|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Szybka pożyczka dla studentki - pytanie.
Dziewczyny mam nadzieję, że mi pomożecie. Obszukałam forum, znalazłam kilka wątków o pożyczkach, ale one są dosyć stare.
Jakiś czas temu straciłam pracę. Zresztą moją pierwszą. Aktualnie chodzę, szukam, codziennie mam rozmowy, ale nikt mnie bez doświadczenia nie chce przyjąć. Potrzebuję pilnie pieniędzy, żeby opłacić szkołę i mieszkanie. Ponieważ od stycznia będę mieć w 80 procentach pewną pracę, potrzebuję jakieś 1500 zł, ew. 1000 także wchodzi w grę. Rodziców nie chcę prosić o pomoc, oni mi i tak dużo pomagają, poza tym sama mama właśnie wzięła kredyt na odnowę mieszkania(zabierała się do tego już długi okres czasu) I tu moje pytanie. Czy istnieją jakieś banki, które wydają tak minimalną w sumie kwotę z opcją dla studenta? I co najważniejsze nie wymagają dokumentu o dochodach. A jeżeli już to czy mogę im ew. pokazać, że chodzę sobie dorobić jako np. hostessa(2 razy byłam na weekendzie i miałam 500 zł) ew. roznosiłam ulotki. Na to miałam umowy. Wyczytałam też na wizażu coś o karcie EURO 26, ale ona jest przyznawana przez mBANK dopiero po 2 roku studiów, a ja jestem na 1 ;/ Złożyłam też wniosek o kartę kredytową dla STUDENTA w PKO, ale też nie wiem ile będę na nią czekać. Nie chcę się motać w żadne providenty i te inne bagienka. Zależy mi na szybkiej pożyczce, ale z zaufanego źródła, którą będę sobie miesięcznie w jakieś kwocie spłacać. Orientujecie się, który bank może mi taki 1000 zł dać. Jak sobie pomyślę, że miałabym znów prosić mamę o kasę, a ona miałaby się na mnie zapożyczyć to aż mi się słabo robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybka pożyczka dla studentki - pytanie.
hehe nikt, kto jest pewnym źródłem nie da Ci kasy... no chyba że babcia... nie masz pracy, nie masz dochodu, nie masz nawet nic co Cię zabezpieczy przed ewentualnym brakiem możliwości spłaty kredytu. Pozostaje opcja składania wniosku na uczelni o zapomogę jednorazową, w związku z sytuacją.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
w moim banku czyli WBK jest karta kredytowa dla studentów. Z tego co wiem, nie tzreba mieć dochodów.Ale pewna nie jestem. Poszukaj w internecie o niej.
Let me kiss you hard in the pouring rain You like your girl's insane' Edytowane przez beaucoup Czas edycji: 2009-11-06 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
... choć nie Westwood
|
Może kredyt studencki? Poczytaj, tutaj są konkretne i zwięzłe informacje: http://www.gazetaprawna.pl/serwisy/v...studencki.html
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
normalnego kredytu bez dochodów nie weźmiesz nawet na 100zł
![]() najwyżej kredyt studencki ale nie wiem czy cię to ratuje
![]() |
![]() |
#6 |
in love with life
|
Sa kredyty studenckie. Ich zaleta jest bardzo niskie oprocentowanie i to, ze nie jest ciezko je dostac, bo nikt nie sprawdza czy faktycznie potrzebujesz tych pieniedzy. Wada jest to, ze kredyty studenckie wyplacane sa co miesciac przez jakis czas (z reguly jest limit i to sa chyba 2 lata, ale nie jestem pewna) i kwota wyplaty to 600-1200zl, czyli nie zbyt duzo. No ale mowisz, ze juz 1000zl by cie ratowalo, wiec dowiedz sie szczegolow na swojej uczelni.
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
in love with life
|
Cytat:
Jesli autorka potrzebuje na juz to moze od kogos pozyczyc i potem oddac. Zalezy oczywiscie ile ma lat i jakich ma znajomych, ale wydaje mi sie, ze dobry przyjaciel/przyjaciolka pozycza bez problemu ze 2tys zl, o ile oczywiscie sami maja. Przynajmniej my ze znajomymi (w waskim kregu) pozyczalismy sobie. A jak nie to pozostaje juz tylko poszukiwanie pracy "na juz". Ach, zapomnialabym, moge zaproponowac znane wszedzie call center. Praca ta jest straszna, ale przyjmuja od zaraz. Zalezy z jakiego autorko jestes miasta, jesli z Warszawy to moge podpowiedziec pare takich miejsc. A jesli znasz jakis jezyk obcy to juz w ogole bedzie super. Umowa tam to z reguly zlecenie albo dzielo, wiec w razie czego mozna zrezygnowac w kazdej chwili. Dla studenta to tez jest cos.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
K. studencki załatwia się przez bank, uczelnia raczej nie ma nic do tego- wydaje jedynie zaświadczenia, że nadal jestes studentem i jako, że wczoraj składałam wniosek to wiem, ze na pewno musi byc 2 żyrantow.
Kredyt studencki w tej konkretnej sytuacji chyba odpada, ponieważ decyzja o przyznaniu będzie prawdopodobnie w styczniu, wyplata od marca z wyrównaniem od października. No i jednak wypłaty mniejsze niż ktoś napisał powyżej bo 600 zł lub 400. Faktycznie, może jakas zapomoga na uczelni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez joyeuxe Czas edycji: 2009-11-07 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
z tego co ja wiem, to uczelnia nie ma nic do gadania... banki dają kredyty, uczelnie stypendia i zapomogi
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W citibanku gdy założysz u nich konto i jesteś studentem to dadzą Ci kartę kredytową z limitem 2000zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Na kredyt nie ma się co liczyć bez dochodu - bank nie jest instytucją charytatywną - nie daje każdemu
![]() Moim zdaniem pozostaje specjalny produkt, którym jest właśnie kredyt studencki i w tym kierunku szukaj. Pamiętajmy, że jeśli chcemy kartę kredytową wykorzystać do pobrania gotówki to odsetki liczą się już od dnia wypłaty i nie ma wtedy tzw grace period (czas bez odsetek). Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.