, ale chciałam tylko podzielić się wynurzeniem, że jak przeczytalam w tytule "Co z drutu (...) czyli jak uszczęśliwić kobietę" to dostałam głupawki Sama nie wiem czemu

(czy jest gdzieś ikonka z buźką zamaszyście wycierającą lzy z oczy i trzymającą się za bebech? )
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 11:42   #9
iierrorii
Zadomowienie

Mi się oczywiście podoba Szczególnie to mi przypadło do gustu:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1313601532
Będę śledzić wątek
Stary 2011-08-18, 11:49   #10
Down_Iewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wetnę nie mając do napisania nic konstruktywnego w zasadzie, ale chciałam tylko podzielić się wynurzeniem, że jak przeczytalam w tytule "Co z drutu (...) czyli jak uszczęśliwić kobietę" to dostałam głupawki Sama nie wiem czemu

(czy jest gdzieś ikonka z buźką zamaszyście wycierającą lzy z oczy i trzymającą się za bebech? )
Zgadzam się z Marisellą - mnie by się też nie dało drutem uszczęśliwić...
A jeśli chodzi o Twoje prace - świetna jest intarsja i srebro łączone z drewnem. Kamyki w oplotach drucianych - raczej przeciętne.
Down_Iewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 12:07   #11
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez Down_Iewka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Marisellą - mnie by się też nie dało drutem uszczęśliwić...
Ej, ej, ej!!! Jakie też? Jakie też? Dementuję stanowczo! Mnie by się dało, w zupełności i to bardzo! Wlaściwie gdyby ktoś chciał mnie kiedyś uszczęśliwić to od uszczęśliwiania drutem może zacząć, to jedna z lepszych metod, zdecydowanie!!!

(no nie dadzą mi przestać ałaaaa... )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 12:19   #12
Down_Iewka
Raczkowanie

Cytat:
Ej, ej, ej!!! Jakie też? Jakie też? Dementuję stanowczo! Mnie by się dało, w zupełności i to bardzo! Wlaściwie gdyby ktoś chciał mnie kiedyś uszczęśliwić to od uszczęśliwiania drutem może zacząć, to jedna z lepszych metod, zdecydowanie!!!

Rozumiem - też jestem gejem w kobiecym ciele (dlatego podobają mi się faceci) (+100 x )
Down_Iewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 13:10   #13
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angus166 Pokaż wiadomość
Calluna, te wrapki to technika rzeźby z drutu - wiresculpture. Tu też można uzyskać efekt przepychu stosując pasma złożone z trzech, czterech drutów, albo wieksze zagęszczenie szczegółów kształtu ale oczywiście każdy ma prawo do swojego gustu. Przekonałem się przez tych kilka lat, ze kobiety mają bardzo różne gusta. No i fajnie!
Faktycznie, widze, ze istnieje cos takiego i wyglada na to, ze rozni sie "od wire-wrapping". W takim razie ja osobiscie wole owijane prace. Choc podobaja mi sie same rzezby - niesamowite
http://3.bp.blogspot.com/-YcEbL7xX6-..._lovatt_10.jpg
(tez, jak widac, bardziej geste)

Edit: dzieki za uswiadomienie mi istnienia nowej dziedziny sztuki i bizuterii

Edytowane przez Calluna_Vulgaris
Czas edycji: 2011-08-18 o 13:12
Stary 2011-08-18, 15:09   #14
Ailanna
Rozeznanie

Witamy Rodzynka!
Ciekawe prace, nie znałam tej techniki (ciągle coś nowego, i jak tu się połapać?).
Urzekło mnie to maleństwo https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1313601532
I oczywiście, chwalona wcześniej, bransa
Będę zaglądać i podziwiać
Stary 2011-08-18, 15:14   #15
PiLLow
PiLLow Design

Cytat:

zboczuchu Ty!!!!
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 19:37   #16
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

O kochana! Ty mnie tu nie wrabiaj, ja nic złego nie napisałam! Wstydź się raczej tego, co Ty sobie pomyślałaś! Freud miałby na ten temat sporo do powiedzenia :P

(dobra, idę se, bo robię koledze burdel w wątku dosłownie i w przenośni )
Stary 2011-08-19, 17:41   #17
PiLLow
PiLLow Design

