|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() co pod podkład?
Czesc dziewczyny,
Używam pod podkład bazy silikonowej Soraya na codzien, nie stwierdziłam złego wplywu na swoja skore/ cere jednak dowiedziałam sie ,że to bardzo zły kosmetyk i zle wplywa na skore i powinnam go przestac uzywac-codziennie. Co powinnam uzywać zamiaste tej bazy? Czy sa bazy , ktore nie posiadają silikonu lub czy polecacie jakis krem? Nie lubię kremów. Wydaje mi się ze mam wtedy cięzszy makijaż i po jakims czasie wokół platków nosa gromadzi mi się tluszcz- z baza nie mam takiego problemu. Proszę o radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co pod podkład?
Dlaczego powinnaś przestać? To, że innym jakis produkt nie odpowiada/zapycha nie oznacza, że ty koniecznie z tego powodu powinnaś go zmieniać. Jeśli stosujesz go od dłuższego czasu i nie zauważasz wyprysków/kaszki/podrażnień/czegokolwiek, to po co zmieniać produkt, który ci odpowiada? ;>
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2011-02-12 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o bazę używaj jej jeśli tobie ona odpowiada nie powoduje zapychania porów, nie uczuliłaś się na nia itp. Edytowane przez drugiewcieleniex3 Czas edycji: 2011-02-12 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nic mi się nie dzieje ale na innym wątku dziewczyny mówiły,że to bardzo nie zdrowe i mogę mieć w przyszlości kiepską skore i np. duże zmarszczki.
Nie stosuję zadnych kremów. Więc mogę używac bazy , a dodatkowa zaopatrzyć się w jakies kremy na noc, maseczki, zele do mycia? Prawidlowo zadbac o skorę? Tylko jak ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak stosuj bazę ja przynajmniej dalej bym przy niej została jeśli u mnie działa.
Natomiast jeśli chodzi o pielęgnację to powinnaś dobrać kremik i do wieku i do rodzaju cery co jest ważne a jeśli tak poważnie przeszkadza Ci krem w dniu tak jak mówisz nawilżaj dobrze cerę nocą. Pójdź do apteki poproś panią o pomoc. Ja aktualnie zaczełam kurację z Effaclar K La Roche-Posay http://www.laroche-posay.pl/ i powiem że jestem jak do teraz zadowolona. Mimo że troszkę mnie ten krem kosztował z żelem do mycia bez mydła Effaclar. Staraj się również oczyszczać cerę za pomocą peelingu ale góra stosuj go 3 razy dziennie ja polecam ten z St. Ives jest gruboziarnisty i doskonale oczyszcza. Natomiast codziennie rano i wieczorem twarz myj żelem. Stosuj maseczki kupione albo sama je rób jest wiele przepisów. Edytowane przez drugiewcieleniex3 Czas edycji: 2011-02-12 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za rady
![]() drugiewcieleniex3 ile Cie kosztował kremik? Ja własnie myslalam o clinique 3 kroki ale jakoś mnie nie zadziwia (dostałam chyba z milion probek w sephorze). Kupiłam sobie maseczki do twarzy ![]() Mam krem na noc nivea ale wolalabym cos super :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Krem Effaclar K kosztował mnie 55zł żel tez z Effaclar 31zł ale ja postanowiłam zrobić sobie kuracje na kwasach. Oczyścić twarz nadać jej odpowiedniego kolorytu i jak na razie git majonez. Wszystko ok a to 6 dzień kuracji. Tylko jak chcesz przeprowadź ją teraz zimą bo czytałam gdzieś że po tym kremie naskórek jest strasznie ściągnięty że tak powiem.
