|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak malować? Oczy
Jak się malować by uzyskać bardzo ciemną oprawę oka?
Mam pomalowane czarne włosy i ciemną cerę ( po solarium) ale moje oczy wyglądają przy tym nienaturalnie.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak malować? Oczy
up
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Szkoda ze nie dodałas swojego zdjecia. Z opisu rozumiem ze masz włosy zafarbowane na czarno- powinnas wiec wzmocnic kolor brwi czy to cieniem/woskiem/kredka do brwi czy tez przez henne. Nie sugeruje zadnego koloru bo nie wiem jak wygladasz, ale jak sie przejdziesz do dobrej kosmetyczki na henne to na pewno Ona pomoze Ci dobrac odcien.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeśli Twoje czy wyglądają nienaturalnie to chyba znak, że włosy są za ciemne. Może lepiej rozjaśnić je nieco do brązu by oczy ładniej sie prezentowały.
Ale jeśli wolisz czarne włoski to po prostu czarna miękka kredka i roztarcie jej by kreski wokół oczu nie były ostre... uzyskasz wtedy efekt przydymionego oka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Myśle że kreska eyelinerem+ wytuszowane rzesy i podkreslone brwi. Z tym że kreska eyelinerem nie powinna sie rzucac w oczy, powinna byc cienka żeby podkreslala rzesy, bedzie sie po prostu wydawać ze sa gestsze, to da ładny efekt i na dol oka czarna kredka ale tak lekko, z umiarem nalozona, zeby nie bylo zbyt mocno.
Ewentualnie jakis ciemny cien np brazowy ale nie powinien byc intensywny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.