Cytat:
O kochana! Ty mnie tu nie wrabiaj, ja nic złego nie napisałam! Wstydź się raczej tego, co Ty sobie pomyślałaś! Freud miałby na ten temat sporo do powiedzenia :P

(dobra, idę se, bo robię koledze burdel w wątku dosłownie i w przenośni )
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 11:19   #18
angus166
BAN stały

Serdeczne dzięki za powitanie. Już mi z Wami miło.
Faktycznie wiele dziewcząt robi w Polsce piękne rzeczy w technice wirewraping.
Witaj, Reverie, od dawna podziwiam Twoje dokonania a niedawno dołączyłem też do Srebrnie za namową Toma Oldsmitha. Zaraził mnie repusowaniem, mam nadzieję, że w nawale zajęć będę mógł niedługo pochwalić się jakąś pracą też w tej technice.
A propos grubości łańcuszka w "Afrykańskich Dredach"- najcieńszy jaki robię jest jeszcze cieńszy niż ten - ma 3 mm grubości.
Ailana to maleństwo - "Czarna Nuta" to wisiorko-broszka; mosiądz z hematytem a hematyt z odzysku z bransoletki kupionej od Rosjanki na targu. Kamyki mają dwa rozwierty stąd pomysł zaplotu, czysta improwizacja.
Calluna nie jestem aż takim snobem, żeby odważyć się kogoś uświadamiać albo się wymądrzać. Jednak "rzeźba z drutu" w jubilerstwie faktycznie różni się wyraźnie od "owijania drutu" choć obie techniki są niezwykle efektowne. Niech żyje różnorodność!

Drutem faktycznie można uszczęśliwić kobietę ale sam drut nie wystarczy, trzeba wiedzieć, co z nim zrobić
Pierwsze zdjęcie: łańcuszek bizantyjski, 3 mm grubości, stal nierdzewna oksydowana ogniowo; drugie: "Lacrima"- owijanie drutu, srebro próby 930 i kwarc błękitny; trzecie: "Czarna Nuta" w srebrze jako kolczyki; czwarte: to samo w srebrze jako wisiorki; piąte i szóste: "Babcina Broszka" mosiężny drut i kamień, którego za Chiny Ludowe nie jestem w stanie zidentyfikowac; siódme: "Cytryny W Koszyku" też owijanie drutu oczywiście, srebro oksydowane płomieniowo- przy okazji zmiękczyłem drut by łatwiej się pracowało.

Edytowane przez angus166
Czas edycji: 2011-08-21 o 11:20 Powód: pomyłka
Stary 2011-08-21, 11:53   #19
angus166
BAN stały

Droga Iierrorii - niedługo pokażę dużo więcej w technice inkrustacji. Może tez Ci się spodoba.
Droga Heurek - pomysł na zawieszkę z drugiego zdjęcia jest żywcem wzięty z knifemakingu - sztuki wytwarzania noży autorskich, tym też się zajmuję. Szczerze mówiąc, od tego się zaczęło. A tych prac z ciemnym drewnem (czerwony orzech - inaczej : wenge) jest sporo więcej i w różnych aranżacjach, zajrzyj na Qarat, jeśli masz ochotę; oto link:http://galeriaqarat.pl/kolekcja/dobr...i_angushttp://
Niebawem powstanie kolekcja inkrustacji srebra w wenge, to chuba dobry pomysł ma połączenie kolorystyczne i na fajny kontrast. Jak myślicie, dziewczyny?

Edytowane przez angus166
Czas edycji: 2011-08-21 o 11:53 Powód: pomyłka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 08:26   #20
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Musze Ci przyznac, ze wrapkiem z drugiego i ostatniego zdjecia owszem, uszczesliwiles moje oko.

Moze reszta bizuteryjek nie bedzie tym zainteresowana, ale chcialabym zobaczyc Twoje noze. Czy sam wytwarzasz tez ostrza (np. przez skuwanie warstw metalu, albo wycinanie z blachy stalowej), czy tylko je oprawiasz w rozne rekojesci? Jakie? Drewno, kosc?