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- A no właśnie jaki masz rodzaj cery? Edytowane przez drugiewcieleniex3 Czas edycji: 2011-02-12 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Pokaż dokładnie jaki masz ten kremik i zelik- poczytam
![]() Ja mam cere normalną. Jak stosuję krem jakiś pod makijaż to mam tlustą buzię przy platkach nosa ale to chyba normalne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wiesz może stosujesz bardzo treściwy krem? Postaraj się kupić krem matujący może i pomoże w twojej sytuacji. Effaclar ma działanie wysuszające jak to wiele dziewczyn mówi ale ja nie zauważyłam tego bo mam bardzo tłustą buzię hehe
![]() http://www.laroche-posay.pl/skora_tlusta.php tu poczytasz sobie o kremie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nadaje sie jako baza pod makijaż hmm, no to bdb.
Ale ja nie mam tlustej buzi więc krem nie dla mnie ale może cos znajde:/ Testowała ostatnio ten krem: http://www.markasephora.pl/produkt/2...nt_moisturizer i nawet fajny jest. znasz jakis krem matujący? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wiesz u mnie żaden krem matujący się nie sprawdza na dłuższą metę teraz ten Effaclar jest jak narazie najlepszy wiesz a może spróbuj jakiś krem apteczny czytałam że Biodermine ma działanie matujące ale jest na bazie drożdży. Tylko że nigdzie nie mogłam go w Lublinie dostać ehh.. więc nie powiem Ci o nim za dużo ale wydaje się bardzo ciekawy
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Czytałam gdzieś że krem Effaclar M jest dobrze matujący ale dla cery mieszanej bo przy tłustej się nie sprawdza. Może wypróbuj go na dzień a w nocy podaruj cerze porządne nawilżenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Poczytałam teraz co nie co. Skoro nie mam tlustej cery to krem matujący na nic nie jest mi potrzebny, a rzeczywiscie zaiwestuję w jakies porządne nawilzenie i witaminki na noc
![]() Zastanawiam się jednak czy te silikony nie zniszcza mi twarzy w przyszlosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
O i jeszcze Iwostin matujący jest ale przyznam się nie testowałam bo skusiłam się właśnie na Effaclar.
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Wiesz nie wiem ja mam prawie 18 lat i na razie nie używam baz sylikonowych. I dlaczego chcesz rezygnować z kremu matującego nie jest on tylko przypisany do cery mieszanej i tłustej. Masz ochotę na mat używasz takiego kremu ja wychodze z takiego założenia. Edytowane przez drugiewcieleniex3 Czas edycji: 2011-02-12 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No to ja trochę starsza
![]() ![]() Muszę potestować. Teraz muszę się więc zastanowić jak zadbać o skórę, a tego jeszcze niestety nie robiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem każdy kosmetyk na każdego inaczej działa. Więc dobór ich robimy drogą prób i błędów, a zresztą jak Ci jakiś kosmetyk nie podpasuje oddasz komuś siostrze albo zorganizujesz wymiankę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hehe, przymierzam się do wymianki już jakiś czas i marnie mi to idzie
![]() W kazdym razie dzięki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Z wymianką tak samo mam jak jakoś mam chęć to nie ma chętnych jak pieniędzy brak to nagle wszyscy by się wymienili co za pech
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Hehe nie dziękuj to mi bardzo miło, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A czy pozwalasz kremowi trochę się wchłonąc zanim nałożysz bazę/make up? Jeśli nie to może być przyczyna świecenia.
Ja robię tak: po przebudzeniu przemywam twarz, nakładam krem, potem jem śniadanie, piję kawę ubieram się i dopiero robię makijaż. Co do bazy: chyba trafiłaś na "swój" produkt. Muszę przyznać, że stosowałąm tylko próbki róznych produktów i najlepiej oceniam Smashbox - buzia gładziutka, makijaż mega trwały, bez świecenia i brak wyprysków. Najgorzej wypada baza Sephory - u mnie spowodowała wysyp juz po jednym użyciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Z kremem zrobiłam tak jak mowisz więc to napewno nie to, a jesli chodzi o baze to rzeczywiscie trafiłam na swoj produkt.
Też mialam baze z sephory i inglot i jednak soraya jest dla mnie rewelacyjna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.