|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przymusowe badania???
Hej! Na jednym forum wyczytałam takiego posta, kopiuję :
http://bip.mz.gov.pl/index?mr=m12091&ms ... 6&ma=14988 To jest pełny projekt ustawy o przymusowej cytologii i mammografii dla pracownic, gotowy do wdrożenia. Jeśli pracujecie, będziecie musiały w przychodni NFZ, u odgórnie narzuconego ginekologa poddać się cytologii. Inaczej nie otrzymacie kartki ze zdolnością do pracy na danym stanowisku. Zaświadczenia o odbyciu cytologii u swojego lekarza nie będą honorowane, to już wiadomo na pewno. Jeśli ktoś jest na NIE w tej sprawie, może podpisać petycję protestacyjną. http://www.petycje.pl/petycja/4607/prze ... obiet.html Co to jest? Pierwsze słyszę. Od lat chodzę do mojego lekarza i nie chcę mieć tak osobistego badania robionego w państwowym gabinecie u nie wiadomo kogo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przymusowe badania???
temat już jest to po pierwsze.. a po drugie skąd wiesz, że lekarz odgórnie będzie narzucany.. w projekcie nic takiego nie pisze. Zresztą co za różnica...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
łał, no co ty. nie żeby powstały 2 identyczne tematy wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Jest już mnóstwo wątków na ten temat.
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Skorzystaj z wyszukiwarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
I w każdym z tych wątków, piszą wielce nieszczęśliwe dziewuchy, które ubolewają z tego powodu, że będą przymuszane do badań.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież taki przymus to jak gwałt!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
No to idźmy dalej tym tropem: idę do pracy, wymagają badań pracowniczych. Jakim prawem, paskudy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19159797]No to idźmy dalej tym tropem: idę do pracy, wymagają badań pracowniczych. Jakim prawem, paskudy?
![]() ![]() Moim zdaniem tyż gwałt. Trzeba zgłosić sprzeciw. ![]() PS, Gratuluję Agatki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, bo nie widziałam Cię w sąsiednim wątku - obrabianie za plecami cudzego tyłka, jakie to nie niezwykłe. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hulti, ale jest pewna 'mala' roznica miedzy molestowaniem w pracy, a wysylaniem na badania profilaktyczne. Ty jej nie widzisz? Nie wierze...
Takze porownanie grubo nietrafione. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hultaj
![]() (bo już się zaczęłam zastanawiać czy ja jestem jakaś dziwna ![]() Edytowane przez Ivy123 Czas edycji: 2010-05-09 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Osobiście też mi nic do tego, każdy rozum ma więc niech robi co mu się żywnie podoba.
Hultaju dlatego też nie pisałam na sąsiednim wątku, ale od czasu do czasu przeglądałam go sobie. Często też piszę na ginekologii by dziewczyny chodziły się regularnie badać bo jednak profilaktyka jest najważniejsza.
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Reno, zapraszam do sąsiedniego tematu. Pomysł tam omawiany uważam za kuriozalny, czego z kolei nie twierdzę jeśli chodzi o ideę profilaktyki.
![]() No, znakomicie domyślam się, Diablico, że sobie przeglądasz (gdzie nb. niektórzy w imię zasady kto nie z nami ten przeciwko nam uważają głosy sprzeciwu jako umotywowane gwałtowną niechęcią do samych badań), za to tu skwitowałaś mianem nieszczęśliwych dziewuch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Badania - super.
Problem w formie. Zmuszać? Kobiety? Co z tego że na raka męskich narządów leci ponad 35% więcej pieniędzy. I jeszcze technicznie, jak będę miała latać do ginekologa inny niż mój, to tragedia :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-05-10 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.