Edit: i bransoletka z pierwszego, ale ja zmienilabym zapiecie na jakies bardziej finezyjne

Czas edycji: 2011-08-25 o 08:27
Stary 2011-08-27, 19:38   #21
angus166
BAN stały

Podobają mi się Twoje zainteresowania, Calluna . Niestety, nie kuję sam, braki lokalowe i sprzętowe. Korzystam ze sztabek - płaskowników kutej stali o bardzo dobrych parametrach. Moja metoda jest trochę nieortodoksyjna: obróbka z unikaniem rozhartowania. Czasem kupuję materiały i narzędzia w sklepie, założonym przez jednego z najlepszych polskich knifemakerów. Oto link do moich prac (album zdjęć):
https://picasaweb.google.com/1061552...82408/MojeNoze
a to link do bloga o nożach:
http://angusknives.blogspot.com/
Nie wszystkie są sfotografowane ale za tydzień jadę z moją Panią do teściów na Roztocze i tam powstanie kilka nowych nożyków. Niektóre z nich będą zdobione technikami jubilerskimi. Gdy tylko powstaną, nie omieszkam się nimi pochwalić na forum. Mam nadzieję, ze admin nie pogoni mi kota. Żeby nie robić bałaganu, przesyłam link do postu w na blogu o nowym dziełku w technice repusowania:
http://angushandmade.blogspot.com/

Edytowane przez angus166
Czas edycji: 2011-08-27 o 19:58 Powód: dopowiedzenie i uzupełnienie
Stary 2011-08-27, 20:30   #22
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Piekne drewno w rekojesciach Pewnie nie sa wywazone, bo po co? A jakies hmmm... wieksze noze rowniez wykonujesz?

Tez mam nadzieje, ze nas admin nie pogoni, ale nie widzialam podforum "bron" wiec gdziez by tu wcisnac takowe rekodzielo...?
Miejsca brak.

A ostrym nozem zawsze mozna wykonac jakas bizuterie... drewniana albo z modeliny...
Stary 2011-08-29, 18:13   #23
angus166
BAN stały

Robię różne wielkości. Choć dotąd niezbyt zdobne. Nóż też może być biżuterią. Te wszystkie nożyki poniżej są lub mogą byś wisiorkami.
Nożem biżuterię? Zapewne! Zrobiłem sobie ostatnio kilka nożyków snycerskich więc ładną biżuterię z drewna mogę popełnić też innymi technikami, niż dotychczas. Można też tworzyć piękną biżuterię inkrustując drewno drutem za pomocą specjalnych nożyków ( które jednak klasycznego noża nie przypominają) jak w jednej z moich prac- "Na Kuchennym Parapecie" srebrny listek w drewnie wiązowym. Niebawem zrobię więcej prac w tej technice i pokażę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27_121_winkler mam 3 (2).jpg (126,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emmylou_bg.jpg (82,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg runningbear.jpg (40,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1G05HH9_ALT3.jpg (65,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1G05HH9_LG.jpg (84,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7_K00477_bg.jpg (67,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blog12.jpg (29,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (1,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kompletr.jpg (69,6 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-08-29, 18:39   #24
angus166
BAN stały

A to kilka prac jubilerskich, wykonanych przez ludzi, którzy robią ręcznie noże autorskie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fishb.jpg (33,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 85231_1_b.jpg (75,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 85232_1_b.jpg (55,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5764929543_2155216aff.jpg (26,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5764929327_29940ccd37.jpg (26,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2medialunas1.jpg (126,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2medialunas6.jpg (123,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08232010hearts1.jpg (178,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23032011bearclaw22.jpg (131,3 KB, 2 załadowań)
Stary 2011-08-29, 18:41   #25
angus166
BAN stały

I więcej:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bigbadmokumebead1.jpg (97,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23032011bearclaw22.jpg (131,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buckle deer.jpg (20,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg corn_bolo.jpg (63,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ivorybug.jpg (25,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg joelocket3.jpg (23,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ladybug1.jpg (28,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg starsandmoon1.jpg (117,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tallitdarlene.jpg (15,2 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-08-29, 21:59   #26
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Prace ladne, lepiej podaj Autorow, zeby nie byc posadzonym o lamanie praw autorskich.
Dziwnie jakos mamy podobne zamilowania, hm. Ladny pierwszy nozyk, rekojesc to kosc? Pochwy tez robiles? Ta z trzeciego zdjecia to lakocka?
A te na 7 zdjeciu cos mi slowianstwem zalatuja.

Czas edycji: 2011-08-29 o 22:01
Stary 2011-08-30, 10:15   #27
angus166
BAN stały

Spoko, spoko, przecież piszę: dzieła ludzi, którzy robią noże. Nie twierdzę, że to moje, do pięt im nie dorastam. Autorzy? Wielu ich. Najlepsi są Rosjanie.
Daniel Winkler, Larry Gotkin - obaj Amerykanie. Biżuteria - wisiorki Ariel Savaleria i Gotkin. Reszty nie pamiętam, tj. nie potrafię przypisać nazwiska do dzieła.
W pierwszym i w drugim nożyku rękojeść jest z poroża, w drugim chyba malowana pirograficznie i emaliowana. - prezent dla Emmylou Harris - piosenkarki country na jakiś jubileusz.
Spoko, spoko; skoro to nie moje dzieła to pochwy tez nie.
Na trzecim zdjęciu faktycznie ornamentyka pochwy jak u Indian Lakota.
te z siódmego zdjęcia - dowolna kompilacja Kiridashi i słowiańszczyzny.
Na weakend jadę do teściów na Roztocze, zrobię kilka ładnych egzemplarzy i pokażę. Wśród nich także wisiorki. To chyba będzie moje pożegnanie z knifemakingiem. Nie stać mnie na lokal na pracownię. jakbym sobie miał amputować kawałek serca. Chyba się upiję na smutno.
A jak nam admin nie wybaczy, to zapraszam na mój blog. Pogadamy bez cenzury. Serdeczne pozdrowienia i wyrazy szacunku dla admina.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
Po pierwsze witam kolejnego rodzynka na forum- miło że panowie też sięgają po jakże kobiece rękodzieło. Prace ładne, estetycznie wykonane- bransoletka chainmaile świetna! Co do prac z drutu musisz wybaczyc nam odrobinkę sceptycyzmu- technika prac z wykorzystaniem drutu (wire wrapping) jest bardzo popularna i są tu na forum dziewczyny które czarują nas arcydziełami w tym temacie Zajrzyj chociażby tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=330294&page=53
i tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=litori
Jezusie Chrystusiasty! Reverie, ty mieszkasz w SZKOCJI!? Dopiero zauważyłem, co za dojmujący brak refleksu! Kocham ten kraj, jest pięęękny i tak barwny! Zazdroszczę Ci
Stary 2011-08-30, 10:37   #28
kanioska
Raczkowanie

GG do kanioska

Aaaaa i tu Cię mam, weszłam na bloga i nie mogłam przypomnieć sobie skąd kojarzę te prace i kto mi tak silnie motywujący komentarz na blogu pozostawił, dziękuję bardzo co do noży to pooglądałam już na blogu i są powalające, naprawdę nie mam pojęcia jak to robisz i tym bardziej podziwiam, z biżu to ostatnie lacrima, babcina broszka i cytryny w koszyku zauroczyły mnie, jak ty to robisz, że wszystko takie równiusieńkie

Wymianka książki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=691852
kanioska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 10:40   #29
angus166
BAN stały

A co powiecie, drogie dziewczęta na tę pracę reuserską w miedzi:
Na ostatnim zdjęciu oryginał i pierwowzór.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_7726.jpg (111,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7728.jpg (114,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7727.jpg (112,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7729.jpg (115,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7730.jpg (114,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7725.jpg (114,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7733.jpg (158,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-08-30, 10:47   #30
angus166
BAN stały

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Po prostu kocham to, co robię, ale Reverie jest w wrapkach dużo lepsza ode mnie.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Noże powstają (powstawały) w bardzo prymitywnych warunkach w ciasnej piwnicy w bloku, przy użyciu nędznych narzędzi. Narzędzia repuserskie do listka zrobiłem azali sam. Kaszka z mleczkiem. Każdy by mógł, naprawdę.

Edytowane przez angus166
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:50
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości